• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Muhtarlardan kaçak suyla mücadele

Muhtarlardan kaçak suyla mücadele
Hakkari’de15 mahalle muhtarı Belediye Eşbaşkan Vekili Fatma Yıldızla birlikte kaçak sularla mücadele için harekete geçti.

Hakkari’de Son bir aydır kentin içme suyunun karşılandığı Karadağ (Golan) ve Berçelan su isale hattının kırılması sorunu çözülürken bu seferde Hakkari’de kaçak su sorunu baş gösterdi.

Birçok mahallede vatandaşların menfezler altından kaçak hatlar döşeyerek bahçelerini sulamaları 15 mahalle muhtarını harekete geçirdi.

Muhtarlar, Belediye Eşbaşkan Vekili Fatma Yıldız ve Su-Kanalizasyon Müdürü Mehmet Kızılkaya ile birlikte kaçak su hatlarının peşine düştü.

Gazi Mahallesi ve Yeni Mahallede menfezlerin altından kaçak yollarla bahçelerini sulama amaçlı çekilen kaçak su hatlarını tespit eden Muhtarlar ve beraberindekiler kaçak hatları söküp kırdı.

15 Mahalle muhtarı adına açıklama yapan Medrese Mahallesi muhtarı A.Cabbar Aydın, mahalle muhtarları olarak kentteki su sorununu çözmek amacıyla Hakkari Belediye Eşbaşkan vekiliyle birlikte bir çalışma başlattık dedi.

Aydın,” Hakkari’de aylardır su sıkıntısı yaşanıyor. Birçok mahallede yaklaşık 60 farklı noktada kaçak su hattı tespit ettik. Menfezlerin altında kaçak su hatları götürülmüş. Bu kaçak sular herhangi bir eve gitmiyor. Su hatları bahçe sulamak amacıyla çekilmiş.

Hakkari halkı aylardır su sıkıntısı çekiyor. Bizde bunun için çalışma başlattık. Daha önce belediyemizi suçlardık. Ama kendi gözümüzle gördük. Belediyenin bir suçu yok.

Belediye kaçak sularla mücadelede önüne geçemiyor. Bundan böyle biz muhtarlarda belediyemize destek vereceğiz. Bu kaçak su hatları ile mücadeleyi sonuna kadar götüreceğiz. En kısa zamanda kentimize suyu ulaştıracağız” şeklinde konuştu.

Dağgöl Mahalle muhtarı İvdi Taşkın ise bir aydır 86 bin kişiye suyun gitmediğini belirterek,  mahalle sakinlerinin kendilerine isyan ettiğini söyledi.

Taşkın,” Mahalle sakinlerinin talebi üzerine belediye başkanı ile birlikte kaçak sularlar mücadele için çalışma başlattık. Biz gördük ki belediyenin bir suçu yok. Karadağ bölgesinden Gazi Mahallesine kadar onlarca kaçak su hattı tespit ettik.

Bu kaçak su hatlarıyla yonca, sebze bahçeleri ve tarlalar sulanıyor. Bu durum kabul edilemez. Kaçak su hatlarının birçoğunu tahrip ettik. Bundan sonra kaçak su hattı çeken kim olursa olsun gerekli işlemler belediyemizce uygulanacaktır” diye konuştu. Özel Haber: Serkan Kaya (İHA)

img_9639.jpgimg_9620.jpgimg_9661.jpgimg_9607.jpg

Bu haber toplam 5207 defa okunmuştur
  • Yorumlar 6
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim