29 Mart 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C

VALİ AKBIYIK'TAN MEVLİD KANDİLİ MESAJI!

Vali Akbıyık'tan Mevlid kandili mesajı!

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Mevlid kandili mesajı yayınladı.

28 Ekim 2020 Çarşamba 12:16

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili'ni, bir kez daha birlik ve beraberlik duyguları içinde idrak etmenin mutluluğuna erişmiş bulunmaktayız.

İnsanlık âlemine bir kurtuluş müjdecisi olarak gönderilen, yaşantısıyla ve ahlâkıyla insanlığa örnek olarak insanlığın ufkunu aydınlatan Peygamber Efendimiz'in dünyayı onurlandırdığı bu mübarek geceyi, kendimizi sorgulamamız ve Allah'ın sonsuz merhametinden faydalanabilmemiz için bir vesile olarak görmeli ve en güzel şekilde değerlendirmeliyiz.

Barış dini İslamın ve rahmet peygamberi Hz. Muhammedin ümmeti olarak bugün İslam dünyasının içinde yaşadığı buhran ve çıkmazlardan kurtulmanın tek reçetesi yine onun kutlu yolunu takip etmekten, birlik ve beraberliğimizi yeniden inşa etmekten geçmektedir.

Bu özel gece Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in hadis-i şeriflerini, mesajlarını, yol gösterici öğütlerini anlamak ve bu anlayışla yenilenmek için bir fırsattır.

Mevlid kandili insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, onun hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp, hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir yenilenme mevsimidir.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde Mevlid Kandilimizin bütün Müslümanlara huzur getirmesini, Cenâb-ı Allah’tan diliyor, hemşehrilerimizin ve tüm İslâm âleminin Mevlid Kandilini tebrik ediyorum.

HAKKARİ VALİSİ VE BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ İDRİS AKBIYIK 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.