• BIST 9450.21
  • Altın 2497.486
  • Dolar 32.5868
  • Euro 34.8227
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Muzaffer Çiftçi; “Güçlü Yarınlar İçin HDP”

Hakan Taş

HDP aday adayları yavaş yavaş açıklanıyor ve biz de onları tanıtmaya devam ediyoruz. Otluca’dan Ankara uzanan bir yeteneği  sizlere tanıtacağım.

Adı : Muzaffer ÇİFTÇİ

Yaşı: 30

Hakkari Otluca köyünde doğdu.

Kars Kafkas Üniversitesinde Sosyal Bilgiler Eğitimi üzerine okuyan Çiftçi, bu fakülteden yüksek bir derece ile mezun olduktan sonra 2015 yılında Yüksek Lisans Eğitimi için Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsünde  Kurdoloji bölümüne başladı.  İki yıllık bir eğitimden sonra mezun oldu. Halen Ankara Üniversitesi’nde Özel Eğitim Bölümünde eğitim hayatını sürdürmektedir. Çok iyi düzeyde Kürtçe-Türkçe ve İngilizce bilmektedir.

Muzaffer Çiftçi’yi haber merkezimizde ağırlıyoruz.  Neden HDP diye sorduğumda şu yanıtı alıyorum; “Daha demokratik bir siyaset, çok renklilik çok seslilik ve farklılıklar için elbette HDP… Ötekileştirici değil birleştirici olduğu için HDP. Meşru siyaset zemini aradığı için, güçlü yarınlar ve demokrasi için HDP.. Gençlere ve insanlığa değer verdiği için HDP”…

Her aday adayına sormayı ilke edindiğim projeleriniz konusunda ise genç kardeşimiz şu cevabı veriyor; “Şayet vekil olursam en büyük projem Hakkari ilimizi turizm bölgesi yapmak için elimden gelen bütün gayreti göstermek olacak.  Sadece siyasetle terbiye edilen bu halkın ekonomik refah seviyesini  yükseltecek her türlü adımı atacağız. Yayla turizmini dünyaya açacağız.

Kısacası sosyo-ekonomik bütün imkanları Hakkari halkının hizmetine sunacağız. Ayrıca Ankara’nın değil Hakkari’nin vekili olduğumu  gösterip Hakkari’yi layık olduğu yere taşıyacağız.

Tarih, medeniyet ve kültür beşiği olan bu aziz şehri kötü imajımızla değil binlerce yıllık tarihi ve kadim kültürü ile tanıtacağız. Yine bu aziz şehir Şeyh EhmedeXani’nin kütüphanesi, Şeyh Übeydullah Nehri’nin medresesi olacak, FegiyeTeyran’ın  kuşlarına yuva, MelayeBateyi’nin şiirlerine ses olacaktır.

Bin yıldır  kardeş türkülerinin söylendiği bu şehirde kısılan kardeşlik türkülerinin sesini tekrar yükselterek yaşanacak bir şehir için mücadele edeceğiz.

Hakkari’de eşi benzeri olmayan bitkilerin uluslararası piyasalarda pazarını oluşturup bununla halkımıza ekonomik gelir elde etmeyi düşünüyorum. Her yıl mantar ve Nergiz çiçeği festivali düzenleyerek ilimize dikkat çekeceğiz.  Umarım Hakkari halkı aday adaylık sürecinde gereken desteği verir ve bu dilekleri gerçekleştirme fırsatını bulurum. “

Muzaffer Çiftçi eğitimini bitirdikten sonra siyasete atılarak hayalindeki projeleri hizmete sunmak ve özgüven duyguları içinde bu zorlu yarışta bende varım diyor. Otluca’nın temiz havası ışıltılı bakışlarına işlenmiş, kentimizin geçmişte çektiği acılar yüreğine sıçramış demokrasi ve insan hakları için inadına inadına HDP diyor…

Muzaffer Çiftçi’ye verdiği bu karardan dolayı toplumun bakışını soruyorum; “Hakkari’deki genç arkadaşların sosyal medya üzerinden verdiği destek için çok mutluyum. Duygulandım ve gururlandım. Aldığım bu olumlu tepki beni daha da güçlendirmekte azimle yoluma devam etmemi  sağlamaktadır. Gençler artık seslerinin duyulmasını arzu ediyor.

Bende bir genç olarak bu görevi üstendim. Hakkari’deki diğer bütün siyasi partilerin, oluşumların aday adaylarına da başarılar diliyorum. Yaşasın halkların kardeşliği, yaşasın eşit, özgür ve adil bir yaşam. (Zor spas dikim. Hevidarımkudemdemaserkeftine ye)…

Genç aday adayı Muzaffer ÇİFTÇİ ile söyleşimizi sonlandırarak uğurlarken geriye dönüp şu mesajı vererek ayrılıyor; “Kürtlerin meşru hak ve taleplerinin dile getirilmesi ve Ortadoğu’da mazlum Kürt halkının hakettiği insani temel haklara sahip olması için mücadele edeceğim. 

Bu ülkede kanayan bir yara var ve sürekli ertelenmiş yada sadece siyasi argüman olarak kullanılmıştır. Barışın savaştan zor olduğunu bilen biri olarak “BARIŞTA ISRAR İNSANLIKTA ISRARDIR” diyorum…

Bu yazı toplam 4891 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim