• BIST 9079.97
  • Altın 2308.11
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.0287
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Modifiye araç trafiğe çıkmayacak

Modifiye araç trafiğe çıkmayacak
Emniyet, vatandaşlardan gelen şikayetleri dikkate alarak modifiye araçların trafiğe çıkamayacağı kararını aldı. Araçlar görüldüğü yerde trafikten men edilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), son dönemde özellikle şehir içi trafik içinde çok sık görülen modifiye araçlarla ilgili yoğun şikâyetler üzerine harekete geçti. EGM, il emniyet müdürlüklerine gönderdiği özel genelgeyle bu araçların trafikten çekilmesi, para cezası yazılması ve araçlar üzerinde yoğun kontrol yapılmasını istedi, bu araçların trafikten men edilmesi talimatı verildi.

DUMAN VE GÜRÜLTÜ

EGM’nin genelgesinde, yapılan denetimlerde; özellikle eski modeldeki araçların kaportalarında, egzozlarında, ışık donanımlarında ile lastik ölçülerinde yapılan farklı teknik işlemlerle halen yürürlükteki trafik mevzuatına aykırı olarak kullanılan modifiye araçların trafikte tehlike oluşturduklarına dikkat çekildi.

Denetimlerde, modifiye araç kullanan sürücülerin trafik kurallarına uymadıkları yönünde saptamalar yapıldığı belirtilen genelgede, sürücülerin bu tür araçları çevredekileri rahatsız edecek biçimde Duman ya da gürültü çıkararak kullandıkları vurgulandı.

DENETİM YAPILACAK

Genelgede, modifiye araç kullanan sürücülerin seyir halindeyken hız, şerit takibi ile şerit değiştirme ve kırmızı ışıkta geçme gibi zorunlu trafik kurallarına uymadıkları belirtildi.

Trafik kurallarına uyulmaması sonucunda modifiye araç kullanan sürücülerin trafik kazalarına neden olduklarının altı çizilen genelgede, “Yaz mevsiminin gelmesiyle tatil günleri ve özellikle de geceleri bir araya gelerek trafik güvenliğini tehlikeye düşüren bu tür araçların kullanıldığı yol bölümlerinde gerekli önlemler alınarak denetimler yapılacaktır” ifadesi yer aldı.

EGM’nin özel genelgesinde yapılacak denetimlerde uygulanacak esaslar şöyle açıklandı:

* Eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullanmak, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler 172 lira para cezası ve 20 ceza puanı ile cezalandırılır. Araçtaki değişiklikler kanuna, mevzuata uygun hale getirilene kadar araç trafikten men edilir.

* Ses, müzik, görüntü ve haberleşme cihazlarını şartlarına uygun olmadan araçlarda bulundurmak, bu tür cihazları kamunun rahatını bozacak şekilde kullanan sürücüler 80 lira parave 10 ceza puanı ile cezalandırılır. Cihazlar araçtan sökülür.

* Araç üzerinde yapılan teknik değişikliği 30 gün içinde tescil yapan kuruluşa bilgilendirmeyen sürücüler 80 lira para cezası ve 10 ceza puanı ile cezalandırılır. Yapılan değişiklik belgeleri üzerine işleninceye kadar araç trafikten men edilir.

Genelgede, denetimlerin ‘süreklilik’ gösterecek biçimde devam ettirilmesi ve modifiye araçlara yönelik yapılacak denetimlerin başta il emniyet müdürleri olmak üzere tüm sıralı birim amirlerince, ‘önemle’ takip edilmesi istendi. (Kaynak: Milliyet)

Bu haber toplam 5220 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim