28 Mart 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara17°C

VALİ AKBIYIK'TAN 30 AĞUSTOS MESAJI

Vali Akbıyık'tan 30 Ağustos mesajı

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Yardımcısı İdris Akbıyık, 30 Ağustos Zaferi’nin 98. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

29 Ağustos 2020 Cumartesi 10:41

 Türk Milleti’nin varoluş iradesini kıracak hiçbir gücün olmadığının tüm dünyaya bir kez daha gösterildiği 30 Ağustos Zaferi’nin 98. yıldönümünde, bu büyük zaferi bir bayram olarak kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşadıklarını ifade eden Vali Akbıyık. tarihimizde Ağustos ayı zaferler ayı olarak ayrı bir yere sahiptir. 1071 Malazgirt, 1473 Otlukbeli, 1514 Çaldıran, 1516 Mercidabık, 1521 Belgrad, 1526 Mohaç, 1571 Kıbrıs ve daha nice zaferlerini Ağustos ayında kazandık. Kurtuluş Savaşında 1921 Sakarya ve 1922 Dumlupınar zaferleri de Ağustos ayındadır dedi.

Vali Akbıyık mesajının devamında,"Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a ayak basmasıyla başlayan İstiklal Savaşımızın en önemli dönüm noktalarından biri olan, 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan Büyük Taarruzun ve Atatürk'ün bizzat komuta ettiği Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin neticesinde 30 Ağustos günü elde edilen nihai başarı, kurtuluş mücadelemizi zaferle taçlandırmıştır.

Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Yüce Türk ulusu, işgalci orduları vatan topraklarından kesin olarak atmış, ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşmuştur.  Şüphesiz ki bu zafer Anadolu’da sağlanan birlik ve beraberliğin mutlak sonucu olarak kazanılmıştır. Milletimiz işgalcilere boyun eğmeyeceğini kararlılıkla bir kez daha göstermiştir.

Mustafa Kemal Atatürk’ün kendi sözleriyle: “30 Ağustos muharebesi tarihimizin en mühim bir dönüm noktasını teşkil eder. Milli tarihimiz büyük ve parlak zaferlerle doludur. Fakat Türk milletinin burada kazandığı zafer kadar kesin neticeli ve bütün tarihe, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni yön vermekte kesin tesirli böyle bir meydan muharebesi hatırlamıyorum.

Hiç şüphe edilmemeli ki yeni Türk Devletinin, genç Türk Cumhuriyeti'nin temeli burada sağlamlaştırıldı. Bu sahada akan Türk kanı, bu semada uçan şehit ruhları, Devlet ve Cumhuriyetimizin ebedi muhafızlarıdır”.

Zafer bayramı vesilesi ile başta İstiklal Savaşımızın önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu ebedi muhafızları, tüm kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi sevgi, saygı, minnet ve rahmetle anıyor, gazilerimizi minnetle yâd ediyorum" Hakkarihabertv.com

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.