• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Müslüman Noel Kutlamaz

Müslüman Noel Kutlamaz
İslâmi kaynakların ortak görüşü, Allah'ın bildirmiş olduğu İslâm kanunları dışında tesis edilmiş bütün gün ve bayramları kutlamanın küfür olduğu yolundadır.

Bir Müslüman’ın Noel veya milâdî yeni yıl ya da, yılbaşı veya buna benzer bazı özel insan ve kurumların koyduğu günleri kutlaması mümkün değildir. İnanç yönünden sakıncalı olan bu günlerin diğer günlerinden hiç bir farkı bulunmamaktadır. 

Bunun yanı sıra, gerek özel olarak, gerekse yılbaşı amacıyla piyango bileti almak ve satmak haramdır. Piyango, kumarın bir türü olduğundan bunlardan kazanılan para da haramdır. Özellikle yılbaşı gecelerinde oynanan tombala, iskambil ve taş oyunları ile kumar makinaları ile oynanan oyunlar İslâm'a göre haramdır.. 

Ey iman edenler şarap, kumar, dikili taşlar(putlar) fal ve şans okları birer şeytan işi pisliktir. Bunlara uzak durun ki kurtuluşa eresiniz…(Maide süresi 90.Ayet)

Milâdî yılbaşında veya yılbaşı hazırlığı yapılan bu günlerde, Hristiyanların âdeti olduğunu düşünmeden hindi, çam ve benzeri şeyleri alıp satmakta Mekruh olur. Yılbaşı geçtikten sonra alıp satmanın mahzuru olmaz…

Yılbaşı ile Noel birbirinden farklıdır;fakat Noel kutlamalarının devamı sayılabileceğinden yılbaşı gecesi onlar gibi eğlenmek, çam kesip evi çamla süslemek caiz olmaz. Çünkü bayramlarında onlar gibi eğlenmek, onlara benzemek olur.

BAŞKA KAVME ( TOPLUMA, MİLLETE ) BENZEMEK;

Efendimiz (s.a.v) Kendi döneminde, ahir zaman müslümanlarının diğer milletlere benzeyeceği konusunda bizleri uyarmıştır.Hazreti Ebu Said Hudri (R.A) Anlatıyor, Rasulullah (s.a.v) buyurdu ki;“Sizler karış karış, arşın arşın sizden öncekilerin yolunu izleyeceksiniz/onların inançları ve yaşayışlarını ölçü edineceksiniz. İnsanın giremeyeceği küçük bir keler ( Kertenkele ) deliğine girecek olsalar siz de onları takip edeceksiniz.

”Hazreti Peygamber (s.a.v)'in yine gerçekleşmiş kıyamet alametlerinden ürpertici açıklaması üzerine biz sahâbiler sorduk: Ya rasulallah! İzlerini takip edeceğimiz bu topluluklar Yahudiler ve Hıristiyanlar mı olacak..?

Şöyle buyurdu: “Ya başka kimler olacaktı..?

"Yahudi ve Hıristiyanlara benzemeye, özenmeyiniz. “Bir kimse müşriklerin arzına ev bina edip, onların bayramlarına katılmak sûretiyle onlara benzerse, o kimse kıyâmet günü onlarla berâber haşrolunur.

”Allahu Teala kafirlere geleneklerinde uymayan mü'minleri şöyle över: "Ki onlar, yalan şahidlikte bulunmayanlar, boş ve yararsız sözle karşılaştıkları zaman onurlu olarak geçenlerdir." (Furkan:72) 

ALLAH Rasulü (s.a.v) Medine'ye geldiğinde, onların oynayıp eğlendikleri iki günlerinin olduğunu öğrendi. "Bu günler nedir?" diye sordu. Dediler ki; "Cahiliyyede bu iki günde oynardik." ALLAH Rasulü (S.A.V.) şöyle buyurdu: "ALLAH bundan daha hayırlı olanı size verdi: Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı." (Ebu Davud-Sahih)  

Biz yılbaşında hediye getiren Noel babanın değil, Miraçta NAMAZI indiren Hz.Muhammed s.a.v'in ümmetiyiz biiznillah..! 

Müslümanlar Yeni Yıl Gecesi Ne Yapabilir..? 

Müslüman her gece neleri yapıyorsa, bu gece de onları yapmalıdır! Sanki mübarek geceymiş gibi mevlid okutmak, sohbetler düzenlemek uygun değildir. Bu gecenin diğer gecelerden farkı yoktur. Bu geceye değer veriyormuş gibi hareket etmek doğru değildir. Müslüman her gece neleri yapıyorsa, bu gece de onları yapmalıdır! Mesela Kur-an okuyabilir, Namaz kılabilir, Tv seyredebilir, yılbaşında bir Müslümana tebrik kartı yazıp, yeni bir yılın insanlık için, Müslümanlar için hayır bereket getirsin temennisinde bulunması günah olmaz. Yahut, (yeni yılın kutlu olsun) diyene, (seninki de kutlu olsun) demek yine günah olmaz… 

Değerli okurlarım şimdi buna muhalefet olanlar çıkacak bunu da bir örnekle izah edeyim: Farzı misal Maykıl isminde hıristiyan bir komşunuz olsa, bir kurban bayramı namazında Maykıl'ı camide safta hemen yanınızda sizinle namaz kılarken görseniz, sonra Maykıl'ın bir kurbanlık koç alarak, kurban kesim alanına gittiğini görseniz..! Sonra kurban etinden fakirlere dağıttığını, komşunuz olarak da size kurban etini hediye ettiğin görseniz: Maykıl Müslüman olmuş..! dermisiniz..? 

Peki Hıristiyan komşunuz Maykıl sizi bir noel gecesinde başınızda hıristiyan papaz noel baba şapkası, evinizde noel çamı, masanızda içki ve hindi görse aynen hıristiyanlar gibi yılbaşı kutlarken görse..!Benim Müslüman komşum hiristiyan olmuş..! Demez mi? 

Maykıl bir yana, En önemlisi daha geçen güne kadar Gever’de katledilen 3 kardeşimiz ve 3 yıldır failleri adalet önüne çıkarılamayıp Türk savaş uçakları tarafından Roboski’de katledilen 34 kardeşimizin yassını utanmadan sıkılmadan eğlenerek mi geçireceksiniz..! 

Batıya ve Türklere özenmeyin Türk kültüründe bir deyim vardır..! Vur patlasın…! Çal oynasın…! İşte bunu 06,12,2013 ve öncesinde 28,12,2011 tarihlerinde, Yeni yıla yakın bir günde yaptılar…! Vurup patlatarak param parça yaptılar, sonrada utanmadan soyundular, çaldılar çırptılar, oynadılar…! 

Büyükleriniz hatırlar eskiden ölüye saygı olurdu. Filan kes öldü dediler mi sanki kıyamet kopmuş gibi olurlardı. İşte o zamanlar insana değer vardı. Şuan günde yüzlerce insan öldürülüyor kimsenin umurunda değil..! 

Eskiden kim olursa olsun biri vefat etti mi annelerimiz yıkadıkları beyaz elbiseleri toplar, Tv üzerine siyah örtü atılır, ışıklar söndürülürdü. İnancımızda, Kültürümüzde, gelenek ve göreneklerimizde olmayan bidat işlere ne kadar meyilli olduğumuzu söylemeden geçemeyecem..! Vesselam.. Sûfî Mümin El Abbasî el Haşımi

Bu haber toplam 11047 defa okunmuştur
  • Yorumlar 10
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
  • Ahmet Şen "Talebim Yok"09 Ocak 2024 Salı 10:17
  • BRAVO KIZLAR!08 Ocak 2024 Pazartesi 13:09
  • Karanlıklara ışık tutmaya devam edeceğiz23 Aralık 2023 Cumartesi 10:44
  • Hakkari'mize hep birlikte sahip çıkalım!21 Aralık 2023 Perşembe 10:17
  • Günah Keçisi…12 Aralık 2023 Salı 15:33
  • Yaptığınız yanlış ilinize zarar verdi!08 Aralık 2023 Cuma 08:50
  • Bölge Müdürü Talay'dan "Elektrik" aldım!22 Kasım 2023 Çarşamba 16:47
  • ABARTIYORUZ!13 Kasım 2023 Pazartesi 12:43
  • Yine eskiye döndük!08 Kasım 2023 Çarşamba 16:48
  • Hakkari'nin son 25 yıl belediye başkanı seçme kronolojisi03 Kasım 2023 Cuma 08:00
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim