20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara13°C

VALİ AKBIYIK’TAN İŞİTME ENGELLİLERİ ZİYARET ETTİ

Vali Akbıyık’tan işitme engellileri ziyaret etti

Hakkari Valisi Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, belediye camisinde Kuran-ı Kerim öğrenen işitme engellileri ziyaret etti.

11 Aralık 2019 Çarşamba 15:46

Vali Akbıyık, İl Müftüsü Faruk Gürbüz,  müftülük tarafından belediye camisinde işitme engellilere yönelik açılan Kuran kursunu ziyaret ettiler.

İşitme engelliler işaret dili ile kendilerini Vali Akbıyık’a tanıtarak, öğrendikleri Kuran-ı Kerim ve ayetleri okudular.
  Belediye camii İmam Hatibi Yasin Aşkan, Vali Akbıyık Vali Akbıyık’a kurs çalışmaları hakkında bilgi  verdi.

Vali Akbıyık, şuana kadar 8 işitme engelliye Kuran-ı kerim öğreten Aşkan’a teşekkür eden Vali Akbıyık, daha çok işitme engelinin kursa teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

İl Müftüsü Faruk Gürbüz, ise birçok camide kuran kursları açtıklarını belirterek, işitme engellilere yönelik ise sadece bu kursun olduğunu söyledi.

Belediye camii İmam Hatibi Yasin Aşkan, işitme engellilere yönelik her sene il müftülüğü bünyesinde kursların açıldığını belirten Aşkan,” Kuranı bitirip hatmedenler her yıl diyanet tarafından umre ile ödüllendiriliyor. İşaret dili ile kuran ve dini bilgiler öğretiyoruz. 

Bu sene Kuranı hatmeden Davut Çetin adlı öğrenciyi de başarısından dolayı Umreye uğurlayacağız” dedi. Hakkarihabertv.com

01-266.jpg02-218.jpg03-161.jpg04-088.jpg


 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.