• BIST 8718.11
  • Altın 2244.394
  • Dolar 32.3332
  • Euro 35.1644
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Nihayet takke düştü kel göründü

Mesut Keskin

‘’SUDAN SODES ve ÖNEMLİ MAKAMLARIN CIVIK BAŞLARI ’’ başlıklı yazılarımdan da hatırlanacağı üzere son dönem kurumlara ve toplumun içine adete bir virüs gibi yayılan ve bulaştığı alanların içini boşalta boşalta ilerleyen,insanların en çok önemsediği değerlerden biri olan din ve iman olgusunu kendilerine sadece bir araç olarak kullanan ne olduğu, kime hizmet ettiği,

tüm amacı para makam ve tanımsız bir hükümdarlık amacıyla önce ülkeye daha sonra beklide dünyaya hükmedecek kadar hadsiz düşünceler içerisinde olan bir kesimden bahsetmiştim.Çok geçmeden nihayet zaman tekerrür etti ve son zamanlar ziyaret ettiğim bazı kurumların bu kişilerden arındırılması beni son derece memnun etmiştir.

Tüm evrenin ve yaşayan her canlının tartışılmaz tek sahibi ve hükümdarı Yüce Rabbim son dönemler bu illet kesimin tüm kesimlerden aldığı beddualardan olsa gerek onları toplum nazarında teşhir etmiş ve cezalarını yüce mevkiden vermiştir. Yıllarca kamu kurumlarında kendilerine özel torpillerle kendi imamlarını camilerden alıp önemli makamlara getirttiler, sınavlara kopyalar taşıyıp asıl kadroyu hak etmiş öğretmenlerin açıkta kalmalarına neden oldular, sosyal projelerin kabulüne müdahale edip kendi adamlarına komisyonlar veya fonlar aktardılar, kendilerinden olmayanları şantajlarla, iftiralarla yıprattılar.

Basın yoluyla toplumlara nefret tohumları serpiştirdiler,uzanabildikleri her noktaya müdahaleler  ve operasyonlar yaptılar, olmayan belgeler, sahte kanıtlar hatta yalancı şahitlerle birçok günahsızı içeriye attırıp hayatlarını söndürdüler. Hazır bu güce sahip olmaya başladıklarını hissedip artık ülkenin tek sahibi olmaya bürününce onları sırtında taşıyan iktidara yavaş yavaş Bizans oyunları oynamaya başladılar.

İşte tam da burada Allahın gazabı onları yakmaya başladı, yaptıkları tüm haksızlıklar şimdi fitil fitil burunlarından çıkmaya başladı. Daha düne kadar baş üstünde tutukları hükümeti yerden yere vuruyor diğer taraftan dinsizlikle suçladıkları ve şantaj kasetleriyle susturdukları partilerle emperyalist ülkelerde özel görüşmeler tertipliyorlar.

Bir taban düşünün ki sözde Allah yolunda bir vizyonu olsun; her gün yüzlerce Müslümanlı katleden emperyalist ülkelerin özel çiftliklerde bir otorite ve o otoriteye bağlı müritlerin banka kasalarında müthiş bir sermaye,amacında iktidar hırsı,merhametsizce kendinden olmayanı ezmesi  yıpratması. Bu çelişki insan mantığına tamamen ters.Bundan dolayıdır ki bu gün bu haksızlıklar makam,mevki ve iktidar hırsı elerinde bir bomba misali patladı.

Sadece Allah yolunda yürüyenlerin ve sadece Allah rızası için hizmet edenlerin  en zor zamanlarda bile yarı aç yarı susuz üzerinde yırtık bir hırka ayağında bir çift çarıkla sürgünlerde yitip gittiği tarihin her safhasında anlatılmış ve toplumların nazarında asıl alim onlar olmuştur. Dini kendilerine çıkar aracı olarak  kullanan yeryüzünde maddiyata önem veren insanların toplum nazarında konumları sadece yanan bir mumumun ömrü nispetindedir.       

Bu yazı toplam 12386 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim