• BIST 9645.02
  • Altın 2405.746
  • Dolar 32.5921
  • Euro 34.7971
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

öğrenciler göçmen mağduru

öğrenciler göçmen mağduru
İstanbul Hakkarililer Derneği Başkanı Şemsettin Demir, üniversite öğrencilerinin barınma sorunu ile karşı karşıya kaldığını söyledi.

İstanbul Hakkarililer Derneği Başkanı Şemsettin Demir, yazısında Üniversite öğrencilerinin Suriye göçmeni mağduru olduklarını belirtti.

Memleketimizden ve Türkiye’nin farklı illerinden gelen öğrencilerin barınma,  ev ve yurt sıkıntısı hepimizin malumu. Önceki yıllarda barınma ve ev konusunda sıkıntısız olan öğrenci kardeşlerimiz birkaç yıldır maalesef barınma sorunu ile karşı karşıya.

Sebebine gelince hepimizin bildiği Suriye’deki iç savaş ve savaşla beraber ülkemize, İstanbul’a yapılan ağırlıklı göç. Eskiden ev kiraları 500 TL iken, şimdi olmuş 1200 TL. Suriyeli ailelerin göçünden sonra ev sahiplerinden aldığımız cevap şu şekilde “Ben evimi 2000 TL’ye Suriyelilere vereceğim” oluyor.

Kiraladıkları evlere üç-dört aile birleşerek giren aileler kirayı karşılamakta zorlanmadıkları gibi ayrıca devletin vermiş olduğu desteklerle de çocuklarını okullara kaydediyor ve her türlü okul ihtiyacını karşılıyor.

Buna karşılık bizim öğrencilerimiz buradaki okullarda 2 kişi oturacağına maalesef 3-4 kişi oturmak zorunda bırakılıyorlar. Bu konuda devletin özellikle İstanbul’da okuyan öğrencilere bir çare bulması, çeşitli kurum ve kuruluşlarında bu öğrencilere maddi yardım vererek destek sunmalıdır.

İstanbul Hakkarililer Derneği olarak her gün yüzlerce telefon alıyoruz. Ev ve barınma konusunda bizden yardım talep ediyorlar. Bizler burada öğrencilerimize elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz fakat üzülerek söylüyorum ki çoğu zaman imkansızlıklar yüzünden yardımcı olamadığımız çoğu özellikle kız öğrenci okulu bırakıp memleketine dönmek zorunda kalıyor.

Bu konuda tüm Hakkarili iş adamlarına seslenmek istiyorum; gelin beraber çözümler üretelim, herkes elinden geleni yapsın.  Çocuklarımıza, geleceğimize sahip çıkalım.

Bu haber toplam 4942 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim