• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

MUHTEŞEM KERMES!

Hakan Taş

Öğrencilere, kadınlara, fakirlere yönelik yapılan her eylem anlamlıdır. Bugüne kadar binlerce kermese katıldık ama böylesi ne görüldü, ne duyuldu. 23 Nisan İlköğretim okulu 1.500 öğrencisi olan örnek okullarımızdan biridir.

Bu kermesin temel amacı okulda eğitimini sürdüren hiçbir geliri olmayan, dar gelirli öğrencilere kışlık giysi almaktı. Herkesin imkanları nisbetinde evlerinde yemek, pasta, börek ve tatlı yaparak okulda sergilenmesi ve satışa sunulmasına karar verildi. Katılım çok fazla olmaz düşüncesiyle sınıflarda yapılması düşünüldü.

Abartısız 5 bin kişi katıldı. Kermese herkes ilgi göstererek her aileden an az dörder kişi katılım yapınca inanılmaz görüntüler ortaya çıktı. Tüm sınıflar, koridor ve merdivenler doldu. İçeri sığamayan yüzlerce veli dışarıda, bahçede bekledi. Kermesten çok bir festival görünümündeydi. Lezzetli yemeklerin kokusu etrafa yayılınca acıkanlar hücum etti.


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Okul Müdürü Kadir Çetin, şaşkın ve mutluydu. Bu yoğun ilgi kendisini ve öğretmenleri çok sevindirmişti. Kameralarımıza konuşurken heyecanını gizleyemedi ve sadece herkese teşekkürlerini iletti. 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda etkinlik olur da Sabah SAKLI  gelmez mi...

Bu kermes aynı zamanda dayanışma ve kaynaşmayı da pekiştirmiş oldu. Aileler çocuklarına ne çok önem verdiklerini fazlasıyla kanıtladılar. Ne kadar büyük bir aile olduğumuz resimlenmiş oldu. Bu kermes şehir stadyumunda yapılsaydı boş alan kalmazdı.

Müzik öğretmeni Handan Özkarabekir ve Resim Öğretmeni eşi Orkun Polat'ın emekleri görülmeye değerdi. Handan Hoca, hafta sonu yapılan kurslarda 15 öğrenciye bağlama çalmayı öğreterek kermeste harika bir konser sunarken eşi Orkun Polat'ın ebruli sanatı ve resim sergisi büyük ilgi gördü.

İki saat süren kermeste 10 bin lira gelir elde edildi. Okul Müdürü Kadir Çetin, bu parayla tespit edecekleri fakir öğrencileri hafta içinde giydireceklerini belirtti.

Kermeste yardım etmek için yarışan anne ve babaların tek isteği öğrenci olan çocuklarının da başarılı olmak için yarışmalarıdır.

23 Nisan İlköğretim Okulunda alkışlanacak bir uygulama daha var. Hafta içi hergün 1'er saat okuma saati adı altında çalışan personel ve öğretmenler dahil kitap okuma uygulaması var.

23 Nisan İlköğretim Okulu idareci ve öğretmenlerini yürekten tebrik ediyorum. Duyarlı davranışlarıyla duygulandıran tüm velileri de kutluyorum...

Bu yazı toplam 4230 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim