29 Mart 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

ZAHO’DA TÜRKİYE VİZESİ MERKEZİ FAALİYETE GEÇİYOR

Zaho’da Türkiye vizesi merkezi faaliyete geçiyor

Haber Merkezi – Duhok’un Zaho ilçesinde, Türkiye vizesi başvuru merkezinin bugün faaliyete geçeceği duyuruldu.

12 Aralık 2020 Cumartesi 17:46

Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Hakan Karaçay, Türkiye’ye seyahat edecek Irak vatandaşlarının etiket vize başvurularını daha kolay ve daha hızlı yapabilmeleri temin etmek amacıyla Irak’ın çeşitli vilayetlerinde halihazırda vize başvuru merkezleri bulunduğunu söyledi.

Bu başvuru merkezlerinin sayılarını arttırarak, bu işlemin daha da kolay hale getirilmesi yönünde altyapı faaliyetlerine devam edildiğini ifade eden Karaçay, “Bu çerçevede vize aracı hizmeti almakta olduğumuz firma tarafından Zaho’da da açılmakta ve 12 Aralık Cumartesi günü itibariyle de faaliyete geçecektir” dedi.

Karaçay, “Halihazırda Zaho’da bulunan Irak vatandaşları vize başvurularını Duhok’a gelerek yapabilmekteydiler. Şimdi bu başvuru merkezinin açılmasıyla birlikte artık Duhok’a bile gelmelerine gerek kalmaksızın Zaho’dan başvurularını yapıp pasaportlarını yine şirket vasıtasıyla Zaho’dan temin edecekler” diye konuştu.

Öte yandan Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu'nun Twitter hesabından yapılan yazılı açıklamada, "Irak vatandaşlarının Türkiye'ye yapacakları seyahatler için etiket vize başvurularını daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilmelerini teminen Türkiye vizesi başvuru merkezlerinin yaygınlaştırılması çalışmaları sürmektedir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, vize aracı hizmeti veren Gateway Management Lojistik A.Ş.'nin Zaho'daki başvuru merkezinin yarın faaliyete geçeceği bilgisi paylaşıldı. 

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.