• BIST 9524.59
  • Altın 2497.855
  • Dolar 32.5859
  • Euro 34.6982
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Öğretmenlerden Vali Canbolat’a ziyaret

Öğretmenlerden Vali Canbolat’a ziyaret
Hakkâri İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Valimiz Sayın Yakup Cnbolat’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren  Canbolat, geleceğin mimarı olan öğretmenlerin yılda sadece bir gün değil yılın her gününde hatırlanması gerektiğini söyledi.

Yakup Canbolat “Büyük bir sorumluluk anlayışı içinde en zor şartlarda, Anadolu’nun en ücra köşesindeki insanımıza ulaşarak fedakârlıkların en büyüğünü gösteren,

Türkiye Cumhuriyeti’ni ve milletimizin bağımsızlığını sonsuza kadar savunacak ve yaşatacak nesilleri yetiştirmek için, her türlü fedakârlıkta bulunan öğretmenlerimizin gününü en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.

Ziyaretin sonunda Vali Yakup Canbolat tarafından öğretmelere kitap hediye edildi. 

vali-m-009.jpg

VALİ VANBOLAT'TAN ÖĞRETMENLER MESAJI

 
Saygıdeğer Öğretmenlerimiz,Ulusları kurtaranların yalnız ve ancak öğretmenler olduğunu söyleyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Başöğretmen” unvanını aldığı 24 Kasım tarihi, aynı zamanda Türkiye’nin eğitime ve öğretmenlerine verdiği kıymetin en güzel göstergelerinden biridir. Bugün, bu denli güzel ve anlamlı bir gününü hep birlikte kutlamanın heyecanı içerisindeyiz.
 
Milletinin ruh ve karakterine biçim veren, bugünün mimarı, yarınların hazırlayıcısı öğretmenlere çok şey borçlu olduğumuzun iyi bilinmesi ve yılın sadece bir gününde değil, her anında hatırlanması ve anlaşılması gerekmektedir.  
Büyük bir sorumluluk anlayışı içinde en zor şartlarda, Anadolu’nun en ücra köşesindeki insanımıza ulaşarak fedakârlıkların en büyüğünü gösteren,
Türkiye Cumhuriyeti’ni ve milletimizin bağımsızlığını sonsuza kadar savunacak ve yaşatacak nesilleri yetiştirmek için, her türlü fedakârlıkta bulunan öğretmenlerimizin gününü kutluyorum.
 
Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk; “Milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” diyerek medeniyet yarışında en önemli gücün öğretmenler olduğuna işaret etmiştir.
 
Dünyadaki dönüşümü takip edebilen, demokrasi ve adalet duygusu gelişmiş, öğrenme kültürü ileri seviyede, sadece okulda değil her mecrada öğrenebilen ve öğrenme isteğinde olan bireyler yetiştirme çabamızı öğretmenlerimizin gayret ve fedakârlıkları olmadan başarabilmemiz mümkün değildir
 
Günümüzde, bilgi artık tek başına bir kuvvet olmaktan çıkmıştır ve bilgiyi etkin kullanmak daha önemli hale gelmiştir. Bu nedenle ülkelerin en önemli gücünü de bilgili ve nitelikli insan gücü oluşturmaktadır.
 
Dolayısıyla gelişmiş devlet, toplum ve birey olma artık bilgiye sahip olma, onu kullanma ve paylaşma düzeyi ile doğru orantılıdır. Bir toplum eğitimcisine ne kadar değer verirse geleceğine de o derece güvenle bakar. Bu nedenle eğitime destek, her zaman öncelikli hedeflerimiz arasında olmuştur ve olacaktır.
 
Cesaretini ve özgüvenini hiçbir zaman yitirmeyen fedakâr ve onurlu, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip, ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti içerisinde olan öğretmenlerimize, bu vesileyle bir kez daha sonsuz şükranlarımı sunuyorum.
 
Bu anlamlı günde ebediyete intikal etmiş bütün öğretmen ve eğitimcilerimizi rahmetle anıyor, öğretmenlerimize aile ve öğrencileriyle birlikte sağlıklı, mutlu, başarılı ve huzurlu yarınlar diliyorum. Hakkarihabertv.com
 
Bu haber toplam 7764 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim