• BIST 9659.17
  • Altın 2495.067
  • Dolar 32.5864
  • Euro 34.8484
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Ölen Müslümansa sıkıntı yok!

H. Aziz Hatipoğlu

Dünyanın gözleri önünde bir dram, bir trajedi, bir insanlık ayıbı ve bir katliam yaşanıyor. Arakan ’da Müslümanlar katlediliyor, evleri yakılıp yıkılıyor, insanlar göçe ve sürgüne zorlanıyor. Yani insanlık öldürülüyor, insanlık ölüyor. Ama bakıyorsunuz kendilerine medeni denen kalkınmış ülkelerde tıs yok. Üç maymunları oynuyorlar. Görmedim, duymadım, bilmiyorum!

Nasılsa ölenler Müslüman. Olay bu olunca, kısacası öldürülenler Müslüman olunca ne bir tepki, ne bir eylem, ne bir itiraz ve ne de bir müdahale söz konusu. Ne kadar öldürseniz öldürün cinsinden kör ve sağırlar. Ve hiçbir tepki vermiyorlar.

Bu bile aklımızı başımıza devşirmiyor ve batılı ülkelerin söylev ve politikaları doğrultusunda hareket ediyor ve onları yargılama, eleştirme ve onlardan bir yardımın ve katkının olmayacağını halen idrak edemiyoruz.  

Binlerce Müslüman katledilirken, on binlercesi canhıraş kaçıp canını kurtarmak isteyip denizlerde boğulurken ve on binlercesi de Bangladeş’te mülteci durumundayken AB ülkeleri Myanmar denen Arakan Müslümanlarının gördükleri zulüm ve katliamlarının gündemlerinde olmadığını beyan(!) edebiliyorlar.

İşte batı zihniyeti!

İşte Hıristiyan dünyasının insan hak ve özgürlüklerinden anladıkları bu!

Kuzey kutbunda akaryakıta bulanmış bir balinayı kurtarmak için dünya gündemini oluşturanlar, yaptıkları bir haber dolayısıyla gözaltına alınan bir Alman gazetecisi için her türlü baskı ve girişimi deneyenler iş Müslümanların katledilmesi, soykırıma varan katliamlara ulaşmışken hiçbir tepki ve yaptırım uygulamamaları bunların insan hak ve hürriyetindeki samimiyetlerinin turnusol kâğıtları olarak önümüzde duruyor.

İnsanlar anne ve babalarının gözleri önünde, anne babalar çocukların gözleri önünde doğranıyor, ateşe atılıyor, linç ediliyor ve insanın aklının alamayacağı bir zulüm ve işkenceyle öldürülürken, feryat ve çığlıklar semaya ulaşmışken tüm bunların görmezden gelinmesi ve hiçbir müdahalede ve yardımda bulunulmaması nasıl açıklanabilir? Ne ile açıklanabilir?

İnsan haklarının ihlali söz konusu ise bundan daha insan hak ve hürriyetlerin ihlali nasıl olur?

İnsan yaşamı söz konusu ise bundan daha zalim ve hunharca insanlar daha nasıl katledilir?

BM beş daimi temsilci ülkelerin bu insanlar için toplanmayıp ve hiçbir müdahalede bulunmamaları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın deyimiyle “Dünya beşten büyüktür.” Sözünü tam yerine oturtmuyor mu?

BM niçin kurulmuş ve kuruluş felsefesi nedir?

Dünyadaki insanların barış ve huzur içinde yaşamaları ve olası bir saldırı ve katliamları durdurma ve saldırı tarafını bertaraf etme, durdurma ve cezalandırma değil mi?

Ama söz konusu saldırıya uğrayanlar Müslümanlarsa tüm bunlar görmezden, bilinmezden ve duyulmazdan geliyor.

Bu BM’nin ne ilk ve ne de son yaptıklarıdır.

Daha önce Halepçe ve Bosna Hersek’teki Müslüman kıyımlarında ve soykırımlarında nasıl bir şey yapmamışlarsa bu gün de Arakan Müslümanlarına hiçbir şey yapmıyor ve kör ve sağırları oynuyor.

Kısacası ölen Müslümansa sıkıntı yok tabirinde kıllarını oynatmıyorlar.

 

 

Bu yazı toplam 2402 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim