28 Mart 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara17°C

VALİS AKBIYIK'DAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Valis Akbıyık'dan 24 kasım öğretmenler günü mesajı

Hakkari Valisi Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

24 Kasım 2019 Pazar 14:08

Öğretmenlik insanlık tarihi kadar eski, eski olduğu kadarda önemli bir meslek olduğunu ifade eden Vali Akbıyık, Bir toplumun bilimsel, sosyal, kültürel, ekonomik yönden kalkınabilmesi ve her alanda müreffeh olabilmesi öğretmenlerin çaba ve gayretlerine bağlıdır dedi.

Vali Akbıyık," Nitekim Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk; “Öğretmenler! Cumhuriyet, fikren, ilmen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir.” diyerek öğretmenlerin ne denli bir öneme haiz olduğuna işaret etmiştir.

Geleceğimizin mimarları olan öğretmenlerimizin almış olduğu bu kutsal görevi layıkıyla yerine getireceklerine, genç nesillerin vatan sevgisi ve fikir hürriyetinin birer timsali olarak yetişmeleri için canla başla çalışacaklarına ve ülkemizi hedeflerine, çağdaş uygarlık seviyesine ulaştıracak yolda kararlılıkla yürüyeceklerine yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta “Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” diyen Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, eğitim şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş olan öğretmenlerimizi; saygı, şükran ve rahmetle anıyor, bütün emektar Öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü en içten dileklerimle kutluyor, saygılar sunuyorum" dedi. Hakkarihabertv.com


 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.