• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Ne yapalım sevmiyorlar

Murat Taş

Hakkari spor tesisleri,alt yapı ve her türlü Spor sahalarından yoksun illerin başında gelmektedir.İlin ve Bölgenin tek eğlençesi ve gençlerin aktivite yapaçak tek alanları Spordur.

Hakkari Spor kulüpleri yıllardır imkansızlıklar ve sahipsizlikten yakınmaktadır.Tesis,alt yapı,Spor sahaları için sürekli dertlerini basın yoluyla dile getirmelerine rağmen malesef sesini duyanlar bile bu camiaya sırtını dönmüşlerdir.

İlimizi ziyaret eden Bakanlara,Milletvekillerine,Mülki İdare Amirlerine dertlerini anlatmalarına rağmen Bakanlar kendilerini dinleme nezaketinde bile bulunmamışlardır. Defalarca Spor Bakanına,Gençlik Spor Genel Müdürlüğüne, Spor Federasyonlarına talep ve istekte bulunmalarına rağmen Spor camiamız kayda bile alınmamıştır.

Spor kulüpleri son çare olarak Sayın Cumhurbaşkanımızdan belki bu konuda yardım alırız bu vesileyle belki derdimizi dinleyecek bu konuda bizlere yardımcı olaçak en son mevkinin Cumhurbaşkanlığı diye Sayın Cumhurbaşkanımızdan kendilerini kabul etmeleri için ilin Sportif faliyetler konusundaki sıkıntı ve isteklerini anlatmak için ziyarette bulunmak istediler.

Bir kaç gün sonra Cumhurbaşkanlığından gelen haberle Hakkari spor kulüplerinin talepleri kabul buyurmamıştır.Sayın Cumhurbaşkanımız gelen mesaj ve Hakkarili Spor severlerin kendisinden randevu istemesine çok sevinmiş..... Fakat randevu talebine çok sevinen Sayın Cumhurbaşkanının yoğun yurt dışı ve yurt içi proğramlarını nedeniyle ziyaret taleplerini kabul edemeyeceğini belirtmiştir. Şaka gibi ama malesef böyle.

Oysa Gerek Hakkari spor camiası gençler.çoçuklar Sayın Cumhurbaşkanımızı ziyaretlerini kabul edeceği ümidi içinde olup Kabul edileceği anın heyecanını yaşamaktaydılar. Bu durum karşısında Hakkari spor kulüpleri şaşkınlık içinde bunun yanında spor camiası Sayın Cumhurbaşkanına kırılmış ve adeta hayelleri yıkılmıştır.

Oysa Sayın Cumhurbaşkanı secildiği zaman Ülke genelinde en çok sevinen illerin başında ilimiz Hakkari gelmekteydi. Çünkü Halkın içinden gelmiş biri verdiği güzel demeçlerle hepimizin günlünde taht kurmuş bir cumhurbaşkanının Hakkari spor camiasına,gençlerine,çoçuklarına azda olsa vakit ayıracak zamanı olmaması na ne spor camiası nede Hakkarili gençler her hangi bir anlam verememkte.

Hakkari spor kulüpleri tarihte ilk kez camia olarak Sayın Cumhurbaşkanımızdan böyle bir istekleri oldu. Spor kulüplerinin tek amacı Hakkari sporun içinde bulunduğu durumu kendilerine anlatmak ve çalacak başka kapılarının olmadığını ifade etmek bu anlamda kenilerinden destek almak olup, kesinlikle maddi anlamda değil manevi anlamda Sayın Cumhurbaşkanımızdan destek isteyeceklerdi.

Oysa 12 ay 365 gün 8760 saat eder bu süre içinde Hakkari spor camiasına, Gençlerine, çoçuklarına daha doğrusu yarının çokuklarına vakit ayıracak 10 dakikanın bile olmamasına anlam veremiyoruz. Medyada sürekli takip ediyoruz Sayın Cumhurbaşkanının gençleri ve çoçukları ne kadar sevindiğini. Bunun örneğini 23 Nisan çoçuk Bayramında çoçuklara gösterdiği o güzel davranıştan dolayı bende herkes gibi çok duygulandım ve Sayın Cumhurbaşkanımızı bu konuda takdir ettim.

Başka Ülkelerden gelen genç,çoçuk heyetlerini kabul edişini takdir etmişim ama Hakkarili gençleri kabul etmeyişlerini Spor camiası olarak bir türlü içimize hazmedemiyoruz.

Bİzler Hakakri Spor camiası olarak diyoruzki.......

Bunlar sizin gençleriniz,sizin çoçuklarınız hepimizin geleçeği bunlar bunlara sahip çıkmak başta Devletin ve hükümetin bizzat sorunu sosyal Devlet ilkesinin vazgeçilmezlerinden biride gençlerine ve çoçuklarını sahiplenip onlara gereken ilgi ve alakayı göstermek demektir.

Oysa Şehrimiz Hakkari bu Ülkenin bir parçası değilmi yoksa bu gençlerinizi gençleriniz olarak gürmüyormusunuz.Bizi bu kadar cezalandıracak neler yaptık, günahımız nedir suçumuz nedir. Sayın Cumhurbaşkanım yoksa sizde mi Hakkari'yi, spor camiamızı gençlerimizi, çoçuklarımızı aklınızdan en önemlisi kalbinizden silmiş misiniz?

 

Bu yazı toplam 6396 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim