• BIST 9079.97
  • Altın 2318.134
  • Dolar 32.3415
  • Euro 34.9033
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

MUHTARLARDAN MUHTARLARA YANIT!

Hakan Taş

Düğünler için tasarruf tedbirleri konusuyla gündem olan Akçalı ve çevre köy ile mezra sakinlerinin farklı görüş ve açıklamaları ilimizin ilk gündem maddesi oldu.

Kanaat Önderi Timur Yoldaş ile yaptığım söyleşi, karara imza atanları rahatsız ederek yeni bir açıklama yapmalarına sebep oldu.

Eski muhtar Selahattin Aydın ve şuan görevi başında olan Bağışlı muhtarı Basri Yoldaş, haber merkezimizi ziyaret ederek açıklamalarda bulundular. Aydın ve Yoldaş; “Bu olay neden bu kadar abartıldı bilmiyoruz. Alınan kararda bizim de evet diyebileceğimiz çok güzel maddeler var. Niyetleri güzel ama icraatları kötü. Bu devirde kimse kolay kolay çocuklarına bile söz geçiremiyor.

Büyüklerden habersiz kararlar alınmaz. Biz kızımıza gelinlik giymeyeceksin yasağı getirdiğimizde, o genç kız hayaline kavuşamadığı için intihar ederse bunun hesabını kimler verecek. Kızlara gelinliği yasaklıyorsanız damatlara da takım elbiseyi yasaklayın. Hangi çağda yaşıyoruz. Bağışlı muhtarlığına bağlı 7 mahallede ikamet eden büyüklerimiz bizi görevlendirerek bölgenin mutluluğu ve huzuru için Timur Yoldaş’ın söylemiş olduğu kararlara katıldıklarını ve sonuna kadar destek vereceklerini ifade ettiler.” Açıklamasında bulundular.

Muhtarlarla sohbet ederken Kanaat Önderi Timur Yoldaş da sohbetimize ortak oldular.

Timur Yoldaş, konuya son noktayı şöyle koydu; “Biz birlikte büyüdük, birlikte ağladık, birlikte güldük. Aynı tarlada, aynı halayda, aynı cenazede, aynı camide saf tuttuk.

Herkes aynı düşüncede olacak diye bir şey yok. Yeni kararlar alma konusundaki çabalarını tebrik ediyorum. Kimseyi hedef göstererek düşmanlık beslemiyoruz. Sadece alınan kararların yanlış ve eksik olduğunu söylüyoruz. Bizi kınayan açıklamalar, talihsiz söylemler, buz tutan sıcaklık ve akrabalık bizi üzüyor. Bölgede 20 yıl muhtarlık yaptım. Bebeden dedeye herkesi teke tek tanıyorum.

Hepsini ailem gibi görerek seviyorum. Lakin ben o bölgenin en yaşlısıyım. Ağası, paşası, lideri değil, ağabeyleriyim.  Bağışlı’da 8 bin dönüm arazim var. Oradan hiç kopmadım. Onlar da toplantı ve alınacak kararı bana danışabilirlerdi.  Bizler gençlerimiz, çocuklarımız adına bir karar alacaksak onlarında fikrini almakta fayda vardı.

Bizim eski çağ dönemi geçti. Şimdi gençler herkes kendi kaderini belirliyor, kendi yolunu çiziyor. Şahsımı, Naci Demir ve Mehmet Yoldaş’ı kınayan mesaj bizi üzse de biz kimseye kırgın ve küskün değiliz. Bu konuyu artık kapayarak bölgenin huzur ve güveni için  hareket etmeliyiz.” Dedi.

Değerli okuyucularımız, herkes aynı düşüncede olacak diye bir şey yok. Zıtlıklarımız aslında zenginliğimizdir. Düşünceler farklı olsa da kardeşliğimiz birdir. Kim ne istiyorsa ailesi ve yakınlarına o geleneği uygulasın. Birbirimizi üzmekten şiddetle kaçınmalıyız. Basın olarak karar alarak bu konuyu sonlandırıyoruz.

Herkese sevgi ve saygılarımla…

hakan-tas.jpeg

Bu yazı toplam 2524 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim