• BIST 8779.01
  • Altın 2237.934
  • Dolar 32.3378
  • Euro 35.0669
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

MÜDÜR GÜR; “VELİ BİZİ RAHATSIZ ETSİN”

Hakan Taş

HEGİP (Hakkari Eğitimini Geliştirme ve İzleme Projesi) diye bir şey duydum ve bu proje hakkında bilgi almak üzere Milli Eğitim Müdürümüz Bilal Gür’ün makam kapısını çaldım. Her zamanki kibarlığı ve güler yüzüyle kapıda karşıladı. Güzel Türkçesi, sıcak bakışı ve ince diksiyonu ile selamlaştık, hal hatır sorduk. Acı kahve eşliğinde tatlı sohbete başladık.

-Müdürüm, eğitimci yakın dostlarımdan öğrendiğim kadarıyla 1 yıldır üzerinde çalıştığınız ve sizi uykusuz bırakan bir proje varmış. HEGİP nedir?

Önce derin bir of çekti. Yüzünü bir tebessüm sardı. Masasında biriken bir çok dosyayı yana kaydırarak bana doğru yakınlaşarak kendine has üslubuyla sözlerine heyecanı da katarak anlatmaya başladı HEGİP’i… “Hakkari’de eğitim-öğretim faaliyetlerinin niteliğini arttırmak ve kalitesini geliştirmek için tüm okul ve kurumlarda faaliyetler planlamak, yürütmek ve faydalığını izleyerek akademik başarısı yüksek, kendisi ve çevresiyle barışık, doğayı seven manevi değerlerine bağlı,  ülkemizi 2023-2071 hedeflerine taşıyacak nesilleri yetiştirmektir.

56a84dfc-0493-457d-9cdd-b6446e6ab51e.jpg

Sayın valimizin başlattığı Bir Kitap Bir İnsan projesi kapsamında öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefler ve okul çalışmalarında çeşitli okuma etkinliklerine yer verir.”

İlimiz sınırları içerisinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm okul ve kurumları kapsayan bu proje hakkında bilgi veren Müdür Gür, sözlerine şunları ekliyor; “HEGİP, ilimizde eğitimin kalitesini arttırmak için yapılacak çalışmaları içermektedir. 2023 Eğitim vizyonunun hedeflerine göre hazırlanmıştır. 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında tüm okullarımızda uygulanacaktır.

vali-akbiyik-004.jpg

Projede her okul farklıdır, kendi hedefleriyle yarışır. Bilim, sanat, spor, kültür ve sosyal alanlarda yapılan bütün çalışmalar değerler eğitimiyle ilişkilendirilir. Bu proje ile okuma alışkanlığı kazandırmak hedeflenir.  Öğrencilerimize meslek seçimlerinde rehberlik yapılması sağlanır. Bu aynı zamanda başarının da ödüllendirildiği bir sistemdir.”…

Müdür Gür ile söyleşi yaparken sekreteri içeri giriyor ve bir velinin görüşmek istediğini söylüyor. Hani birine piyango çıktığında sevinçle çığlık atar ya, Müdür Bilal Gür de “VELİ” kelimesini duyunca röportaja ara vererek veli ile görüşmeyi gerçekleştirdi. Bu durum dikkatimden kaçmadı ve sordum;

--Veli ziyaretine çok sevindiniz, neden?

“Eğitimde üç önemli faktör vardır. Öğretmen-öğrenci ve veli… Bu üçgen oluşmadan başarıya ulaşılamaz. Velilerimizden istenilen duyarlılığı göremiyoruz. Eğitim aileden başlar. Öğretmen ve veli birlikte hareket ederse güzel sonuçlar doğar.

Veli desteği olmadan bizim başarılı olmamız söz konusu olamaz. Veli bizi rahatsız etsin. Sadece mesai saatleri değil her zaman biz eğitim camiası velilerimize zaman ayırırız. Amacı olmayan çocuk hedefine ulaşamaz. Başarı tanımakla başlar diyerek bu anlamda faydalı olmak için bizler aileleri de ziyaret ediyoruz. Öğrencilerimizin başarılı olmaları için atmamız gereken her ılımlı adımı atıyoruz. 60 tane beceri tasarım atölyesi de açtık. “

-Eğitimde genel başarı durumumuz nedir?

“Genel olarak çok kötü durumda değiliz. On basamak ibremizi yukarı çektik. Daha da başarıya ulaşmak yolunda tüm Hakkari’li anne ve babalardan destek istiyoruz. Yapacağınız en büyük yatırım eğitime, çocuklarınıza olan destektir. Onları sevgisiz, okul ve öğretmenleri de ilgisiz bırakmayın. Biz başarı hedefimize hep birlikte ulaşacağız. Her şey geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız içindir.”

Müdür Gür’ün sırtındaki ağır yük, beynindeki yoğunluk, hedefleri, inancı, azmi, saçlarındaki akları çoğaltmış gibi. Bu yorgunluk ve yoğunluk kendisini üzmüyor aksine mutlu ediyor.

Hakkari’de doğup büyümenin faydaları bu olsa gerek. Yarayı çok iyi bilen bir hekim gibi ilaç yazıyor. Milli Eğitim kapsamında 26 proje hayata geçiriliyor. 352 okulumuzda 70 bin öğrencimiz eğitim görüyor. Ve tarih boyunca ilk kez öğretmen açığımız olmadan 4 bin 200 öğretmen ilimizde görev yapıyor.

Bilal Gür müdürümü, genç ekibini ve tüm bu başarının gerçek mimarı ilimizin başarılı valisi İdris Akbıyık’ı tebrik ediyorum… Yurt müdafasının en emin ve en ucuz yolu eğitimdir. Eğitim kıvılcımla ateş yakmaktır. Boş bir kabı doldurmak değildir.

Bu yazı toplam 2899 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim