• BIST 9431.16
  • Altın 2499.059
  • Dolar 32.5976
  • Euro 34.8021
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Nerede Hakkarililer

Hakan Taş

Dördüncü kezdir bu konuyu kalemime alıyorum. Yok mu yazıma ses verecek duyarlı Hakkarili… Metropollerde her kentin bir dayanışma derneği vardır. Bu dernekler büyük görev ve sorumluluk taşımaktadırlar. Türkiye’nin her tarafına göç eden Hakkari’li vardır. 81 ilde Hakkari’li var ama sadece beş ilde örgütlenme mevcuttur.

İstanbul-Mersin-İzmir-Antalya ve Van’da Hakkârililer Derneği resmen kurulmuş olup faaliyetlerini başarıyla yürütmekteler. Ama ne yazık ki en gerekli yerde yani Ankara’da bu oluşumdan mahrumuz. Hakkârililerin en yoğun ikamet ettikleri ve yaşadıkları, 80 ilden iş ve sağlık gereği gitmek zorunda kaldığımız başkentte bir dernek kurulamadı.

Vefat eden hemşerilerimizden çoğu Ankara’da hastanede hayatını kaybediyor. Çeşitli üniversitelerde okuyan öğrencilerimiz var. Kültür sanat olmazsa bile hasta, cenaze ve burs ihtiyacı için bu oluşum çok gereklidir.  Birbirlerinin acısını kopuk kopuk tamir edebiliyorlar. Kulaktan duyma ve  gecikmeli birbirlerinden haberdar olabiliyorlar. Oysa dernek olmuş olsaydı en azında zor anlarda iletişim, dayanışma, kaynaşma olurdu.

Ankara’da ikamet eden hemşerilerimiz bu konuda oldukça duyarsız davranmaktalar. Herkes masraftan kaçınıyor, ödeme yapmaktan korkuyor. Kumar masalarında verilen milyarlar istenmiyor. Ayda sadece 10-20 lira aidat ile bu örgütlenme sağlanabilir. Bu eksiklik derhal giderilmelidir.

Ankara’da Hakkarililer dayanışma derneği kurulmalı ve kopan gönül bağı tamir edilmelidir. Oraya hasta olarak giden kardeşlerimiz, burs ihtiyacı olan öğrencilerimiz, bürokrasi engellere takılan vatandaşımızın bir çatısı olmalıdır. Eski mebuslarımız, ünlü işadamlarımız, varlıklı esnaflarımız hepsi Ankara’da ikamet etmektedirler. Buluşma yeriniz neden bir cafe veya kumarhane olsun ki?

Şimdi dayanışma zamanı, kucaklaşma zamanı, birbirimize sahip çıkma zamanı. Örgütsüz bir toplum yolunu kaybetmiş karınca misalidir. Hakkari’de cenaze ve taziyelerde göstermiş olduğumuz birlik ve beraberliğimizi lütfen her yerde gösterelim. Yardım ve dayanışma adına kurulmasını istediğimiz dernek ile ilgili iyi haberler bekliyorum. Ankarada’ki Hakkarililere selamlar…

Bu yazı toplam 3803 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim