• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C

Namık Erdoğan

Murat Taş

 

 

 

Sevgili okuyucularım bu haftaki konumuz Futbolun ilimize gelişine ilk vesile olan ve futbolun günümüze gelmesinde büyük emekleri olan Hakkâri’nin değerli eşraflarından Erdoğan ailesinden rahmetli Namık Erdoğan.

resim-1.20130715145008.jpg

1944 yılında Hakkâri’de dünyaya gelen Namık Erdoğan Öğretmen Lisesinden mezun olduktan sonra Hakkari’de öğretmen olarak göreve başlar. Kısa bir süre içinde ilimizde sevilen eğitimciler arasında yerini alır. Namık Erdoğan Ankara Üniversitesi eczacılık bölümünü kazanır. Mezun olduktan sonra Sağlık Bakanlığında göreve başlar; çalışkan ve dürüst bir bürokrat olan Namık Erdoğan Sağlık Bakanlığı müfettişi olarak görev yaptığı sırada 12 Mayıs 1994 senesinde hunlarca katledildi. Bizlerde futbolun ilimize gelmesinde ve bugünlere gelmesinde emeği geçen rahmetli Namık Erdoğan’ı ailesi ve arkadaşlarına sorduk. ALLAH Mekânını cennet eylesin. 

resim-2.20130715145130.jpg

NAZIM ERDOĞAN –Abisi-Namık kardeşim sporu seven biriydi hele futbolu çok severdi. İyi bir forvet oyuncusuydu. Hakkâri’de o zamanlar toprak sahalarda taş çamur içinde oynardık yâda bulduğumuz boş bir arazide oynardık. Maçlarımızı genellikle 118 askeriyle ve Yüksekova cilo sporla yapardık. Nazım kardeşim sağ açıkta oynardı güçlü bir fiziğe sahipti süratli biriydi top hâkimiyeti çok iyiydi, tek zayıf noktası hava toplarıydı. Namık kardeşim saha içinde ve dışında da çok iyi bir kişiliğe sahipti, yakışıklı biriydi ona Ediz hunun ikizi derlerdi herkes onu çok severdi. Çok Güzel bir arkadaşlık ortamı vardı. Öğretmen olduktan sonra üniversitede okudu sağlık bakanlığında müfettişliğe kadar yükseldi maalesef bir suikaste kurban gitti ölümü hepimizde büyük travmalar yarattı onu unutmak mümkün değil yüce ALLAH mekânını cennet etsin, hepimizin başı tekrar sağ olsun.

resim-3.jpg

EKREM ÖZKAN-Emekli Müdür Takım arkadaşı-Namık ağabeyi nasıl anlatayım ki onu anlatacak kelimeler bulamıyorum. Namık harika bir insan, çok değerli bir dosttu Namık arkadaşımla beraber futbol oynardık. Çok iyi bir futbolcuydu Namık abi forvette genellikle oynardı sağ sol açıklarda ve orta sahada da takımına yardım ederdi. Güçlü bir fiziği vardı bizler o zamanın imkânlarına rağmen futbolda baya keyif alıyorduk. Maçlarımızı şu anki Hakkari Lisesinin yanındaki arazide oynardık. Malzemelerimizi kendimiz temin ederdik. Kadromuz 7–8 kişiden oluşurdu 118 alay komutanlığıyla ve Yüksekova cilo sporla maç yapardık maçlarımız çetin geçerdi ama büyük keyifler alırdık. Namık abi futbolun dışında da çok harika bir kişiliğe sahipti onu hep örnek alırdık. Arkadaşını seven sayan bir karakteri vardı ve de yakışıklı biriydi. Namık arkadaşımla Ankara’da görüşürdük eski günlerimizi anır dururduk. Ölümünü duyunca inanmak istemedim çünkü öyle bir insan ölemezdi o böyle bir ölümü hak etmemişti. Onu unutmak mümkün değil unutulacak biri değildir. Yüce ALLAH mekânını cennet eylesin başta tüm Hakkârililerin ve ailesinin başı sağ olsun Allah sabırlar versin.

resim-4.jpg

HÜSEYİN ONAY-Emekli öğretmen-Namık benim gençlik arkadaşım ayrıca Cumhuriyet ilköğretim okulunda beraber eğitim veriyorduk. Namık çok değerli bir dostu; cana yakın biriydi mükemmel bir kişiliğe sahipti çokta iyi bir eğitimciydi. Çocukları daha doğrusu Hakkâri’yi çok severdi. Namık çok yakışıklı biriydi Hakkâri’nin hatta bölgenin en yakışıklı delikanlısı oydu herkes ona hayrandı. İyi bir sporcuydu futbolu severdi ayrıca oynardı da bazen onu seyretmeye giderdim iyi bir futbolcuydu güçlü bir fiziğe sahipti. Öğretmenlik yıllarımız çok güzel geçti Namık kardeşim eczacılık fakültesini kazandı çok iyi yerlere gelecekti kendini çok iyi yetiştirmişti çok dürüst bir devlet adamıydı ama maalesef çok ani bir şekilde aramızdan ayrıldı o böyle bir ölümü hak etmemişti. Onun ölümüne asla inanmak istemedim bazen fotoğraf albümümde onun resimlerine rastlandığımda gözyaşlarım sel olur gider. Evet, Hakkâri çok büyük iki evladını kaybetti biri avukat Cumhur Keskin diğeri Namık Erdoğan onların Hakkâri için daha çok çalışacak projeleri vardı ama maalesef ömürleri yetmedi her ikisinin mekânı cennet olsun ve de tüm ölmüşlerimizin.

resim-5.jpg

NURETTİN HANLIGİL-Emekli öğretmen-Namık Lise döneminde benden 2-3 sezon sonra mezun oldu 1968–1970 yıllında beraber Cumhuriyet ilköğretim okulunda öğretmen olduk. Namık’ı nasıl anlatayım ki onu anlatınca kelimeler boğazımda düğümleniyor. Namık insanları kıran bir kişiliğe sahip değildi sürekli insanı kazanmanın peşindeydi ve bunu da başardı hepimize örnek olacak bir kişiliğe geldi. Çok beyefendi dürüst aydın bir kişiliğe sahipti çok iyi bir eğitimciydi hepimizin örnek aldığı bir öğretmendi. Namık ayrıca çok iyi bir sporcuydu hele futbol geçmişi hep anlatılırdı çok iyi bir forvet futbolcusuydu gençler hep ondan bahsederdi. Namık’ın ölümü hepimizi derinde etkiledi ölümüne inanmadık ve de inanmak istemiyorum. Onu unutmak mümkün değil Rabbim mekanını cennet eylesin ailesine de sabırlar versin.

resim-6.jpg

NEJDET ERDOĞAN-Kardeşi-Namık ağabeyimle sahası toprak, çamur olan mekânlarda top oynardık. Namık abim hem sağ hem sol açıkta oynardı forvet mevkiisinde oynardı çok güçlü bir fiziği vardı top hakimiyeti güçlüydü bende forvet oynardım. Namık abi bana çok pas verirdi attığım her gol de onun asistliği vardı. O zamanlarda imkanlar çok kısıtlıydı her şeyimizi kendimiz karşılardık zaten 11 kişiyi tamamlayamıyorduk; 7- 8 kişi oynardık. O zamanın imkanları azdı ama sıkı bir dostluk arkadaşlık vardı. Namık abim arkadaşını seven sayan biriydi arkadaşlığa değer veren bir kişiliği vardı ayrıca yakışıklı biriydi ölümü hepimizde büyük açılar bıraktı onu unutmak mümkün değil onu çok ama çok özledik Rabbim mekanını cennet eylesin.

resim-7.jpg

REMZİ GÜLTEKİN-Emekli öğretmen-Namık abi ile Cumhuriyet ilköğretim okulunda beraber eğitim veriyorduk. Namık çok değerli bir eğitimci ve harika bir dosttu sözünde duran tam bir beyefendiydi arkadaşlarıyla oyumu harikaydı vede çok yakışıklıydı herkes ona hayrandı Namık abi ayrıca iyi bir futbolcuydu futbolu çok severdi Hakkâri’nin o zamanların en iyi futbolcularından biriydi. Namık abi ile çok güzel anılarımız oldu onun ölümü tüm Hakkâri’yi yasa boğdu hepimizde derin yaralar bıraktı o böyle bir ölümü hak etmemişti. Yüce ALLAH mekânını cennet eylesin nur içinde yatsın hepimizin başı tekrar sağ olsun.

resim-8.jpg

NACİ ERTUNÇ-Tekniker-Namık abi sakin efendi dürüst bir eğitimciydi ayrıca işinde seven biriydi yani çalışkan bir bürokrattı aile içindede çok sevilen biriydi. Sporu da çok severdi iyi bir futbolcu kimliği vardı. Yetenekli ve güçlü bir sporcuydu. Çok iyi hatırlıyorum küçükken maçlarını seyrederdim.118 alay komutanlığıyla yapılan bir maçta penaltıyı Namık abi kollandı askeriyenin Kalecisi çok iyiydi Namık abi penaltıyı atarken top bir köşeye kaleci başka köşeye gitti o maççıda Hakkârili gençler kazandı. Namık ağabeyinin ölümü hepimizi derinden üzmüştür. Bütün Hakkari halkı aylarca onun yasını tuttu. Onu unutmak mümkün değil o hep kalbimizde yaşıyor ve hepte yaşatacağız.

resim-9.jpg

Bizler de Hakkari Haber Tv spor köşesi olarak ilimiz futboluna ve eğitim hayatına yapmış olduğu önemli hizmetlerden dolayı kendisini şükranla anıyoruz. Yüce Rabbim; Cehennem kapılarının sonuna kadar kapanıp cennetin kapılarının ardına kadar açıldığı, rahmet ve mağfiret ayı olan bu mübarek ramazan ayında tüm ölmüşlerimize rahmetiyle muamele etsin ve hepsinin mekânlarını cennet’ül baki eylesin.

resim-10.jpg

resim-11.jpg

resim-12.jpg

resim-13.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 11097 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 8
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim