25 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara21°C

ZAP'TA BOĞULAN 3 ÇOCUĞUN CESEDİNE ULAŞILDI

Zap'ta boğulan 3 çocuğun cesedine ulaşıldı

Kuzey Irak'ın Erbil’in Habat ilçesinde Zap suyuna düşen 2’si kardeş 3 çocuk hayatını kaybetti. Aileleri çocukların nehirde açılan çukurlara düştükleri için boğulduğunu savundu.

13 Eylül 2020 Pazar 20:09

Erbil’in Habat ilçesine bağlı Girdereş köyünde geçtiğimiz Cuma günü piknik için Zap suyunun kanarına giden akrabalar facia yaşadı.

Piknik esnasında nehirde kum çıkarmak amacıyla açılan derin obruklara düşen 9 yaşındaki Aya Abdulkadir ile 10 yaşındaki Erkan ve 11 yaşındaki Erdelan Nehro kardeşler boğularak can verdi.

 Habat Sivil Savunma Müdürlüğü’nden Armanc Şeyhani, “Ailenin piknik yaptığı bölgede bir süre önce inşaat için kum ve çakıl çıkarılmış. Bu nedenle 9-10 metre derinliğinde su dolu çukurlar var. Çocuklar bu çukurlara düşerek boğulmuş” dedi.  

Erkan ve Erdelan kardeşlerin dayısı Kasım Muhammed de, “Çocuklar istemeden suya düştü. Babaları peşinden suya girdi ancak son anda boğulmaktan kurtarıldı” diye konuştu.

Aileler, ırmak kenarından kazılan obrukların bu acı olaya sebep olduğunu belirerek bu çukurların kapatılması için yetkililere seslendi.

Zap suyunda bu yıl 6’sı çocuk 12 kişi boğarak can verdi. Dış basından

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.