16 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara14°C

VALİ TOPRAK ÜZÜMLÜ SINIR KAPISINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali Toprak Üzümlü sınır kapısında incelemelerde bulundu

Hakkâri Valisi Cüneyit Orhan Toprak Irak sınırında bulunan Çukurca İlçesindeki Üzümlü Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulundu.

02 Şubat 2018 Cuma 12:44

Vali Toprak, İlçe Kaymakamı Temel Ayca, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile birlikte ziyaret ettiği Üzümlü Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulunarak burada yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ülkemize giriş-çıkış yapan vatandaşlarla da bir süre sohbet eden Vali Toprak, daha sonra sınır kapısında görevli Irak yetkilileriyle görüştü. Ardından Çığlı Köyüne geçen Vali Toprak, Çığlı Şehit Binbaşı Erdoğan Özdemir İlk ve Ortaokulu’nda bir araya geldiği 285 öğrenciye hayırsever vatandaşlar tarafından gönderilen giyim malzemelerini dağıttı. 

Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Toprak, Hakkâri-Şırnak karayolu üzerinde bulunan Çukurca İlçesi’ne bağlı Çığlı Köyü’nde bulunduklarını belirterek, ülkemizin değişik noktalarında hayırsever vatandaşların İl Emniyet Müdürlüğü vasıtasıyla göndermiş olduğu hediyeleri çocuklara dağıttıklarını söyledi.

Yarıyıl tatili olmasına rağmen aileleriyle birlikte yanlarına gelen çocuklara giyim malzemelerinden oluşan hediyelerini kendilerine dağıttıklarını ifade eden Vali Toprak, bu görmüş olduğunuz pırıl pırıl çocuklarımız inşallah bizim 15-20 sene sonra ülke yönetimini kendilerine teslim edeceğimiz kişiler olacaklar dedi.

Vali Toprak,”İnşallah ülkemizin en uç noktasında bulunan bu güzel çocuklarımız 15-20 sene sonra Vali, Kaymakam, pilot, subay, doktor, öğretmen olarak ülkemizin bütün köşelerinde insanımıza hizmet verecekler. Bugün burada öğrencilerimizle, polisimizle, askerimizle, öğretmenlerimizle ve vatandaşlarımızla beraber olmaktan çok mutluyuz.

Gördüğüm kadarıyla çocuklarımız da bu hediyelere çok sevindiler. Onlardan derslerine çalışmalarını hepsinin büyük adam olmasını istiyoruz. Bunun yolu da bu okumaktan geçiyor. Bu duygularla hayırsever vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum.

Bu malzemeleri hediye maiyetinde biz veriyoruz.  Çocuklarımıza var olan bu duygusal bağımızı daha da güçlendirmek amacıyla Vali amcalarından birer hediye olarak bunları takdim ediyorum. Yoksa muhtaçlık konuları ayrı konular.

Onları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız zaten tespit edip gereğini yapıyor. Bunlar tamamen hiçbir ayırım gözetmeksizin bu pırıl pırıl çocuklarımıza Vali amcalarından bir hediye olarak değerlendirilmesini istiyoruz. Bütün çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum, derslerinde başarılar diliyorum."

Daha sonra Vali Toprak ve beraberindeki heyeti ile birlikte Çığlı Jandarma Karakolu ile Köprülü’de bulunan Şehit Jandarma Er Emrah Yiğit Kışlasını ziyaret ederek burada görevli askerleri personelle bir araya geldi. Kaynak Valilik sitesi

uzumlu-sinir-kapisi-1-001.jpguzumlu-sinir-kapisi-33333.jpguzumlu-sinir-kapisi-4-001.jpguzumlu-sinir-kapisi-5-001.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.