• BIST 8733.32
  • Altın 2234.448
  • Dolar 32.3362
  • Euro 35.1042
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C

'Öcalan'a Özgürlük' çağrısı

'Öcalan'a Özgürlük' çağrısı
DBP Hakkari İl Örgütü ve Halkların Demokratik Partisi il örgütü tarafından "Öcalan'a özgürlük" kampanyası çerçevesinde 24 Ocak'ta düzenlenecek.

Demokratik Bölgeler Partisi il binasından gerçekleştirilen toplantıya Hakkâri Belediyesi İl Eş Başkanı Nurullah Çiftçi, Belediye Başkan Vekili Derya Çiftçi akların Demokratik Bölgeler Partisi(HDP) İl Eş başkanları Rahmi Temel, Zeynep Besi Dara,  DBP Hakkari İl Eş Başkanları Emine Berivan Akboğa, Musa Çiftçi, Kurdi-Der, Kent Meclisi, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Meclis Başkanları, HDP, DBP üyeleri ile çok sayıdan partili  katıldı.

Şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan Demokratik Bölgeler Partisi İl Eş Başkanı Musa  Çiftçi, 1 Ocak 24 Ocak tarihleri arasında Sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Türkiye genelinde 10 milyon imza toplanması gerektiğini ifade eden Çiftçi,” Bu kampanya bitmek üzeredir. Kalan bu 15 günlük zaman diliminde çalışmalarımızı hızlandırmamız gerekiyor.

Kürdistan ve Türkiye Önder Apo’nun özgürlüğü için tüm gününü imza toplamak ve mitingler düzenlemekle geçiriyor. Bu çerçevede Hakkari bu güne kadar 170 bin imza toplanmıştı. Bu başlatılan imza kampanyasında Hakkari’nin tüm ilçe ve köy’leri de dahil olmak üzere 225 Bin imza toplamamız gerekiyor.

Yüksekova’nın bazı köyleri başta olmak üzere Şemdinli ilçelerimize bağlı Derecik beldesinde bazı sıkıntılar yaşadık. Fakat orada görevli arkadaşlarımız o sorunları gidermiştir. Bilindiği üzere Van’da Öcalan’ın özgürlüğü için büyük bir miting düzenlendi.

Bizde İlimiz genelinde imza kampanyamızı bitirdiğimizden dolayı Öcalan’ın özgürlüğü için kitlesel olarak büyük bir miting düzenlemeyi düşünüyoruz.

Bugünden itibaren de bu miting çalışmalarına katılım sağlanması için bir toplantı aldık. Bu imza kampanyamızın en önemli nedeni ise Ak Partiyi müzakere masasına çekmemiz ve Önder Apo’nun elini güçlendireceğini” söyledi. 

Çiftçi," Hakkari’de gerçekleştireceğimiz bu kitlesel yürüyüş Serok Öcalan için çok önemlidir. Bu çerçevede tüm Sivil Toplum Örgütleri, mahalle muhtarları, mahalle meclis başkanları bu görkemli yürüyüş için çalışmalar yapıp katılım sağlamalıdır.

Miting gününe kadar anons aracımız tüm mahallelerde anonslar yapacak, afişlerimiz her bir yere asılacak ve partili arkadaşlarımız bastırdığımız bildiriler ve broşürler dağıtacaklardır" dedi. Hakkarihabertv.com

dsc03894.jpg

Bu haber toplam 3971 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim