• BIST 9079.97
  • Altın 2324.319
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9486
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

YAPMA HAKKARİ!

Hakan Taş

Kış mevsimi sona erdi, sıcaklar başladı. Koronavirüs tehlikesi geçmiş değil. İlkbahar ile birlikte çoğalan haşereler başlı başına mikrop saçıyor.

Belediye tarafından düzenli olarak çöpler belirlenen saatte toplanıyor, çevre temizliği yapılıyor. Ama ne yazık ki çoğumuz çöplerimizi gündüz çöp evlerine bırakıyoruz. O bırakılan çöpler tüm gün orada kalarak etrafa kötü koku, çirkin görüntü oluşturarak sağlığımızı tehdit ediyor. Kızgın güneş ile sokağa bırakılan çöpler  hem görüntü kirliliği oluşturuyor hem de çevreye kokulu mikrop saçıyor.

Ülkemizde hiçbir il’de gelişigüzel zamansız çöpler atılmıyor. Ama Hakkari’mizde nedense çöpler sabahleyin ve gün ortasında bırakılıyor. Ayrıca, çöp kutuları dururken yakınına bırakıveriyoruz. İçine atma zahmetine bulunmadan…

Tüm bu sorunlar yaşanırken gözler katı atık projesine çevrildi. Maliyeti yaklaşık 30 Milyon Avro olan Entegre Katı Atık Projemiz bu yıl hayat buluyor. Akçalı ve Bağışlı köyleri arasında 44 hektarlık alan üzerinde düşünülen proje ile ilgili açıklamayı ilimizin başarılı valisi İdris Akbıyık, Radyo canlı yayınımızda açıkladı.

Valimiz Akbıyık; “Hakkari tarihinin en büyük projesi hayata geçiyor. AB fonuyla Hakkarimizin çöp sorunu giderilecektir. Avrupa Birliğinin aday ülkelere tahsis edildiği İPA fonunun katkısı ile hayata geçirilecek olan bu önemli proje 30 Milyon Avro tutarındadır. İhale aşamasında olan bu büyük proje  Hakkari Belediyesi ve İl Özel İdaresi Katı Atık Yönetim Birliği projesi ile kentte yaşayan 284 bin kişinin çöp sorunu giderilecektir.” Dedi.

Valimiz İdris Akbıyık, Hükümetin Hakkari’ye pozitif ayrımcılık yaptığını da sözlerine ekleyerek; “Hakkari artık terörle anılmayacaktır. Sosyal kültürel etkinlikleri, doğa güzellikleri, devasa projeleriyle gündem olacaktır. Eskiden Hakkari’ye gelmek istenmezken şuan tayini çıkan bazı memurlar bile çalışma sürelerini uzatmak isteyerek buradan ayrılmak istememekteler. Hayata geçireceğimiz yeni projelerle içi ve dış turizmin uğrak yeri olacağız. Bize tüm bu hizmetleri sunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Hakkari halkı adına şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Çöp konusunda tüm halkımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Salgın tehlikesi bir müddet daha devam edecektir. Sağlığımızı tehdit eden unsurlardan kaçınmalıyız. Bu durumun takipçileri olarak mahalle muhtarlarımızı da göreve çağırıyorum. Hepimiz çevremizden sorumluyuz…

 

Bu yazı toplam 6405 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim