• BIST 9909.56
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Ölümsüz Kahramanlar (2)

Murat Taş

Sevgili okurlarım bu haftaki yazımızda geçtiğimiz Cuma günü aramızdan ayrılarak hakka yürüyen değerli futbol adamı ve hepimizin çok sevdiği, saydığı  büyüğümüz sayın Müslih TURGUT’ un acısını hepinizin şahsında tekrar paylaşır, kendisine  Allahtan rahmet, kederli ailesine ve tüm Hakkari spor camiasına sabırlar dilerim. Gerçektende futbol hayatına  Sümbül sporla başlayıp, Hakkari spora kadar uzanan spor yaşamında ilimiz futboluna büyük emekler harcayıp nice genç yetenekler futbolumuza kazandırmıştır. Futbol dünyamıza yaptıklarını,bıraktığı eserleri  asla unutmayacağız. Kendisinin aramızdan ansızın  bir şekilde ayrılmasının acısını hepberaber yaşamaktayız.Dilerim Allahtan,toprağı bol, mekanı cennet olur.Hepimizin başı sağ olsun.

1.20120724145701.jpgMüslih TURGUT

Müslih TURGUT; memuriyet hayatına öğretmen olarak başlamış daha sonra yıllarca Hakkari devlet hastanesi müdürlüğü yapmış herkesin sevgisini kazanmış değerli bir insandı.Görevi esnasında Hakkari halkına her türlü fedakarlığı yapmış,sosyal güvencesi,yeşil kartı olmayan,ilaç alacak parası olmayan her vatandaşa kendi imkanları dahilinde gerekli yardımı yapardı.Görevini layıkıyla yapan kendisi ve ailesinin menfaatini hiçbir zaman düşünmeyen tüm mesleki yaşantısını halkımızın menfaati için çabalayan değerli bir şahsiyetti. Ayrıca siyaset arenasında sürekli kendisine teklif gelmesine rağmen kabul etmeyen  Müslih abimiz spor ve mesleğini  daha ön planda tutmak isterdi. Bunun yanında spora olan sevgisi ve düşkünlüğü her zaman takdir edilmiş gençlerin yanında olan sporun futbol dalını Hakkari de yaşatan ve bugünlere gelmesinde en büyük katkıları sağlayan değerli bir spor adamıydı ayrıca Futbola bakışı galibiyet üzerine kurulu olmayan, tamamen gençliğin aktivite imkanı ve tek eğlencesi olan bu dalı canlı tutmak ve onlara her zaman dürüstlüğü beyefendiliği ve güzel ahlakı aşılama olarak gören fedakar bir başkandı. Bizlerde aramızdan geçen hafta ayrılarak hakkın rahmetine kavuşan bu değerli büyüğümüzün anısını yaşatmak üzere değerli aile bireyleri ve Hakkari’ye kazandırdığı futbolcularıyla söyleşi  yaparak onu anmak istedik.

resim1.20120724150126.jpg

Mustafa KESKİN,Başkan Muhsin TURGUT,Ali KESKİN,Nedim TANYÜREK,Gürkan TURGUT, Kinyas AKDAĞ,Yalçın DEMİR,Tahir TEMEL,Akif ERDOĞAN,Mustafa KESKİN,Ömer TEMEL

 Naif ÇALLI (Eski futbolcu)

Öncelikle aramızdan geçen hafta ayrılarak hakka yürüyen değerli Müslih abimize Allahtan rahmet kederli ailesine ve tüm spor camiasına başsağlığı diliyorum. Acımız gerçekten büyük Allah rahmet etsin mekânı cennet olur inşallah. Müslih abi kendisini tüm benliği ile spora adamış bir insandı. Özellikle Sümbül spor onun her şeyiydi. Uzunyıllar Sümbül spora başkanlık yaptı. Futbolculara karşı son derece babacan bir tavrı vardı şimdiki gibi aralarına mesafe koymaz onları öz çocukları gibi görürdü. Sporcuları çoğu zaman günün 24 saatini onun evinde geçirirdi. Onları çok severdi ve bu yüzden yeşil çamın Hulusi KENTMEN’ı nasılsa o da bizim için öyle biriydi.

Spora olan katkısı daha çok yöneticilik yaparak geçti. Aktif olarak Sümbül sporun başkanlığını yaptı. Sümbül spora diğer kulüplerin iki üç katı daha fazla sporcu kazandırdı. Hatta bu konuda bir anısı oldu bir gün Zap sporun sporcu ve idarecileri özeleştiri yaparak bu durumu konuşmaya başlamıştı. Sporcuları Zap spor başkanına neden bizim 50 futbolcumuz varken Sümbül sporun 250 futbolcusu var? Zap sporun başkanında cevaben derki sporcularına Kardeşim Sümbül sporun başkanı hastane müdürü doğumhanenin önünde bekler yeni doğan tüm erkekleri Sümbül spora kaydediyor o yüzden şeklinde bir espri yapmıştı.

Hakkari futboluna Ahmet ÜMİT, Sacit KESKİN, AHMET ÇALLI, NejdetÇETİN, KemalDAĞGÖL, Ali ABİ, ve daha sayamadığım bir çok sporcu kazandırdı. Onu hiç unutmayacağız ayrıca Hakkâri sporuna geçmişte katkısı olmuş spor adamlarımıza şükranlarımı sunuyorum ve aramızda olup halen spora katkı sağlayan herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

2.20120724150201.jpgKemal DAĞGÖL (Eski futbolcu)

Müslih abi spor yapmak isteyen, zor şartlarda inşaatlarda çalışıp futbol oynamak isteyen biz gençlerin elinden tutan ve bizlere bu imkânı sağlayan değerli bir büyüğümüzdü. Bizim dönemimiz siyasal çalkantılarla geçen sağ-sol kavgalarının yoğun olduğu bir dönemdi ve böyle bir dönemde bile en büyük hobimiz futbol oynamak isteyen genç bir gruptuk. İşte böle bir ortamda Müslih abi bizler için her türlü fedakârlığı yapan beyaz önlüklü abimizdi. Bizler futbolcuları olarak anne babamıza anlatamadığımız dertlerimizi onunla paylaşır onula dertleşirdik. Meslek hayatında da saygın bir insandı. Bizlere emeği çok fazla oldu. Türkçede ne kadar övgü dolu ne kadar kelime cümle varsa onun için kullanmamız gerekir. Allah rahmet eylesin inşallah.

3.20120724150434.jpg

Ahmet NOYAN,Urfalı Abdurrahman,Ali ABİ, Yılmaz ERDOĞAN, Nusret ÇİFTÇİ, Kerem AKSAKAL, Engin ÖNAL,Suat ALP, Hamit DURAN, Mehmet ÇÖLEMERİK, Nihat ATAY

Edip Gürsel EROL (Mesai arkadaşı)

Müslih abi sağlık teşkilatının büyüklerinden olup sağlık hizmetleri için halkımıza sağlık konusunda her türlü desteği ve imkânı veren değerli bir devlet adamıydı. Çalıştığı kurumda herkesle oturup kalkan kendini bilen personeli ile diyalog halinde olan mütevazi bir kişiliğe sahipti. Hakkarinin yetiştirdiği değerli büyüklerinden biriydi. Futbola olan aşkı ise bir başkaydı. Rabbim rahmet etsin.

 Keskin EROL (Sümbül spor eski kulüp başkanı)

1977 de Sümbül spor alt yapısına girdim. Futbola onunla başladım. Dünyanın en tatlı insanıydı. Maç sonrası sonuç ne olursa olsun evinde bizleri ağırlar yedirir içirirdi. Onun evi bizim adeta kulüp tesisiydi. Her deplasmanda bizlerle birlikte gelirdi bizi hiç yalnız bırakmazdı. Saha içinde gayet sevecen futbolcusuna asla kızmayan baba bir adamdı. Bir gün futbolcu iken kulüp başkanlığı seçiminde kendisine rakip olmuştum. Arkadaşların ısrarı üzerine seçim günü listemi geri çekip elini öpmüştüm oda dayanamamış hüngür hüngür ağlamıştı ve bir yıl sonra kulüp başkanlığını bana bırakmıştı. O anımı hiç unutamıyorum. Rabbim gani gani rahmet eylesin inşallah spor camiası için büyük ve acı bir kayıp oldu. Mekânı cennet olsun.

5.20120724150930.jpg

Nihat ATAY,Urfalı Abdurrahman,Kerem AKSAKAL,Mustafa KESKİN,Şakir GÜLDAL.Süleyman KAYA, Suat ALP,Hurşit KOYUN,Hamdi ONAY,Mehmet ÇÖLEMERİK,Adnan AYKUT

 Mahmut CEYHAN (Kesk platformlar şube sözcüsü) 

Kendisi ile uzun süre bir beraberliğim olmadı ama duyarlı sporu seven ve büyük emekler harcayan değerli bir insandı. Olaylara yakın çocuklara ve sporculara karşı oldukça duyarlıydı. Günümüzde onun düzeyinde bir insan bulmak gerçekten zor. Babacan, cana yakın ve insani yönü oldukça zengindi. ’’Dar alanda kısa paslaşma’’  isimli filimde hayatını çocuklara adayan bir antrenör karakterini canlandıran oyuncuyla yaşamı bire bir aynıydı. Mekânı cennet olsun.

 Adnan AYKUT  (Tedaş spor antrenör)

Hakkâri'nin beyefendisini kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Futbolda adamlığı, arkadaşlığı, dostluğu ondan öğrendik. Ondan öğreneceğimiz daha çok şey vardı ama nasip olmadı. Hakkâri de kurulan ilk amatör takımlardan olan Sümbül sporun kurucusuydu. Ayrıca kurulan diğer 15 amatör spor kulübün kurulmasında futbolcularını vererek öncülük etmiştir. Bugün Tedaş spor olarak onun izini taşıyoruz. Spor camiamız için acı ve büyük bir kayıp oldu. Hepimizin başı sağ olsun.

6.20120724151158.jpg

Kemal TANYÜREK,Edip SEVİNÇ, Nedim TANYÜREK, Lokman DURGUN,Necmettin BAHADIR, Keskin EROL,Hamdi CAN,Selahattin ÇETİN,Kinyas AKDAĞ,Ömer TEMEL,İsmail AZİZOĞLU

Kemal TANYÜREK ( Milli Eğitim müdür yardımcısı)

17 yıl fiili olarak hiç takım değiştirmeden onun takımında futbol oynadım. Dört dörtlük bir insandı. Tüm imkânlarıyla kendisini gençlere adayan biriydi. Evini bizlere açan gece geç saatlere kadar bizleri misafir eden bir futbol adamıydı. En büyük hobisiydi futbol. Boş zamanlarını hep bizlerle antrenmanlara ve deplasmanlara ayırırdı. Maç sonlarında yemekleri hep onun evinde yerdik. Futbola ve gençlere emeği büyük olan örnek bir insandı. Hiç unutamadığım bir anım ise bir gün jeeple Başkale deplasmanına maça gitmiştik. Tabi o zaman Sacit KESKİN’in saçları kıvırcık ve çok gürdü. Ona şeytan diyerek bizleri maç sonunda şeytan taşlarcasına taşlamışlardı ve üstümüzü Başkale’den çıktıktan sonra bir kahvede ancak değiştirebilmiştik.Mekanı cennet olsun

 HAKAN TAŞ (GAZETECİ-YAZAR)

En hararetli muhabirlik dönemimi yaşıyordum. Haber kaynaklarımız sınırlıydı. En güzel haberler hep hastaneden çıkardı. Kendisi hastane müdürüydü. Çok disiplinli, titiz, işini seven biriydi. Oğlu Gürkan onun memuruydu ve bazen korkudan kapısını çalamazdı. Çünkü işinde oğlunu bile tanımazdı. Görevini ihmal eden, kaytaran personelin kabusuydu. Beyaz saçları, beyaz önlüğü imajıydı. Ve beyaz ona çok yakışırdı. Yüzlerce kez Müslih Turgut gazetelerime sür manşet olmuştur. İyi bir idareci olmanın dışında spor adamı kimliğiyle de çok dikkat çekti ve konuşuldu. İki çocuk evinin önünde top oynasaydı o hemen zevkle onları izler alkış tutardı. 1 takımı değil, her takımı, her rengi tutardı. Spor yapan, yetenekli her gencimize yardım elini uzatırdı. Sahada, antremanda, maçta bir duruşu vardı. Türibinler onu sınırsız alkışlardı. Çocukları ve gençliği bu kadar çok seven bir spor adamını hiç tanımadım. Anıları Hakkari’de, cenazesi  Van’da ama sevgisi hep yüreğimizde. Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum.

Sacit KESKİN (Gençlik spor il müd. Antrenör)

Değerli bir spor adamı ve on numara bir kulüp başkanıydı. Düzgün bir kişiliği vardı. Sporu yapmak ve yaptırmak adına ne varsa yaptı. Maaşıyla bizlere malzeme alır yeme içmelerimizi karşılardı. Biz sporcularını evinde barındırırdı. Malzememizi hep cebinden alırdı. Dini güzelliklerini anlatırdı.Bizleri kötü alışkanlıklardan koruyan biriydi.Mütevazi, babacan biriydi onu sabaha kadar anlatsak bitiremeyiz.Rabim rahmet etsin mekanı cennet olsun inşallah.

spor--.jpg

 Nazım ATLI,Şakir Güldal, Süleyman YAŞAR, Ali KESKİN, Kerem AKSAKAL, Şehmuz BOR,Servet ÇİBALİ,Suat ALP,İsmail ÇİÇEK,Adnan AYKUT, Rıfat KEÇEÇİ,Tahir TEMEL

Necdet ÇETİN (Gençlik spor il müd. Antrenör)

Müslih abi futbolla kalkıp futbolla yatan bir insandı.1975 te Zap-Sümbül sporu ilk o kurdu. Daha sonra Zap spor ayrılarak başına Adil OKAY geçti o da Sümbül sporun başına geçti. Futbolu ailesine kadar aşıladı. Başkan olarak bizlere emeği çok fazla oldu. Yemezdi yedirirdi, içmezdi içirirdi. Ailesine yapmadığı fedakârlığı biz sporcularına yapardı o derece futbol düşkünüydü. Maç öncesi bizim toplanma yerimiz onun eviydi. Sümbül spor –Zap spor der bileri adeta FB-GS terbisi gibiydi ama o bizlere her zaman galibiyetten önce efendiliğin, dürüstlüğün, dostluğun öncelikli olduğunu aşıladı. Allah rahmet etsin inşallah.

Ömer ERTUŞ (Öğretmen evi muh.)

Çok mütevazi yaşamını spora adamış değerli bir insandı. Evini, işini spora adamış biriydi. Gece geç saatlere kadar sporcuları onun evinde adeta ailesinin birer ferdi gibi kalırdı ve onlarla çocukları gibi ilgilenirdi. Tüm malzememiz evraklarımız onun evindeydi. Evini adeta kulüp binasına çevirmişti. Bir de işyerinde odasında dolabın bir gözünü kulüp evrakları için ayırmıştı. Tam bir Sümbül spor hastasıydı. Maaşını bile sporcularının ihtiyaçları için harcardı. Günümüzde futbolcular parayla bile oynamazken o öyle bir hava yaratmıştı ki öyle bir sevgi saygı ortamı yaratmıştı ki maaşıyla hem sporcuların ihtiyaçlarını karşılar hemde onlara harçlık verirdi. O böyle değerli bir spor adamıydı. Hepimiz için büyük bir kayıp oldu hepimizin başı sağ olsun.

Evet değerli okurlarımız bizlerde böylesine ömrünü, evini, işini maaşını kısacası tüm hayatını gençlerimize adamış olan büyük spor adamı değerli abimizi kaybetmenin acısını yaşamaktayız. Dilerim spor camiamızdan böyle fedakâr, özverili ve yaşamını gençliğe adayan spor adamları hiç eksik olmaz. Bizlerde tüm Hakkari halkının şahsında kendisine Allahtan rahmet dileriz, toprağı bol mekânı cennet olsun inşallah. Kederli ailesine sporculara ve tüm spor camiasına sabırlar dileriz.

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 12572 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 23
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim