• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Muhteşem gece

Muhteşem gece
Hakkari ve Trabzon koalisyonu ile gerçekleştirilen dayanışma ve dostluk gecesine katılmak üzere yola koyulduk.

Ticaret Odası Yöneticileri Servet Taş, Abdurrahman ER, Nazmi Demir, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Saraçoğlu ve Kız Meslek Lisesi folklor ekibi, sanatçı arkadaşım Kemal Çiftçi ile beraber aynı uçakta havalanıyoruz. Sabiha Gökçen Havalimanında bizi Dernek Başkanı Şemsettin DEMİR karşılıyor.

Kağıthane Belediyesinin tahsis ettiği otobüse binerek 4. Levent'te otele yerleşiyoruz. Eczacı dostumuz Adnan YAŞAR, onurumuza bir yemek veriyor ve bizi sevgiyle kucaklıyor. Yemek sonrası adeta kriz masası oluşturarak program üzerine yoğunlaşıyoruz. Kader maçına çıkar gibi heyecanlıyız. Rüstem Zeydan takım başkanı, Sanatçımız Aydın AYDIN Teknik Direktör, Şemsettin Demir ise kaptan edasıyla yuvarlak masa oluşturduk ve ertesi gün gerçekleşecek olan sahne düzenimizle ilgili fikir alışverişinde bulunduk.

hakan-m.jpg

Ertesi gün Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, biz Hakkari'den giden 30 kişilik gurubu makamında kabul etti. Hafta sonu olmasına rağmen başkan yardımcılarıyla bizi yürekten kucakladılar. Tam bir Hakkari sevdalısı olan Başkan Kılıç, Hakkari ve halkının yürekli, mert, güvenilir ve çok yetenekli olduğunu söyledi.

En kısa zamanda kentimize kalıcı bir hatıra hizmet sunacağını da belirten deneyimli Başkan öğrencilerimize de bir kütüphaneyi dolduracak kadar kitap desteğinde bulundu. Yemekte bizi belediye tesislerinde ağırlayan Kağıthane Belediye Başkanı'na teşekkür ederek ayrılıyoruz. Sanatçımız Aydın AYDIN, özel aracıyla bize muhteşem bir İstanbul turu yaşatıyor. Akşam saatler 18.00 gösterdiğinde Sinan Erdem spor salonunu dolduruyoruz. İstanbul'da ikamet eden hemşerilerimiz yerel elbiseleriyle geceye renk katıyor.

hakan-mm.jpg

Sunuculuğu Ahmet Kayhan'ın yaptığı dayanışma ve kardeşlik gecesi Karadeniz'li sanatçıların şarkılarıyla başlıyor. Sonra sırasıyla dünyayı yakıp kavrulan Mustafa Erdoğan'ın ekibi, Kız Meslek Lisesi Folklor ekibi, sanatçılarımız Kemal Çiftçi ve Aydın AYDIN ile devam etti. Anadolu ateşini ilk kez canlı izliyorum ve inanılmaz keyif aldım.

Mustafa Erdoğan, tüm programlarını iptal ederek hiç bir ücret talep etmeden geceye katkı sundu. Aydın AYDIN ise orkestra ücreti ve diğer masrafları da cebinde karşıladı. İşadamları Celal Özer, Cahit Zeydanlı ve Eski Milletvekilimiz Rüstem Zeydan maddi ve manevi hiçbir fedakarlıktan kaçınmadılar.

22 bin kapasiteli spor salonunda istenilen ve beklenilen katılım olmadı ama eşlik eden çoğunluk da horon ve şemmame ile doyasıya eğlendiler. Yani Hakkari'liler horon tepti, Tranzonlu'lar halay çekti. Gecenin mimarlarından Trabzon Federasyonu Başkanı Haydar Dulkadiroğlu önemli mesajlar verdi. Dulkadiroğlu; "Güzel ve anlamlı işler emek ister. Burada bulunan seçkin insanların varlığı bizi son derece memnun etmiştir. Üç “K” ile yola koyulduk. Kardeş-Komşu-Konuk.

Kardeş il Kahramanmaraş, Komşu iller Bayburt-Gümüşhane ve konuk il Hakkari… Bazı çatlak sesler çıktı ama biz ciddiye almadık. Konuk tercihimiz Hakkari’ye karşı tepkili olanlara soruyorum; Hakkari bu ülkenin bir vilayeti değilmidir? Biz inadına barış, inadına kardeşlik diyoruz ve Türkiye’nin değişik yerlerinde kucaklaşmaya devam edeceğiz” dedi.

Hakkari’den katılım yüksek olmasıyla sevinen Şemsettin Demir ise Trabzon ile kardeş il olmanın ve onlara konuk olmanın memnuniyet verdiğini dile getirdi ve katılım sağlayanlara teşekkür etti. Demir; “Hakkari’yi farklı gören ve dışlayan zihniyet değişmelidir. Hakkari’li olmaktan onur duymaktayız” dedi.

Geceye damga vuranlardan biri de sahneye, kürsüye ve mikrofona alışık simalardan biri siyaset adamı ve hekim Rüstem Zeydan’dı. Edebi üslubu ve diksiyonuyla etkili konuşan Zeydan uzun süre alkışlandı. “Burada her sesi ve nefesi his ediyorum. Biz sadece Trabzon’lularla değil, herkesle gerçek kardeşiz.

Güneş doğudan doğar Trabzon üzerinden tüm Türkiye’ye sıcaklığı yaymaktadır. Bu gece burada doğu halk oyunları ve horon ile coştuk. El ele, gönül gönüle kardeşlik resmini çizdik. Bu organizasyon cesaret ve metanetle düzenlendi. Biz birlikte Türkiye’yiz” dedi.

Zeydan, Cahit Sıtkı TARANCI’nın Memleket İsterim dizeleriyle büyük alkış aldı. “Memleket isterim gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun. Kuşların, çiçeklerin diyarı olsun. Memleket isterim ne başta dert, ne gönülde hasret olsun. Kardeş kavgasına bir nihayet olsun. Memleket isterim ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun. Kış günü herkesin evi barkı olsun. Memleket isterim yaşamak sevmek gibi gönülden olsun, olursa bir şikayet ölümden olsun”…

Hakkari Valisi Kalkan yoğun iş temposundan gelemedi ama Vali Yardımcısı Cumhur Duran Vilayeti temsil etti. Ve valimizin gönderdiği kilim Trabzon Federasyonu Başkanı Dulkadiroğlu’na hediye edildi. İstanbul’da gerçekleştirilen bu organizasyon bana göre demokratikleşme paketine eş bir anlam kazandı. Doğu ve Karadeniz insanı iç içe kaynaştı, aynı şarkıya nakarat yaptı, aynı halayda mendil salladı. Verilen bu mesajda rahatsızlık duyanlarda elbet olacaktır ama benim gördüklerim ve yaşanılanlar muhteşemdi…

 

Bu haber toplam 28726 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim