25 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara24°C

VALİ TOPRAK, RÜTBE TERFİ TÖRENİNE KATILDI

Vali Toprak, rütbe terfi törenine katıldı

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığında düzenlenen Rütbe Terfi Töreni’ne katıldı.

30 Ağustos 2018 Perşembe 13:13

Yüksek Askeri Şura’da alınan kararla Şemdinli 34.Hudut Tugay Komutanı Topçu Kurmay Albay Rafet Kılıç, Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanı Kurmay Albay Mehmet Yasin Kalın ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Nuri Öztürk Tuğgeneralliğe terfi ederken bazı subay, astsubay ve uzman çavuşlar da bir üst rütbeye terfi etti.

Meslek hayatındaki müstesna anlardan birini yaşadığını belirten Vali Toprak, şunları kaydetti: Bildiğiniz gibi geçen hafta da İlimiz genelinde Sancak Devir-Teslim Törenlerine Sayın Tümen Komutanımızla katıldık. Şemdinli’den başlayıp Dağ Komando Tugayı akabinde de Çukurca Tugay Komutanlığı’nda bu onurlu şaşalı ve insanı duygulandıran törenlere katılma imkanı bulduk.

Kökleri 2.000 yıldan fazlaya dayanan her bir ferdini gördüğümüzde, geçiş törenlerine şahit olduğumuzda gözlerimizi yaşartan bu göz bebeği kurumumuz Türk Silahlı Kuvvetleri’nin her törenine katılmak beni Kaymakamlığı’nın ilk günlerinden beri büyük bir heyecana sevkeder.

Tabiri caizse gözyaşlarımı tutmak için savaş sarf ederim. Geçen hafta da gerçekten birbirinden duygulu birbirinden heyecanlı çakı gibi askerlerimizin komutanlarımızın devir-teslim törenlerine şahitlik ettik. Burada iki yıllık görev sürelerinde gece gündüz demeden kar, kış, soğuk, sıcak rakım yüksek demeden zorluklar karşısında söylenmeden verilen görevleri yapmak için canla başla çalışan 3 tane kahraman Generalimizi yolcu ettik.

Onların yerine de gerek özgeçmişleri okunduğunda gerekse bu bir hafta 10 günlük süreç içerisinde edindiğimiz izlenimlere göre gerçekten kendilerinden önce burada görev icra eden komutanlardan devraldıkları bu kutsal vazifeyi aynı heyecan cesaret ve kararlılıkla yürütecek yeni komutanlarımız ilimize gelmiş bulunuyorlar.

Bu coğrafyada bu görevleri icra etmek bu terfilere layık olmak başlı başına bir ayrıcalıktır. Her noktası birbirinden fazla zorluk içeren birbirinden fazla fedakarlık gerektiren bir bölgede görev icra ediyoruz. Bu görevlerinde en zor kısmını icra eden siz kahraman subay, astsubay, uzman çavuş, Mehmetçiklerimiz, jandarma ve emniyet güçlerimizsiniz

. Bu bölgelerde alınan bu terfiler, icra edilen görevler inanıyorum ki öncelikle kendiniz için büyük bir gurur vesilesidir. Hayatınız boyunca anlatacağınız kahramanlıklar sergiliyorsunuz. Çünkü bu her yer içinde böyle, Hakkari için de böyle ülkemizin dört köşesinde ki 80 milyon için de böyledir.

Üs bölgelerinde bulunan askeri birliklere, emniyet teşkilatımız ve korucularımıza yapmış olduğum ziyaretlerde nasıl teşekkür edeceğimizi şükran duygularımızı nasıl ifade edeceğimizi bilemiyoruz. Çünkü bunun vatan sevgisi, millet sevgisi, bayrak sevgisi haricinde bir açıklaması yoktur.

Zaman ve yerine göre 20-30 gün normal şartlarda bir insanın bir gün bile yaşayamayacağı noktalarda, üs bölgelerinde hayatlarınızı da riske atma pahasına görev yapıyorsunuz.

Vali Toprak karşımızda eli kanlı örgüt var

 

Toprak,”Karşımızda eli kanlı bir örgüt olmak şartıyla görevlerinizi icra ediyorsunuz ve bunun sonunda da disiplininizden bir gram ödün vermiyorsunuz. Ben bütün kalbimle önce bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak sonra da Hakkari İlinde devleti temsil etme onurunu yaşayan bir devlet memuru olarak sizlere teşekkürlerimi şükranlarımı sunuyorum. Bu kadar zorluk içerisinde görevi icra edip bir üst rütbedeki komutanı, bir generali, Tümen Komutanı, bir Vali ziyarete geldiğinde sanki tatilden dönmüş gibi hiçbir zorluk yaşamamışçasına tekmilini verip karşılamasını yapıp bu şekilde bir davranış sergileyebilmek gerçekten inanılmaz bir şey. 

Başka hiçbir dünya üzerindeki kuruma nasip olmayacak bir hasrettir.  İşte bu da Türk Silahlı Kuvvetlerinin büyüklüğünü göstermektedir. Hiç birinin gözünde en ufak bir yılgınlık bir yorgunluk göremezsiniz. Bir söylenme psikolojisi göremezsiniz.

Hepsi ateş gibi çakı gibi görevine dört elle sarılmış kahramanların içerisinde bulunuyoruz. Burada iki buçuk yıllık dönemimde Tümen Komutanımızın büyük vatanseverliği, vatan aşkı, millet aşkı ve bayrak sevgisi cesaret heyecan ve kararlılığını birleştirmek suretiyle ortaya koymuş olduğu çalışmaları her türlü takdirin üzerindedir. Siz çok değerli silah arkadaşları da onun emir komutasında burada gerçekten tarih yazmaktasınız.

Bu Bugün de takdir edilmektedir, bundan 100 yıl sonra da takdir edilecektir. Sadece güvenlik manasında değil bu noktalara yol götürme, su götürme, elektrik götürme, yiyecek malzemesi ulaştırma yani hepsi birbirinden kıymetli hizmetler icra edilmektedir.

Tümen Komutanımızın önderliğinde tugay komutanlarımızın komutasında siz çok kıymetli subay, astsubay, uzmanlarımız ve Mehmetçiklerimize her alanda yürütmüş olduğunuz çalışmalardan dolayı teşekkürlerimi ve şükranlarımı hem devletim adına hem de kendi adıma sunmak istiyorum."

        Mehmetçiğin sadece asker kelimesi ile tanımlanabilecek bir grup değil.

   "Mehmetçik dediğimiz zaman sadece ben değil benimle beraber inanıyorum ki Türk milleti de sadece bir asker anlamamaktadır. Şefkat, merhamet, yardımseverlik yerine göre bir baba, yerine göre bir ağabey, yerine göre de bir evlattır.  Sadece yurt içinde değil yurt dışında da görevi icra eden siz çok değerli Mehmetçiklerimiz, yerine göre bir yaşlı teyzeyi sırtınızda doktora götürüyorsunuz. Yerine göre de orada annesini, babasını kaybetmiş bir yavruya bebek uzatarak şefkatinizi gösteriyorsunuz.

Onun için bu üzerinize giymiş olduğunuz üniformanın anlamı bence çok büyüktür. Dünya üzerinde asker olsun polis olsun bu kadar onurlu bu kadar şerefli bu kadar cesur bir teşkilata rastlamadım.

Onun için inşallah bundan önceki 1.000 yıllar olduğu gibi bundan sonraki 1.000 yıllarda da bu güzelliklerimizle de ülkemizi düşmandan terörden her türlü şerden, beladan korumaya devam edeceğiz. Tabii askerliğin kendine göre zorlukları var.

Herkes sokaktaki çöpçü dahil bence kutsal bir görevi icra etmektedir. Ancak astlarına ölümü emreden başka bir teşkilat ben bilmiyorum. Buna polis teşkilatını da katabiliriz. Tabii bu öyle kolay bir şey değildir. Biraz önce büyük bir onur ve gururla heyecanla rütbelerini takmış olduğumuz komutanlarımız görev başına getirilmiş bulunuyor. Onun için de ben bu atamaları gerçekleştiren Türk Silahlı Kuvvetlerimize de teşekkür etmek istiyorum.

Giden arkadaşlarımız gece gündüz demeden bütün emeklerini ailelerinden ayrı olmak üzere burada ortaya koydular. Ben inanıyorum ki bugün yeni rütbelerini alan bu üç arkadaşımız da ve diğer sayısını yanlış hatırlamıyorsam 36 subay, astsubay arkadaşımızda aynı duygular içerisinde aynı vatanperverlik içerisinde aynı heyecan içerisinde bu görevlerini icra etmeye devam edecekler.

Ve bunun sonucunda da 80 milyonluk güçlü Türkiye halkı, milletimiz huzur içerisinde hayatlarını devam ettirecekler. Ben bu gururlu törende bulunmaktan kökü 2.000 yıldan fazla olan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bu şerefli töreninde bulunmaktan dolayı duymuş olduğum mutluluğu tekrar ifade ediyorum.

Bu yeni alınan rütbelerin bütün arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyor aileleriyle beraber bu görevlerin hem zorluklarını hem de keyfini, gururunu,  yaşamalarını yüce Allah’tan temenni ediyorum.

Buradaki görev süremiz boyunca aynı dayanışma içerisinde ve aynı görev anlayışı içerisinde işbirliği içerisinde çalışmalarımıza da devam edeceğimizin taahhüdünü buradan sizlere iletmek istiyorum. Bu duygular içerisinde buradaki bütün kahraman Mehmetçiklerimizin, Jandarmamızın polisimiz ve korucularımızın gözlerinden öpüyor, hepsini Allah’a emanet ediyorum” şeklinde konuştu.

 Rütbe Terfi Töreni verilen kokteyl ile sona erdi. Kaynak Valilik sitesi

 

 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.