• BIST 8895.18
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Öcalan’a özgürlük için onbinler yürüdü

Öcalan’a özgürlük için onbinler yürüdü
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Halkların Demokrasi Partisi (HDP) tarafından “Öcalan’a Özgürlük” adı altında düzenlenen yürüyüşe onbinlerce kişi katıldı.

Öğle saatlerinde İl ve ilçe belediye eş başkanları, DBP, HDP il ve ilçe eş başkanları, Kürdi-Der, İHD, Barış anneleri, STK temsilcileri, ilçelerinde gelenlerinde aralarında bulunduğu binlerce kişi Bulvar Caddesi üzerinde bulunan DBP binası önünde toplandı. Kalabalık burada ellerinde bulunan “Öcalan’a Özgürlük” ve değişik pankartlarla yürüyüşe geçti.

video-galeri.20110227163236.gif

Binlerce kişiden oluşan kitle Cumhuriyet Caddesi üzerinden Musa Anter, Çevre yolu üzerinden Pagan Caddesi güzergahını kullanarak basın açıklamasının yapılacağı Bulvar Caddesi üzerindeki belediye binası önüne kadar yürüdüler. Hastane kavşağında ise kalabalık arasında kalan TOMA aracının bazı gruplar tarafından taşlanması üzerine araya giren partililer tarafından gruba hemen müdahale ederek olası olayların önüne geçildi.

semdinli-fotogaleri.20110403180752.jpg

  Belediye binası önünde basın açıklamasını okuyan DBP Hakkari İl Eş Başkanı Musa Çiftçi, Kürt Halkı Halk Önderi Sayın Öcalan 16 yıldır İmralı gibi bir yerde esir olmasına rağmen Kürt sorununun çözümü konusunda ısrarından asla vaaz geçmediğini söyledi.

İMRALI İŞKENCE SÜRECİ KESİNTİSİZ SÜRDÜRÜLMÜŞTÜR

Çiftçi,” Sizlerde takdir ederseniz ki yaşadığımız günde tarihe tanıklık ediyoruz. Bu tarihi halkla ezilenler ve mazlumlar adına özgür adına kılabilmek ve yeni yaşamı geliştirebilmek için hepimizin sorumlulukları var. Sayın Öcalan orta doğunun kalbi olan Kürdistan da özgürlük fidanını ekmiştir. Bu fidan kök salmış ve çiçeklenmeye durmuştur.

Bu gün milyonların yüreğinde çiçeklenen ve meyveye duran özgürlük mücadelemiz sayın Öcalan’ın ve halkların esaretine son verecektir. Kürt halk önderi sayın Öcalan asrın en büyük uluslar arası komplosun 1999 yılından buyana 16 yıldır esaret koşullarında tutuklanmaktadır. Bu esaret sürecinde Kürt halk önderi insanlık dışı uygulamalar sonucu onlarca kez sistemli bir şekilde tecrit içinde tecrit koşullarında tutulmuş, psikolojik ve fiziki işkencelere maruz kalmış zehirlenmek istenmiş İmralı işkence süreci kesintisiz sürdürülmüştür”

ÖCALAN DEFALARCA TEK TARAFLI ATEŞKES İLAN ETTİ

Bunun en önemli nedeni Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’ın orta doğudaki tarihi gelişmelere giderek daha fazla müdahil olması ve özellikle başta Kürt halkı olmak üzere ezilen tüm halkların özgürlük statülerini kazanmasını tarihi fırsatını yaratmasıdır. Tüm yurtsever halkımızın ve kamuoyunun bildiği gibi Kürt halk önderi 16 yıldır İmralı gibi bir yerde esir olmasına rağmen Kürt sorununun çözümü ısrarından asla vaz geçmedi. Bunun için defalarca tek taraflı ateşkes ilan etti. Barış için ilk adımları atıp barış gruplarını Türkiye’ye gönderdi. Barış için onlarca öneride bulundu. Herkesi çözüm için görece davet etti. Sorunun çözümü için yol haritası belirleyip kamuoyuyla paylaştı. Çözüm için en makul demokratik çözüm taslağını hazırlayıp çözüm iradesini ve projesini ortaya koydu. Sayın Öcalan Kürt sorununun en önemli aktörü olduğunu tüm bu barış çabası ve çözümdeki ısrarı ile göstermiştir”

KÜRT HALK ÖNDERİ ESARET ALTINDA TUTULDU

İmralı koşullarında 16 yıldır tarihi misyonuyla barış sürecinin önderliğini yapan Kürt halk önderi sayın Öcalan dır. Kürt halkının ve kamuoyunun bildiği gibi bu barış süreci AK parti hükümetinin kirli ve sinsi politikaları ile boşa çıkarılmak istenmiş, Kürt halk önderi halen esaret altında tutulmuş binlerce insan tutuklanmış kültürel soykırım devam etmiş onlarca çocuk, kadın katledilmiş, Kürdistan coğrafyası yakılmış, tarihi değerler yok edilmek istenmiştir. Ak parti hükümetinin Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’ın şahsında Kürt halkı esaret koşullarında tutmak istediği kesindir”

ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK ZAMANI GELMİŞTİR

Ancak Kürt halkı Sayın Öcalan’ın esareti şahsında kendi esaretini asla kabul etmeyeceğini direnerek örgütlenerek ve imza kampanyası başta olmak üzere mücadelesine sahip çıkmıştır. Ve bundan sonrada sahip çıkarak özgürlüğünü kazanacaktı. Kürt halk önderi Abdullah Öcalan barış ve demokratik barış taslağıyla Ak Parti hükümetine artık oyalamaktan çözümsüzlükten vaz geç ve müzakereleri başlat çağrısı yapmıştır.

Bu taslağı sahiplenmek başta Kürt halkı olmak üzere tüm demokratik güçlerin temel görevi olmaktır. Sayın Öcalan için başlatılan özgürlük kampanyası başta olmak üzere 15 Şubat uluslar arası komplonun 16. yılı arifesinde barışın ve çözümün mimarı olan Sayın Öcalan’ın barış ve demokratik taslağının güçlü sahiplenerek geleceğimize özgürlüğümüze sahip çıkacağız.

Tüm kamuoyu şunu bilmelidir ki Kürt halk önderi barış ve çözüm taslağıyla tarihi adımıyla tüm ezilen halkları esaretini kırmaya başlamıştır. Kürt halk önderi şahsında esaretinin sona ermesi için tarihi özgürlük adımlarımıza denk halkımızın başta tüm kadınların demokratik güçlerin şimdi “Öcalan için özgürlük zamanı” diyerek her yerde güçlü sahipleneceğine asrın en büyük barış ve özgürlük mimarı olan Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan’ın mücadelesi etrafında kenetleneceğine inanıyoruz.

Yapılan basın açıklaması sonrasında Belediye Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu, kadınlarla kol kola girerek bir süre halay çekti. Yürüyüş olaysız bir şekilde sona ererken şehrin değişik noktalarında ise olası olaylara karşı zırhlı araçlar eşliğinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 7244 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
  • Tır, otomobilin üzerine devrildi: 4 ölü11 Mart 2024 Pazartesi 20:25
  • Van Özalp' ta trafik kazası 4 yaralı10 Mart 2024 Pazar 12:48
  • Jandarmadan Altın Operasyonu07 Mart 2024 Perşembe 10:21
  • Kaçaklar jandarmadan kaçamadı06 Mart 2024 Çarşamba 21:45
  • Hakkari'de aranan 107 şahıs yakalandı06 Mart 2024 Çarşamba 21:42
  • Hakkari emniyetinde kapsamlı trafik denetimi01 Mart 2024 Cuma 09:15
  • Hakkari'de 221 kilo külçe altın ele geçirildi28 Şubat 2024 Çarşamba 14:13
  • İtfaiye ekibi tehlikeli kayaları indirdi28 Şubat 2024 Çarşamba 14:05
  • Vali Ali Çelik "Asayiş brifingini inceledi"27 Şubat 2024 Salı 15:40
  • Hakkari polisi bilgilendirmeye devam ediyor27 Şubat 2024 Salı 09:28
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim