29 Mart 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara14°C

YARBAY SONGÜL YAKUT ŞIRNAK'TA YAŞATILACAK

Yarbay Songül Yakut Şırnak'ta yaşatılacak

Şırnak Şenoba'da askeri helikopter kalkış yaparken yüksek gerilim hattına takılarak düşmüştü. Helikopterde bulunan 13 asker şehit olmuştu. Şehit olan askerler içerisinde Yarbay Songül Yakut da bulunuyordu.

27 Kasım 2017 Pazartesi 13:13

Hakan Taş'ın özel haberi: Yarbay Songül YAKUT, şehit olduğu Şemoba'da yaşatılacak.

Haber Türk Gazetesi ekibiyle birlikte Şenoba Belediye Başkanı Sabri Babat'ı ziyaret ettik. Başkan Babat, helikopter kazasının olduğu yeri göstererek o üzücü anı anlattı.

Şenoba halkının kaza yerine akın ederek askerleri kurtarmak için çabaladığını ve ilçenin yas tuttuğunu söyledi. Ak Parti'li başkan Sabri BABAT; "Bu üzücü kazayı bir türlü unutamıyoruz.

Hepsi bizim şehitlerimiz. İçlerinde tek bayan olan Yarbay Songül YAKUT adına bir kültür merkezi inşa edeceğiz.

Onun adını sadece gönlümüzde değil, bölgemizde de yaşatacağız. Bu eğitim merkezinde gençler okuyacak, Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi olacaklardır. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

Jandarmanın ilk kadın komutanı olan Songül Yakut, Malatya doğumlu olup 41 yaşındaydı. Şehit Yarbay adına yapılacak kültür merkezi'nin seneye tamamlanacağı bekleniyor.

yarbay-songul-1-001.jpgyarbay-songul-2.jpg

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.