• BIST 9142.4
  • Altın 2325.069
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Mustafa Sarıgül Genel Başkan Olabilir

Mustafa Sarıgül Genel Başkan Olabilir
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Mustafa Sarıgül'ün genel başkan olabileceğini belirterek "Eski hastalıklardan partiyi kurtaracağız" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine hafta ortasındaTBMM'de saldıran Orhan Övet'ten şikayetçi olmayacağını belirterek, "Kamu davası üzerinden yürümesini uygun buluyorum, annesinin bana bir çağrısı var, oğlumdan şikayetçi olma diye bir çağrı yaptı, ben o çağrıya uydum. Ama, sonuçta kamu davası yürüyecektir. Çocuktan çok azmettirenleri bilmemiz ve öğrenmemiz gerekiyor" dedi.

KILIÇDAROĞLU, SARIGÜL'ÜN ÖNÜNÜ AÇTI

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde AlJazeera Türk'e verdiği röportajda,Mustafa Sarıgül'ün genel başkanlığa aday olmasından rahatsız olmayacağını belirterek "CHP'de herkes genel başkan adayı olabilir. Sonuçta hukuk dediğimiz bir kavram var. Bizim bir tüzüğümüz var. Kim, nasıl genel başkanlığa aday olur, belli.

Kurultaya gideriz biri seçilir, biri kaybeder ama, kaybedenin seçilenin elini kaldırmasını isterim. Biz demokratik ülkede olması gereken kuralları hukuku işleteceğiz, yoksa birisi geldi aday oldu biz onu engelleyelim, böyle bir düşünce yok, eski hastalıklardan partiyi kurtaracağız." dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin de açıklamada bulunan CHP lideri "Biz Erdoğan'ın adaylığından çok seçilecek Cumhurbaşkanı nasıl biri olmalıdır, biz ona kilitlenmeliyiz ve biz öyle bakıyoruz. Seçilecek Cumhurbaşkanı'nın toplumun büyük bir kesiminin kabul edeceği temiz, dürüst, dünyayı, dengeleri iyi bilen, yurttaşına sempati gösteren, herkesi kucaklayan birCumhurbaşkanı istiyoruz.

Erdoğan'da bu özellikler var mı, yok mu? Erdoğan'da bu özelliklerin olmadığını ben de, kendisi de biliyor. Cumhurbaşkanlığı farklı bir şey, bir partinin genel başkanı seçilmiyor. Ülkeyi yönetecek, kurumlar arasında diyaloğu sağlayacak, ülkeyi hem içerde hem dışarda temsil edebilecek bir insan arıyoruz" şeklinde konuştu.Kaynak(İHA)

Bu haber toplam 3949 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim