• BIST 9043.44
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Nisan yağmurları şifa kaynağıdır!

Nisan yağmurları şifa kaynağıdır!
Sefer Kaçmaz/Yazdı: Anadolu,da bolluk ve bereket anlamına gelen “Nisan yağmurları, tabiatın uyanmasını ve canlanmasını sağlayan bir hayat iksiridir.

Anadolu,da bolluk ve bereket anlamına gelen “Nisan yağmurları, tabiatın uyanmasını ve canlanmasını sağlayan bir hayat iksiridir. Bu ayda, sağanak yağan yağmurla toprağa rahmet düşer, tabiat uyanır, tüm canlılar için son derece yararlı olduğu demir, mangan, çinko, diğer elementler ve proteinin temeli olan aminoasitlerle yüklü Nisan yağmuru zemzem suyu kadar şifadır.

Nisan yağmurunda şimşek ve yıldırımla açığa çıkan ozon nisan yağmuru ile yere iner. Aslında gökten demir ile beraber ozon ve  her türlü amino asitler de yağıyor. 57. Hadîd Sûresi:Medine döneminde nâzil olmuştur. 29 âyettir. Hadîd, “demir” demektir.

Sûre adını, demirin önemine işaret eden 25. âyetten almıştır. 25. Andolsun ki biz, resûllerimizi, açık delillerle gönderdik ve insanların adaleti (vahye uygun olarak), ayakta tutmaları için, onlarla beraber (hükümleri bildiren) Kitab’ı ve mîzânı (adalet ve ölçüyü de) indirdik.

Bir de kendisinde çetin bir kuvvet ve insanlara birçok faydalar bulunan demiri indirdik (var edip ikram ettik)Dünya nüfusunun 4/1 da anemi var ,Bunun  %50 sinde ise demir eksikliği var. Ülkemizde bazı bölgelerde lodosla birlikte gözlenen toz aşınımının, Kuzey Afrika’dan gelen sahra tozları içindeki kil minareleri ve organik maddeler, bulutların içinde güneş enerjisinin de yardımıyla insanlar için faydalı hale dönüşüyor.

yağmurların içindeki amino asitler, protein yapımı için yararlı tozlarının içindeki demir ve amino asitler, protein yapımının temel taşları bitki  ve ağaçların çiçek tozları reçine eteik yağlar çiçek polenleri rüzgar ve hava akımı ile atmosfere karışır, yağmur ile birlikte yeryüzüne düşer.

Nisan yağmuru zemzem suyu kadar şifalıdır. Yağışlarla birlikte demir, mangan, çinko, diğer elementler ve de en önemlisi proteinin temeli olan aminoasitler yağıyor. Her taraf bir anda yeşillenir. Nisan yağmurunda ıslanmak insana sağlık verir.

Saçları uzamayanlar, başlarını bu nisan yağmuruyla yıkarken, vücuda zindelik ve enerji kazandırır. Çünkü içinde kullanılabilir demir vardır. Kış boyunca en alt seviyeye inen vücudun demir miktarını en doğal yoldan geri kazanabilirsiniz.

Nisan yağmurlarından faydalanmanın en kolay yolu yağmurun altında ıslanmak, ’Nisan yağmuru yılanın ağzına düşse zehir, midyenin ağzına düşse inci olur. .Anadolu’da nisan yağmuru şu sözlerle anılır:“Nisan yağmuru koyunun sırtında et, tarlada ot yapar.‘’Nisan yağmuru zemzem suyu gibidir.’’‘

’’Bahar yağmurunun en ilginç özelliklerinden biri de yağmur suyuyla mayalanan yoğurdun tutması. Bu gelenek Anadolu’da hala devam ettirilir.

Peygamberimizin doğumu ile birlikte nisan yağmuru onunla bereketlendi,Allah,ın  gücünün bir kum tanesini bile inciye çevirdiğini ve bunun nasıl bir mucize olduğunun farkında değiliz. Sıradan bir şeymiş gibi algılıyoruz. Oysa doğa sürekli yaratının ne büyük ve ne inanılmaz mucizelerini gerçekleştiriyor. 

En zor temizlenen kirlilik bilgi kirliliğidir Gözümüz Arı Misalı Tabiata Pozitif Bakınlayız.    

Çağımızın önemli sorunu; algı kirlenmesi.Uzaktan kumanda ve cep telefonu elimizde, ekran karşısında hipnotize oluyoruz.Dış dünyanın yönettiği bir hayata bağımlı olurken  Kur'an müminleri şöyle uyarmaktadır: "Hakkında bilgin bulunmayan şeyin ardına düşme.

Çünkü kulak¸ göz ve gönül¸ bunların hepsi ondan sorumludur. Çağımıza bilgi ve hız çağı deniliyor. Gerçekten günümüzde bilgiye ulaşmak kolaylaşmış ve çeşitlenmiştir. Bilgi güçtür¸ bilgi ve teknoloji sayesinde hayatımız kolaylaşmıştır.

Edindiğimiz bilgilerin çoğalması¸ getirdiği faydaların yanında bir de zihin kirliliğine yol açmıştır. Bugün¸ ev ve işyerlerinde televizyon ve bilgisayarlardan¸ çarşı ve sokaklarda gördüklerimizden olumsuz etkileniyoruz. Doğru zamanda doğru şekilde kullanıldığında insanlık için çok faydalı olan internet bilinçsiz ve menfaatçi kullanıcılar yüzünden dev bir ansiklopedi olmaktan çıkmış bir çöplüğe dönüşmüştür.

Hafızamızı¸ gerekli gereksiz o kadar çok şeyle dolduruyoruz ve zihinsel kirlilik oluşuyor ki; sonunda doğru ile yanlışı¸ gerekli ile gereksizi ayırt edebilme yeteneğimiz törpüleniyor. Son 15 yılda tüm dünyada yoğun olarak kullanılmaya başlanan akıllı cihazlar bireyler arasında kopukluğa neden oluyor.

Bireylerin asosyal bir kimlik yapısına bürünmesini sağlayan android cihazların yaydığı radyasyonlar ise insan sağlığını tehdit ediyor. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte sanal ortamda bilgi kirliliğinin arttığın artık teknolojinin bizi köleleştirmesi anlamına geliyor.

Telefon insan beynini hayal gücünü köreltiyor En zor temizlenen kirlilik bilgi kirliliğidir. Bireyin bilgi kirliliği yoluyla düşünme yetisi allak bullak edilir, bireylerin düşünce yetisinin allak bullak edilmesi toplumun beyninin çökmesini beraberinde getirir.

Bilim adamları  insan beyninin bir günde maruz kaldığı bilginin miktarını belirlemek üzere yaptıkları araştırmanın sonuçları göre ABD'de yaşayan ortalama bir insanın beyni¸ her gün 100 bin 500 kelimeye maruz kalıyor ve bu rakam her yıl yüzde 2¸6 oranında artıyor.

Bu kelimelerin yüzde 45'i televizyondan¸ yüzde 27'si bilgisayarlardan¸ yüzde 11'i radyodan¸ yüzde 9'u basılı medyadan¸ yüzde 5'i telefon konuşmalarından ve geri kalanı da küçük miktarlar hâlinde filmlerden¸ oyunlardan ve diğer bilgi kaynaklarından geliyor." Ülkemizde belki bu rakamlar aynı orandadır.

Çünkü boş işler¸  faydasız bilgiler ve boş hayaller zihin kirliliğine sebep olur ve hâfızayı zayıflatır. Bu nedenle¸ hepimiz bilgi kaynaklarımızı gözden geçirmeliyiz. Duyduklarımız¸ gördüklerimiz¸ okuduklarımızın ne kadarı meşru ve helal dairesinde olduğunu düşünmeliyiz.

Elektromanyetik enerjinin kullanımı hızla artarken bizler de her geçen gün daha fazla Elektro-manyetik radyasyona maruz kalıyoruz, yani Elektromanyetik kirlilik artıyor.,Onun için bilgi kirliliği yüzünden ne yazık ki gerçeği göstermiyor ve bizi sürekli yanıltıyor.

Virüs girmiş bilgisayar gibi algımız bozulmuş, zihnimiz karışık..Bu kirlilikten virusten kurtulmak için  Nisan ayında tabiata daha pozitif, daha farklı bir bakış açısı ile bakıldığı da "Tabiatın boyutlarını Yaprakların boyutlarını, renklerini, tomurcukları hafızanıza kaydedin renk, tomurcuklarını havzanıza kaydedin,

 Nisan Yağmurları Tüm Canlılara Faydalıdır.

Denizdeki tüm canlılar nisan yağmuru damlaları  için yüzeye çıkarlar. Nisan yağmuru midyenin ağzına düşerse inci,Bal arısına bal, yılanın ağzına düşerse zehir olur. Nisan yağmuru zahmetlere rahmet, dertlere deva, hastalara şifadır. Enes (r.a.) anlatıyor: “Rasulullah (s.a.v) ile birlikteyken yağmur yağmıştı.

Hemen başını açtı ve “Yağmur rabbimin yeni yarattığı ve indirdiği rahmettir” dedi. Tıbbu-n Nebevi kitabında İbn Kayyim El-Cevziyye yağmuru şöyle anlatmaktadır:‘’Kur’an’ı Kerim’de yağmurdan çok yerde bahsedilmiştir. Yağmurun adı kulağa, sesi ruh ve bedene hoş gelir, kulaklar onu anmakla neşelenir, kalpler onun yağmasıyla huzur bulur.

Yağmur suyu, suların en üstünü ve en yumuşağı, en faydalısı ve en bereketlisidir, hele hele gürültülü bir buluttan dökülür ve dağların oyuklarında toplanıp dinlenirse tadına doyum olmaz.’’Enes İbn-i Malik (r.a) şöyle rivayet etmektedir;

‘’Biz Rasulullah (sas)’le birlikteydik, bu sırada yağmura yakalandık, bunun üzerine Rasulullah (sas), ridasını çıkardı, vücuduna yağmur dokundu ve ‘Bu yağmur Allah’u Teala’nın henüz yeni yarattığı bir yağmurdur.’ Buyurdu Ebus- Suud Efendi hazretleri Nisan yağmurları hakkında Nisan yağmuru, içen kimseye faydalıdır;

bütün hastalık ve ağrılara karşı yararlı ve cilde, saça yararları vardır. Mevlevilikte nisan suyu geleneğinin 21 Nisan-21 Mayıs arasını kapsayan zaman diliminde yağmurların biriktirilmesine Mevlana'nın "Bahar yağmuru nasıl tabiatı canlandırıyorsa seninde dimağını ve bedenini o şekilde canlandırır,der.                                                   

  Nisan yağmuru ile çalınan yoğurt tutar

Selçuklu ’ya başkentlik yaptığı dönemde Konya’da nisan yağmurlarının kaplarda toplanarak hastalara şifa maçlı dağıtıldığı, yapılan yemeklerin içine katıldığı tarih kaynaklarında geçmektedir. Nisan yağmuruyla yoğurt mayalanır. Nasreddin Hoca.

Elinde koca bir bakraç yoğurt mayasıyla gölün kenarına gelmiş. Başlamış kaşık, kaşık Göle yoğurt mayası çalıyorum,der  göle yoğurt çalınırmı hoca  - Hoca  Ya tutarsa ,Bugün anlıyoruz ki göl suyu nisan yağmuru suyu ise yoğurt tutar.

 Nisan yağmurlarının şifalı olduğuna inananlar, yağmur yağarken leğen benzeri geniş ağızlı kapları açık alanlara bırakarak, içine yağmur sularının dolmasını sağlıyor.Bu kaplarda biriken sular, daha sonra bidonlara aktarılarak çeşitli şekillerde kullanılıyor.

Saçları uzamayanlar başlarını bu nisan yağmuruyla yıkarken, temiz kaplarda toplanan sular, baharın bolluk ve bereket getirmesi ya da hastalıklardan arınma düşüncesiyle içiliyor. sarayda ilk nisan yağmuru suyunu biriktirip bir tasla padişaha sunan saray görevlilerine birer akçe bahşiş verilirmiş.

Bugünlerde yağması beklenen bereketli Nisan yağmurları, vücuda zindelik ve enerji kazandırıyor yılanların zehiri, Balıkların incisi, Hatta bal arısının balı gibi pek çok harikulade nimet, Nisan yağmuru ile çalınan yoğurt tutar.

(Tecrübe ile de sabittir) Eskiden beri bunu yaparlarmış Evcil hayvanlara bu sudan içirin, mümkünse yağmurda dolaştırın, evde yaşlılar varsa onların ellerine, yüzüne yağmur suyu sürünüz. Mevlana “Nisan Tası’’adı verilen kaplara topladıkları nisan yağmurlarını, dergahı ziyarete gelen misafirlerine ikram ediyor, bu suyun bazı dertlere şifa olacağına inanıyordu.

Temiz kaplarda toplanan sular, baharın bolluk ve bereket getirmesi ya da hastalıklardan arınma düşüncesiyle içiliyordu. Yağmur gördüğünüzde dışarı çıkıp bol bol ıslanın! Nisan yağmurları içme ve kullanma sırasında da bu özellikleri nedeniyle önemli yarar sağlar.

Ancak hava kirliliğinin yoğun olduğu kentlerde faydadan çok zarar verir.Yağmur gördüğünüzde dışarı çıkıp bol bol ıslanın,Ancak hava kirliliğinin yoğun olduğu kentlerde, havada asılı bulunan çeşitli karbon ve kükürt partikülleri ile birlikte çok sayıda zararlı kimyasal madde parçacıkları da yağmur sularına karışıyor.

Bu nedenle havası kirli yerlerde yağmur suları faydadan çok zarar verir.Havanın temiz ve kirletici unsurların olmadığı yerlerde yaşayanlar, nisan yağmurlarını temiz kaplarda toplayarak kullandıkları takdirde, sağlık açısından bir tehlikeden söz edilemez. Yazı: Sefer Kaçmaz

Bu haber toplam 9613 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
  • Karanlıklara ışık tutmaya devam edeceğiz23 Aralık 2023 Cumartesi 10:44
  • Hakkari'mize hep birlikte sahip çıkalım!21 Aralık 2023 Perşembe 10:17
  • Günah Keçisi…12 Aralık 2023 Salı 15:33
  • Yaptığınız yanlış ilinize zarar verdi!08 Aralık 2023 Cuma 08:50
  • Bölge Müdürü Talay'dan "Elektrik" aldım!22 Kasım 2023 Çarşamba 16:47
  • ABARTIYORUZ!13 Kasım 2023 Pazartesi 12:43
  • Yine eskiye döndük!08 Kasım 2023 Çarşamba 16:48
  • Hakkari'nin son 25 yıl belediye başkanı seçme kronolojisi03 Kasım 2023 Cuma 08:00
  • KORKMAZ; “GELENİ ÖVER, GİDENİ SÖVERİZ”01 Kasım 2023 Çarşamba 10:38
  • Böyle Valiye Can Kurban…31 Ekim 2023 Salı 09:25
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim