20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

ZEKÂYI GELİŞTİREN YİYECEKLER

Zekâyı geliştiren yiyecekler

Beslenme uzmanları bilimsel araştırmalardan yola çıkarak zeka seviyesini arttıran yiyecekleri bir bir sıraladı. İşte zekâ seviyesini arttırmaya yarayan zihni çalıştıran yiyecekler…

03 Ocak 2019 Perşembe 15:01

Yaşadığımız süre boyunca zihnimizi devamlı çalıştırmak ve geliştirmek zorundayız. Beslenme alışkanlıklarımızda yapacağımız değişikler zekâmızı geliştirmeye yardımcı olabilir ve zihnimizi açabilir. İşte zekâ geliştiren yiyecekler… 

Patates
Kan şekerini dengeli olarak yükseltiyor bu sayede zeka daha verimli çalışıyor

Kahvaltı yapın
Hergün düzenli olarak kahvaltı yapan kişilerin diğerlerine oranla daha başarılı ve verimli oldukları biliniyor. Yoğun bir güne başlarken; peynir, süt, yumurta gibi protein içeren besinlerden oluşan bir kahvaltı, şekerli çay ve simitten oluşan bir kahvaltıya kıyasla daha iyi sonuç almayı sağlıyor.

Yağsız kırmızı et
Tam bir demir deposu, özellikle sağlıklı alyuvarlar için vazgeçilmez... Beyin gelişimi için büyük yarar sağlıyor.

Kırmızı soğan 
Kırmızı soğan, hafızayı geliştiren ve unutkanlığı önleyen quercetin isimli bileşen bakımından zengindir. Aynı zamanda iyi de bir folik asit kaynağıdır.

Yorumlar
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.