• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Nusaybin’de bir kadın öldürüldü, 2 çocuğu da yaralandı

Nusaybin’de bir kadın öldürüldü, 2 çocuğu da yaralandı
Mardin’in Nusaybin ilçesinde önceki gün ilan edilen sokağa çıkma yasağı üçüncü gününde ilk ölüm haberi geldi. Selamet Yeşilmen isimli kadın evinin önünde açılan ateş sonucu yaşamını yitirdi.

Nusaybin’de Cuma günü akşam saat 21.00 itibariyle 3. defa sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 3. gününe giren yasağın ardından ilçeden silah sesleri yükseliyor. Fırat Mahallesi Başyurt Sokak’ta oturan Selamet Yeşilmen, ikinci kattaki evinin kapısının önünde çocuklarıyla beraber kurşunlandı. Yeşilmen’e kobra tipi zırhlı araçtan ateş edildiği iddia edildi.

Selamet Yeşilmen vücuduna aldığı 3 kurşunla olay yerinde hayatını kaybederken, yanında bulunan iki çocuğu yaralandı. İlçede dün de 2 kişi evlerinin önünde isabet eden kurşunla yaralanmıştı.

İlçede, 3 gündür trafiğe kapatılan uluslararası ipek yoluna tanklar konuşlandırılmış durumda.  Otogar kavşağı, 4 mahalleyi birbirine bağlayan Çağçağ Caddesi ile Fırat ve Abdulkadir mahallellerini birbirine bağlayan Şirin Sokak’ta sürekli tarama sesleri geldiği belirtiliyor.

Elektrik, su, internet yok

İlçenin bazı mahallelerinde elektrikler ve sular kesikken, ilçede internet erişimi de sağlanamıyor.

Cami hoparlöründen Kürtçe ve Türkçe anonslarla duyuruldu. Daha önce 2 kere yasak ilan edilen ilçede, anonsun ardından insanlar, yiyecek ve elektrik kesintilerine karşı önlem almaya çalıştı. Temel ihtiyaçlarını karşılamak için market ve fırınlara giden ilçe sakinleri, gıda ve su stoku yaptı.

İlçeyi terk edenler oldu

Bir kısım vatandaş da ilçeyi terk etti. Bütün ilçede zırhlı araçlar konumlandırılırken,  yasakla birlikte, silah ve patlama sesleri geldi. Zaman zaman silah ve patlama sesleri duyulan ilçede, bir mahalleden diğer mahalleye geçmek için İpek Yolu’na çıkan kişilerin üzerine ateş açıldı.

Patlamalar yaşandı

Öte yandan Hükümet Konağı’na çıkan cadde de zırhlı bir aracın geçişi esnasında şiddetli bir patlama meydana geldi.

Sabah saatlerinde de patlamaların devam ettiği ilçede, 50  yaşındaki Faysal Çakar ile 7 yaşındaki oğlu, evlerinin önünde yanı başlarına düşen bombanın patlaması sonucu yaralandı. 

Önce ambulansa izin verilmedi, ancak daha sonra baba oğul önce Nusaybin, ardından Mardin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yenituran Mahallesi’nde de 3 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Bu haber toplam 7999 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim