• BIST 8727.4
  • Altın 2233.211
  • Dolar 32.3346
  • Euro 35.1091
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C

Müdür Durgun’dan tercih açıklaması!

Müdür Durgun’dan tercih açıklaması!
Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, tercih yapacak tüm öğrenci ve velilerimizi doğru tercih için tercih danışmanlığı hizmetinden yararlanmaya davet ediyorum dedi,

Milli Eğitim Müdür Durgun,Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerin kendilerine, ailelerine ve topluma faydalı bireyler olarak yetişmeleri temel amaçları ile ilgili bir açıklama yaptı.

Durgun,”Öğrencilerin hem kişisel, sosyal yönden gelişimlerini destekleyecek hem de akademik becerilerini arttıracak çalışmalar yaptık. “Sağlıklı Gelecek Sporla Gelecek” adlı projemiz ile ilimizde öğrencilerimiz için birçok alanı kapsayan etkinlikler düzenledik.

Öğrencilerin motivasyonlarını arttırmak, ufuklarını açmak için Valilin başta olmak üzere çeşitli kamu kurumlarımızın işbirliği ve desteğiyle il dışı gezi faaliyetleri düzenledik. Okullarımızın yanı sıra hem Ortak Sınavlar hem de Üniversite Sınavları için Destekleme ve Yetiştirme Kurslarımızda öğrencilerin akademik becerilerini en üst seviyeye çıkarmak için destekleyici çalışmalar yaptık.

Bu kurslarda öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz büyük bir özveri ile yıl boyunca en iyi sonuca ulaşmak için fedakârca çalıştılar. Başta öğrencilerimiz olmak üzere bu süreçte emeği geçen öğretmenlerimizin, okul yöneticilerimizin, velilerimizin ve müdürlüğümüzün çabalarının karşılığını bulması doğru tercih yapılmasına bağlıdır.

Tercih danışmanlığı süreci, mesleki rehberlik hizmetleri kapsamında yürütülen çalışmaların sonuçlarının aktarılacağı önemli bir zaman dilimidir.  Lise ve Üniversite tercihi yapacak öğrencilerimizin kendi ilgi, yetenek ve kabiliyetlerine göre doğru tercih yapması büyük bir önem arz etmektedir.

Ortaöğretim kurumlarını (Lise) tercih edecek öğrencilerimiz için ilimizde 30 tercih danışma merkezinde Ortak Sınavlar Tercih Danışmanlığı Komisyonu oluşturulmuştur. Bu komisyonlarda Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenler başta olmak üzere tercih danışmanlığı konusunda donanımlı 125 yönetici ve öğretmen tercih danışmanlığı hizmetini verecektir.

Üniversite tercihi yapacak öğrencilerimiz için ilimizde 13 tercih danışma merkezi oluşturulmuş bu merkezlerde Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenler başta olmak üzere ÖSYS tercihleri alanında donanımlı 63 idareci ve öğretmenimiz görevlendirilmiştir. Ortaöğretim Kurumları Lise Tercihleri 14-24 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Üniversite Tercihleri ise 18-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacaktır

Tercih yapacak tüm öğrenci ve velilerimizi doğru tercih için tercih danışmanlığı hizmetinden yararlanmaya davet ediyorum” dedi. Hakkarihabertv.com

TEOG Tercih Danışma Merkezleri için Tıklayınız.

ÖSYS Tercih Danışma Merkezleri için Tıklayınız.

Ortaöğretim Kurumları (Lise) Tercihleri 14-24 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

Üniversite Tercihleri 18-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

 

Bu haber toplam 3024 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim