• BIST 9693.46
  • Altın 2507.88
  • Dolar 32.5754
  • Euro 34.7621
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Ölümlü trafik kazası olmayan il Hakkari

Ölümlü trafik kazası olmayan il Hakkari
Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür Vekili Başkomiser İsa Söğüt, 2019 yılı polis sorumluluk alanında ölümlü trafik kazası olmayan tek ilin Hakkari olduğunu söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Belediye Zabıta Müdürlüğünden üst düzey yetkililerinin katılımıyla Halk Eğitim Konferans Salonu’nda, Hakkari’deki öğrenci servis şoförleriyle, öğrencilerin güvenli taşınması konulu seminer düzenlendi.

Seminere İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kahraman, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür Vekili Başkomiser İsa Söğüt , İl Jandarma Komutanlığında görevli kıdemli başçavuş İbrahim Döner,  servis sürücüleri ile toplum destekli polis ekipleri katıldı.

-Ölümlü trafik kazası olmayan il Hakkari

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür Vekili Başkomiser İsa Söğüt, yaklaşık 2,5 yıldır Hakkari’de görev yaptığını söyledi. 


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Söğüt,”2019 yılı polis sorumluluk alanında ölümlü trafik kazası olmayan tek il şuan Hakkari ve en cezai yiyen sürücüler bazında da Hakkari, normalde baktığımız zaman cezada bir caydırırlık olması lazım siz hem az ceza yiyorsunuz hem hemde yaralamalı ve ölümlü kazalarda şuanda Türkiye’de hiç ölümlü kazası olmayan il olarak gözüküyorsunuz.

Bu çok sevindirici ben başta siz sürücülere, bu şekilde duyarlı ve kurallara uyduğunuz için sizlere ve Hakkari halkına teşekkür ediyorum. İnşallah bu şekilde de devam eder 2020 yılını da kazasız olarak bitiririz. Bu çıtayı artık hiç düşürmemeye çalışalım. Bundan da sizin emeğiniz çok olacak çünkü yollarda sürekli araç kullanıcısı olarak devam ediyor ve ekmeğinizi buradan kazanıyorsunuz” dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kahraman’da verilen eğitimler sayesinde ölümlü ve yaralamalı kazaların olmadığını belirterek, sürücülere yönelik eğitimlerin devam edeceğini söyledi.

Seminerde öğrencilerin taşınması konusuna çok ayrı bir önem verdiklerini ve servis şoförlerinin de bu önemin farkına varması gerektiğini ifade eden yetkililer Hakkari’de okul servis taşımacılığı yapan 280' e yakın aracın olduğunu, servis şoförlüğünün sorumluluk isteyen bir görev olduğuna konusuna vurgu yaptılar.

-Sürücülere kadına şiddet eğitimi

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri ise seminerde sürücülere, kadın cinayetleri başta olmak üzere, aile içi kadına karşı şiddetin önlenmesi, şiddet mağduru kadınlara yönelik koruyucu tedbirler ve şiddet uygulayan veya uygulama ihtimali olan kişilere yönelik önleyici tedbirlerin alınması konusunda sürücüleri bilgilendirdiler. Haber: Feyzullah Taş

01-302.jpg03-191.jpg02-247.jpg

Bu haber toplam 2317 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim