• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Muhammed Demir'i binler uğurladı

Muhammed Demir'i binler uğurladı
Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Muhammed Demir Hakkari’nin Bağışlı köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

10 Ekim’de Ankara’da barış mitinginin yapılacağı tren garı yakınlarındaki alanda meydana gelen patlamada hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Muhammed Demir’in cenazesi ailesi tarafından Ankara’dan alındı.

KESK YÜRÜYÜŞ VE BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLEDİ

Hakkari KESK tarafından cenaze töreni öncesi Hakkari’de yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Yürüyüşe HDP Hakkari Milletvekili Nahit Akdoğan, Belediye eşbaşkanları, DBP, HDP eş başkanları, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhuriyet Caddesi üzerinde başlayan yürüyüş Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Belediye binası önünde sona erdi.

Burada konuşan  Eğitim-Sen Hakkari Şubesi Eşbaşkanı Süleyman Aşkan, üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ve isyandayız, katliamı ve katilleri asla unutmayacağız dedi.

Yürüyüşün ardından HDP Hakkari Milletvekilleri Nahit Akdoğan, Abdullah Zeydan, Belediye eşbaşkanları, DBP, HDP eş başkanları, STK temsilcileri ile binlerce kişi tarafından 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Muhammed Demir’in cenazesi Hakkari-Van karayolunda karşıladılar. Cenaze büyük bir araç konvoyu ile Bağışlı köyüne hareket etti.

Bağışlı camisinin önüne getirilen cenaze ailesine gösterildi. Burada Demir ailesi gözyaşlarına hakim olamadı. Burada okunan cenaze namazının ardından Muhammet Demir’in tabutu omuzlardan taşınarak Bağışlı köyü aile mezarlığında toprağa verildi.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Burada Meya-Der Başkanı Bedrihan Koç, Anakara’daki katliamı nefretle kınadıklarını söyledi. HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan ise, saldırının sorumlusu olarakAK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı gösterdi. 

Milletvekili Zeydan,"Türkiye'ye barışı, kardeşliği getirmek için yüz binler Ankara'ya gitti, barışı haykırmaya çalıştı. Ama kişisel menfaatleri için Türkiye'yi, Türkiye'nin gençlerini birbirine kırdırtan Saray ve geçici AKP hükümeti, barışsever kardeşlerimizin kalbinde bomba patlattılar. 

Ankara'da patlatılan bomba barışa ve kardeşliğe karşı patlatılan bir bombadır. Bugün IŞİD gibi barbar bir terör örgütü, Tayyip Erdoğan'ın ve AKP'nin desteğiyle Türkiye'nin kalbine girmiştir.

Bunların tek amaçları var. Kendi saltanatlarını, kendi hırsızlıklarını örtbas etmek için Türkiye halkarının canlarına kıyıyorlar. Biz Türkiye'ye barışı getireceğiz ve gençlerin bedenlerini paramparça eden bu zalimleri adaletin önüne çıkaracağız" şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com

muhammed-demir-m.jpgmuhammed-demir-1.jpgmuhammed-demir-2.jpgmuhammed-demir-3.jpg

Bu haber toplam 10736 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim