• BIST 8733.74
  • Altın 2240.593
  • Dolar 32.3341
  • Euro 35.1122
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

Öcalan'a uygulanan Tecrit Hakkari'de protesto edildi

Öcalan'a uygulanan Tecrit Hakkari'de protesto edildi
Demokratik Genç Kadın Hareketi (Dem-Genç) öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yapılan tecridi düzenlediği yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto etti.

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl binasında toplanan Dem-Genç kadın hareketi üyelerinin düzenlediği meşaleli yürüyüşe Belediye eş başkanları, HDP, DBP, Meya-Der, İHD ve birçok STK ile yüzler ve vatandaş destek verdi.

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan DBP binası önünde toplanan kalabalık ellerindeki meşale, Öcalan posterleri ve değişik flamalarla yürüyüşe geçtiler. Cumhuriyet Caddesi üzerinde yürüyüşlerini sürdüren kalabalık daha sonra Bulvar Caddesi üzerinde bulunan belediye binası önünde toplandılar.


Haberin Videosu İçin Tıklayın


Burada yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından basın açıklamasını okuyan Hakkari Dem-Genç Kadın sözcüsü Güneş Okçu, 16 yıl önce uluslar arası güçlerin girişimi ile geliştirilen uluslar arası komplo sonucunda Kürt halk önderi Sayın Abdullah Öcalan tutuklanarak Türkiye Cumhuriyetine teslim edilmiştir dedi.

Okçu,” 16 yıl boyunca tutuklu olan önderliğimiz bütün barış çabalarına rağmen kendisine uygulanan tecridin bitirilmesi yerine tevrit sürekli derinleştirilerek günümüze kadar gelmiştir. Bir tutuklunun en temel hakkı olan adil yargılama hakkının gasp edilmesinin yanı sıra avukatlarıyla yaptığı görüşmeler çoğu kez kesintiye uğramış ve bu durum hala devam ettirilmektedir.

Önderliğimizin 2013  Newrozun’da yaptığı büyük insanlık çağrısı Türkiye ve Ortadoğuda büyük yankı yapmış büyük bir umut kaynağı olmuştur. Yapılan bu tarihi açıklama neticesinde Türkiye de tıkanan çözüm süreci yeniden canlanmıştır.

Ancak Türkiye Cumhuriyeti ve onun iktidarı olan AKP hükümeti başlatılan çözüm süreci kendi çıkarları için kullanan istemiş verdiği bütün vaatlere rağmen tek bir somut adım atmamıştır.

Bununla birlikte bir tutuklunun en doğal hakkı olan avukatlarıyla görüşme hakkını gasp etmiş 27 Temmuz 2011 yılından itibaren önderliğimizin avukatlarıyla görüştürülmemiştir. Bir yandan kendi çıkarı için devlet nezninde önderliğimizle görüşmeler yaparken öte yandan önderliğimizi avukatlarıyla görüştürmemesi AKP hükümetinin çözüm sürecindeki samimiyetsizliğini ortaya koymaktadır.

Biz genç kadınlar olarak önderliğimize uygulanan bu tecriti kabul etmediğimizi bildiriyor son önderliğimize dayatılan bu esaretin bir an önce sonlandırılmasını istiyoruz. Önderliğimizin özgürlüğü genç kadın şiyarıyla önderliğimizin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yürüyüşün ardından Fakiye Teyran Kültür ve Sanat Merkezi tarafından Bınevş Kadın Merkezi önünde Kablumbağlar’da uçar adlı flim vatandaşlara izletildi. Kalabalık daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı. Hakkarihabertv.com

yuruyus-m.jpgyuruyus-1-001.jpgyuruyus-2-001.jpgyuruyus-3-001.jpg

yuruyus-4-001.jpg

 

Bu haber toplam 4528 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim