28 Mart 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C

VALİ TOPRAK'TAN "27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ" MESAJI

Vali Toprak'tan "27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü" mesajı

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, "27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü" etkinlikleri kapsamında bir mesaj yayınladı.

27 Mart 2018 Salı 10:23

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, "27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü" etkinlikleri kapsamında bir mesaj yayınlayarak 27 Mart, 1948 yılında kurulan Uluslararası Tiyatro Enstitüsü tarafından 1961 yılında alınan bir kararla Dünya Tiyatrolar Günü olarak kabul edilmiştir dedi.  

İnsanların eğitilmesinde, düşüncelerin yayılmasında önemli rol oynayan tiyatro; eğitimiyle, sevgisiyle, güzelliğiyle, aydınlık düşüncesiyle ve hoşgörüsüyle insanlar arasında köprüler kurarak toplum bilincinin oluşmasında en etkili sanat dallarından birisi olduğunu ifade eden Vali Toprak, farklı görüşlerin, kültürlerin, inançların, birbirini anlamasına yardımcı olan tiyatro, birleştirici yönüyle de sevgiyi, kardeşliği kuvvetlendirmektedir dedi.

Toprak,"İnsana ve hayata dair her şeyi bizlere sunan tiyatro, insanca duyguların da öğrenildiği yerlerdir. Toplumda yaşayan insanların hep birlikte güldüğü, ağladığı ve düşündüğü tiyatro salonları bireyin kendisinden başlayarak toplumu sorgulamasına, iyiye, güzele, doğruya ulaşmasına vesile olmaktadır.

Tiyatro, Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana, Ülkemizin gelişim ve özgürleşme sürecinde önemli bir işleve sahip olmuştur. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk; “Bir millet sanattan ve sanatkârdan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz.

Böyle bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur.” sözleriyle sanatın toplumdaki rolünü ve önemini belirtmiştir. Bizler, toplumlar için kültürel kalkınmanın ekonomik ve bilimsel kalkınma kadar önemli olduğunun bilincinde bir Millet olarak, Ülkemizin sanatın her kolunda gelişim göstermesi için çabalamalıyız.

Günümüzdeki sinema ve televizyonunun da temel dayanağı olan tiyatronun geniş kitlelere tanıtılarak sevdirilmesi; toplumun eğitiminin, dilinin, kültürünün ve estetik duyarlılığının gelişmesi sürecine önemli katkılar sağlar.

Toplumda sanat kültürünün oluşabilmesi, tiyatronun hak ettiği saygın yere gelip, kitlelerin vazgeçemeyeceği bir sanat dalı haline gelebilmesi için tüm kamu kurum, kuruluşları, sivil toplum örgütleri, yazılı, görsel basın ve sanat camiası olarak herkesin kendi üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerekmektedir.

İlimizde yapılacak tüm kültür-sanat faaliyetlerinde, amatör tiyatro gruplarımızın hazırlamış oldukları oyunların sahnelenmesinde desteklerimizi hiçbir zaman esirgemeden, aynı şevk ve kararlılıkla hareket edeceğimizi belirterek, kadife perdenin ardında büyük bir heyecanla seyircisini bekleyen,

mutluluğu alkışta arayan değerli tiyatro sanatçılarımızın ve dekorundan ışığına, kostümünden müziğine, sahne önü ve arkasında görevli tüm tiyatro çalışanlarımızın Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutluyorum" Hakkarihabertv.com
 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.