• BIST 9099.05
  • Altın 2324.746
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Necdet Özel, Öcalan'a ev hapsi için ne dedi?

Necdet Özel, Öcalan'a ev hapsi için ne dedi?
Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik ev hapsi taleplerine tepki gösterdi.

Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik ev hapsi taleplerine tepki göstererek, "Suçun cezasız kalması, hafifletilmesi ve değiştirilmesi söz konusu olmamalıdır. Vatandaşlarımızın devlete olan güveni zedelenir. Bu talepleri hayretle karşılıyorum. Türk kamuoyu ve vicdanlar bunu kabul etmez" dedi. 
 
Terörle mücadele ve bedelli askerlik:

Özel, "Terörle mücadelede başarıya ulaşılmadığı görüşüne katılmıyorum. Uzun soluklı bir mücadeledir. Sonuç almak için iç ve dış kaynaklar kurutulmalıdır" dedi.

Org. Özel bedelli askerlikle ilgili olarak da şunları söyledi:

"Geçen yıl bedelli askerlik uygulaması "Askerlik Sisteminin Yeniden Değerlendirilmesi" çalışması içinde ele alınmış ve çalışma sonuçları Genelkurmay Başkanlığının resmi görüşü olarak Ekim 2010'da Sayın Başbakan'a sunulmuştur. Ancak, konu seçim öncesinde gündeme gelmemiş, genel seçimden sonra ülkenin önemli gündem maddelerinin ön sıralarında yer almıştır.

Bu durum üzerine eski çalışmadan da büyük ölçüde istifade ederek ve hassasiyetlerimizi tekrarlayarak, kurumsal görüşümüzü ilgili makamlarla paylaştım. Bilindiği üzere, demokratik parlamenter sistemde, karar mercii yürütme ve yasama organıdır. 22 Kasım 2011 tarihinde Sayın Başbakan tarafından bedelli askerlik uygulamasının esasları kamuoyuna açıklanmıştır." Murat Karayılan'ın İran'da yakalandığı iddiası: Özel, Murat Karayılan'ın İran'da yakalandıktan sonra serbest bırakıldığı yönündeki soruya, "Bu konuda TSK'da herhangi bir mevcut bilgi yoktur" yanıtını verdi.

Öcalan'a ev hapsi talepleri:

Genelkurmay Başkanı özellikle BDP tarafından sıkça dile getirilen "Öcalan'a ev hapsi" talebine yönelik soruya da şu yanıtı verdi: "Suçun cezasız kalması, hafifletilmesi ve değiştirilmesi söz konusu olmamalıdır. Vatandaşlarımızın devlete olan güveni zedelenir. Bu talepleri hayretle karşılıyorum. Türk kamuoyu ve vicdanlar bunu kabul etmez." Hasdal'a yaptığı ziyaret: Org. Özel Hasdal'a yaptığı ziyaretle ilgili olarak da, "Tutuklu TSK personeli aynı ortak kaderi paylaştığmız silah arkadaşlarımdır. Ziyaretimin amacı insanidir. Ziyaretimize başka anlamlar yüklemek yanlıştır. TSK hukukun üstünlüğüne her zaman önem vermektedir, bu safhada başka bir değerlendirme yapmayı uygun bulmuyorum" açıklamasında bulundu.

Bu haber toplam 3601 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim