28 Mart 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara17°C

VEKALET YOLUYLA KURBAN ORGANİZASYONU ANLATILDI

Vekalet yoluyla kurban organizasyonu anlatıldı

Hakkari İl Müftülüğü tarafından Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonunun geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla tanıtım ve teşvik toplantısı yapıldı.

12 Temmuz 2019 Cuma 11:04

 
Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda yapılan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programa  İl Müftüsü Faruk Gürbüz, Müftü Yardımcısı Osman Doğan, şube müdürleri, vaizler, büro personelleri ile cami ve kur’an kursu görevlileri katıldı.
 
Programın açış konuşmasını yapan Hakkari İl Müftüsü Faruk Gürbüz organizasyonunun önemine vurgu yaptı.
  Müftü Gürbüz,” Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile düzenlenen Vekalet Yoluyla  Kurban organizasyonunun amacı geniş halk kitlelerine usulüne uygun anlatılırsa başarıya ulaşması mümkün olabilecektir. Bunun için en büyük görev bizlere düşmektedir. 
 
Vaaz ve hutbelerde,  ev ziyaretlerinde,  taziye ile düğün gibi merasimlerde güzel bir dille konuyu halka anlatırsak, vekalet verilen kurban etlerinden kimlerin faydalandırılacağı konusunda bilgilendirmede bulunursak belirlenen hedef ve sayıya ulaşabileceğimizi düşünüyorum“ dedi.
 
"Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" konulu sinevizyon gösteriminin ardından kürsüye gelen Başkanlık vaizi Mehmet Fatih Tunç ise vekalet kurban programının amacını anlattıktan sonra kurban fiyatlarının belirlenmesinden etlerinin dağıtımına kadar geçen süreçte yapılan faaliyetleri, işbirliği yapılan kurumları ve alınan geri dönüşümler hakkında bilgilendirmede bulundu.
 
Program önerilerin alınmasının ardından sona erdi. Haber: Feyzullah Taş/Hakkarihabertv.com
muftuluk-002.jpg
 
Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.