25 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara24°C

YÜKSEKOVA'DA GÖĞÜS CERRAHİ POLİKLİNİĞİ AÇILDI

Yüksekova'da Göğüs Cerrahi polikliniği açıldı

Hakkari'nin Yüksekova Devlet hastanesine ilk defa Göğüs Cerrahi ve Plastik Cerrahisi polikliniği açıldı.

26 Şubat 2018 Pazartesi 18:03

Resmi verilere göre 77 bin nüfusa sahip Yüksekova’daki devlet hastanesi bünyesinde göğüs ve plastik cerrahi polikliniği açıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son doktor atamalarında Hakkari'nin Yüksekova ilçesine 10 doktor ataması yapıldı. Yapılan son atamalar ilçede büyük sevinç yaratırken, uzman doktor sayısı da 51’e yükseldi.

Doktor atamalarıyla birlikte daha önce 31 olan poliklinik sayısı da 37'ye yükselmiş oldu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı Yüksekova Devlet Hastanesi'nde ilk kez Plastik ve Göğüs Cerrahi Poliklinikleri de hizmete açıldı.

Söz konusu polikliniklerle ilgili hastalıklarda daha önce en yakın il, 200 kilometre mesafedeki Van'a gitmek zorunda kalan Yüksekova'lılar , bundan böyle bu sıkıntıdan da kurtulmuş oldular.

Sağlık Bakanlığının yaptığı son atamalarda Yüksekova Devlet Hastanesine Göğüs Cerrahi Uzmanı  olarak atanan Doç. Dr. Rıza Serdar Evman, Yüksekova'ya atanmaktan son derece mutlu olduklarını belirterek,"Tebligat geldikten sonra 12 saatlik bir yolculuğun ardından buraya geldik.

Başhekim ve yardımcıları bize her konuda yardımcı oldular. En yakın zamanda ameliyatlara başlayacağız. Geleli 3 gün oldu. Burada çok hasta olduğunu gördük. Gerçekten ihtiyaç varmış. Umarım, bundan sonra sevk sıkıntısı olmaz. Burası çok büyük bir hastane. Bundan sonra başka ile sevke gerek kalmadan ameliyatlar yapabiliriz." dedi.

Yüksekova Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Celal Yücel Batmacı ise, son atamalarda 10 uzman doktorun Yüksekova'ya atandığını, bu konudaki  desteklerinden dolayı Sağlık Bakanı Sayın Ahmet Demircan ve Hakkari Valisi Sayın Cüneyit Orhan Toprak'a teşekkürlerini ve saygılarını arz ettiklerini belirtti. İHA

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.