• BIST 9079.97
  • Altın 2323.809
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9399
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Öğrenciler'den belediye ye destek

Öğrenciler'den belediye ye destek
Yüksekova Belediyesinin dere boyunda yaptığı temizlik çalışmasına Şemsettin Onay Anadolu Lisesi öğrencileri kendi projeleri kapsamında çalışanlara destek verdiler.

Yüksekova dere boyunda belediye ekipleri tarafından belli periyotlarla yapılan dere temizliğine TÜBİTAK tarafından 46´ncısı düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması´nda coğrafya dalında Van bölge birincisi olan Şemsettin Onay Anadolu Lisesi öğrencileri Medya Gürbüz ile Meral Gürbüz isimli öğrenciler dere yatağı temizliğinde çalışan personellere destek vererek, Yüksekova’da yaşayan her bireyin temizlik konusunda daha duyarlı olmalarını istediler.

Daha yaşanır güzel bir ilçe olması için kendilerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirten öğrenciler, Sağlıklı yaşamanın insanın kendi elinde olduğunu ve temizlikte elele vererek daha sağlıklı günler için temel atılabileceğini bunun için duyarlı vatandaşların desteklerine ihtaç duyduklarını söylediler.

Dere boyunda yürütülen çalışmalara öğrencileri ile birlikte katılan danışman öğretmen Kenan Canan, yaptığı açıklamada “Bugün belediye ile ortaklaşa yaptığımız bu çalışma Yüksekova Deresinin ne kadar kirli olduğuna dikkat çekmek ve halkımızı temiz çevre hakkında bilgilendirmektir.

TÜBİTAK tarafından 46´ncısı düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması´nda coğrafya dalında Van bölge birincisi olan projemiz 25-30 Mayıs 2015 tarihinde Ankara’da Türkiye finalinde yarışacaktır.

Projemizin temel amacı insanların çevreye karşı daha duyarlı olmaları. Bu çevrede bizler yaşıyoruz dolayısıyla çevreyi temiz tutmamız hepimizin temel görevidir. Bu çevre dedelerimizden miras değil emanet olarak kaldı çocuklarımıza da temiz bir şekilde bırakmak zorundayız.

 Bu konuda belediyeye de çok iş düşüyor ancak belediye demek sadece kurumda çalışan personel demek değil ilçede yaşayan her bir insan belediyeye yardım etmek zorundadır. El ele verirsek herkes evinin önünü temizlerse ve çevreye gelişi güzel çöp atılmazsa tüm şehir tertemiz olur. İlçemizin en büyük eksikliği olan alt yapı ve dere kenarına taş duvarın biran önce örülmesi gerekmektedir. Tabi bu çalışmalar için ilgili kurumların ortaklaşa bir çalışma yapıp biran önce faaliyete başlamaları gerekir” dedi.

Derenin DSİ’ye ait olduğunu her seferinde ıslahı ve temizliğinde belediye temizlik işlerinin faal olarak çalıştığını belirten Yüksekova Belediyesi Temizlik İşleri sorumlusu Arif Öğmen “Bu konuda ilgili kurumların biranönce dere temizliğinde çalışmalara başlaması gerektiğini söylemek istiyorum.

Onun dışında özellikle çöplerini dereye gelişigüzel atan vatandaşlarımızı tekrar uyarmak ve yakaladığımız takdirde cezai işlem uygulayacağımızıda belirtmek istiyorum. Dereye atılan çöp ve atıklar konusunda vatandaşlarımızın daha duyarlı olmalarını rica ediyoruz” dedi. Hakkarihabertv.com

yuksekova-1-001.jpgyuksekova-m.jpg

Bu haber toplam 3005 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim