• BIST 8727.4
  • Altın 2237.619
  • Dolar 32.3325
  • Euro 35.1174
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C

Muhasebecilerde halay çeker!

Hakan Taş

Ağrı, Van ve Hakkari Bölge Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası muhasebe haftası nedeniyle ilimizde bir program tertipledi.

tahirhan-tas-001.jpg1-7 Mart Muhasebeciler haftası dolayısıyla bu kez Hakkari’de bir araya gelme kararı verildi. SMMMO Hakkari Başkanı Tahirhan Taş, meslektaşlarını Hakkari’ye davet etti. Şenler Otelde çok şık bir hazırlık yapıldı. Sofrada doğaba yemeği, sahnede “O Ses Türkiye ile çıkış yapan Koşar ikizler” vardı.

Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Cengiz, SGK Müdürü Nail Van, İşkur Müdürü Ahmet Kızılkaya, Baro Başkanı Zeydin Kaya, Esnaf Odası Başkanı İsmail Akboğa, Şoförler Odası Başkanı Abdi Aslan, HATSO Genel Sekreteri Fikret Keskin, İlimizde görev yapan muhasebeciler, bazı esnaf ve mükellefler vetabiki Bölge Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı İbrahim Şahin bu programda katılım sağladılar.

Muhasebenin duayeniTahirhan Taş, tüm misafirleri kardeşi ve meslektaşı Mahit Taş ile birlikte kapıda ağırladı. Çok sadece ve duygulu bir programdı. Her mesleğin bir molası ve tatili var ama muhasebecilerin hiç yok. Çok çalışıyorlar, çok yoruluyorlar.

Onları hep masa başı ve ellerinde kalın dosyalarla görmeye alıştığımız muhasebeciler kendilerine yılda sadece 1 gün ayırarak eğlenebiliyorlar.

Hakkari Temsilcisi, herkes tarafından tanınan ve sevilen Tahirhan Taş, açılış konuşmasında çok haklı ve ince mesajlar verdi. Hakkari’nin ekonomik açıdan büyük sorunlar yaşadığını anlatan Taş, kentin döngüsünün tamamen tamamen kamu harcamalarına bağlı olduğunu kaydederek işsizliğe dikkat çekti.

muhasebeci-2.jpg

Başarılı başkan meslektaşlarına Hakkari’nin profilini çizdi. Ve sözlerine şunları ekledi; “Hakkari ne yazık ki üniversitesine bir türlü kavuşamadı. Madenlerimiz var bunlarda sadece ham madde ihracatı yapıyor. Hayvancılığın özel teşvikler ile desteklenmesi lazım.  Sınır kapılarımız hem var hem yok”…

TahirhanTaş’ın açılış konuşması dakikalarca alkışlandı. Daha sonra kürsüye Başkan İbrahim Şahin geldi. Şahin, Hakkari’ye hayran kaldıklarını belirterek sözlerine şunları ekledi; “ İşletmelerin muhasebe ve denetim işlemlerini gerçekleştiren, devletin vergi gelirlerini arttırılmasına katkı sunan ve devlet kurumlarının işleyişine yardımcı olan muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleğinin sorunları çözüm bulmalıdır. Yetki ve sorumluluk dengeli bir yapıya kavuşturulmalıdır. Bilinmelidir ki, tüm kurum ve kuruluşlarımızla karşılıklı anlayış ve işbirliği içerisinde yürüteceğimiz çalışmalarda elde edebileceğimiz her başarı ülke ekonomimizin kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlayacaktır.”

muhasebeci-1.jpg

Hafta dolayısıyla bazı Defterdarlık, Mal Müdürlüğü, SGK ve İŞKUR Müdürlüğüne teşekkür belgesi de verildi.

Gecede dikkatimi çeken tek eksiklik ilimiz valisi veya vali yardımcılarının iştirak etmemeleriydi.

Türkiye’de bana göre en ciddi ve zor mesleklerden biri muhasebe ve mali müşavirliktir. Bu anlamlı gecelerinde onlara severek eşlik ettim ve hepsini yürekten kutluyorum. 

halay-1-001.jpg

Bu yazı toplam 6202 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim