• BIST 9524.59
  • Altın 2492.323
  • Dolar 32.5526
  • Euro 34.6859
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Önder: Bu alanı güvencin kasaplarına bırakmadık bırakmayacağız

Önder: Bu alanı güvencin kasaplarına bırakmadık bırakmayacağız
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili Adayı ve İmralı Heyeti Sözcüsü Sırrı Süreya Önder, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nde (TMMOB) HDP'nin Adana ve Mersin il binalarına dönük eş zamanlı gerçekleştirilen bombalı saldırıları değerl

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili Adayı ve İmralı Heyeti Sözcüsü Sırrı Süreya Önder, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nde (TMMOB) HDP'nin Adana ve Mersin il binalarına dönük eş zamanlı gerçekleştirilen bombalı saldırıları değerlendirerek, saldırılara sert tepki gösterdi. Önder, Adana'da 3'ü ağır 6 yaralı, Mersin'de ise 1 yurttaşın yaralandığını belirterek, "Patlayıcılar Mersin'de tüm adaylarmızın katılacağı bir toplantıya gönderildi. Arkadaşımız dinleme cihazı şüphesi ile çiçeği dışarı çıkardı, eğer çıkarmasaydı tüm adaylarımız katledilebilirdi" şeklinde konuştu. 

Katliam hedefleniyordu

Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP Genel Başbakan Yardımcısı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partilerine yönelik söylemlerini hatırlatan Önder, "Bu söylemler saldırıların habercisiydi" dedi. Önder, "Devletin haberi yoktu yalanına bizim inanmamızı kimse beklemesin" dedi. Önder, saldırı ile hesaplanan aralarında HDP adaylarının da olduğu ölümlerin ve kaosun çıkması olduğunu belirtti. 

'Biz bu alanı güvercin kasaplarına bırakmadık bırakmayacağız'

Bu saldırıları soğukkanlılıkla karşılayacaklarını kaydeden Önder, "Saldırıyı geçekleştirenler bizim soğukkanlı duvarımıza çarpıp tuzla buz olacak. Biz büyük bir coşku, büyük bir neşe, büyük bir kararlılıkla daha fazla barış daha fazla eşitlik daha fazla özgürlük diyeceğiz. Bu saldırıların bizi korkutacağını yıldıracağını seçim çalışmalarından; alanlardan çekileceğimizi öngörüyorlarsa bu hesap boşa çıkacak. Biz bu alanı bu soytarılara, bu kan emicilerine bu güvercin kasaplarına bırakmadık bırakmayacağız" diyerek saldırıyı yapanları boşa çıkaracaklarını belirtti. 

Önder, devamla şöyle konuştu: "Buradan tüm partili yurttaşlarıma bir çağrıda bulunuyorum. Alabildiğine soğukanlı ve büyük bir demokratik coşku ile bugün mersindeki mitingi bu provakasyoncuların başına çalacak bir coşku ile gerçekleştirmelerini istiyorum. Biz sukünetimizi koruyacağız. Demokratik ısrarımızı asla geri çekmeyeceğiz. Tüm parti arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. 3'ü ağır 7 yaralı arkadaşlarımıza da ayrıca geçmiş olsun diyorum." 

 

'YSK'ya çağrımızdır'

Yapılan saldırıya ilişkin herhangi bir suç girişiminde bulunmaya gerek olmadığını belirten Önder, "Yapılan saldırının bir suç olduğunu bilen savcıların harekete geçmesine ihtiyaç vardır. Orada insanlar katledilmeye çalışılırken 3'ü ağır 7 yaralımız vardır. Bunun için hangi yasal girişimde bulunalım sizce" dedi. YSK'ya çağrıda bulunan Önder, "Bizim işimiz değildir demeyeceksiniz. Seçim meydanlarında nefret dilini körükleyen, insanları diğer partilere ve siyasi alanlara daraltan seçim kampanyasını imkansızlaştıranlara karşı bir çift sözünüz olsun" dedi. 

Adana ve Mersin illerinin halklar mozaisi olduğunu belirten Önder, "Bu iki kentimizde Kürt Türk, Alevi, Çerkez, Ermeniler bir arada yaşıyor. Bu güne kadar Diyadin, Mazıdağ, Uludere ve genel merkezimize yapılan saldırılarda olduğu gibi bu tür provokasyonlar da boşa çıkaracağız" şeklinde konuştu. 

'Zehirli dilinizi hayra çalıştırmanız lazım'

Yalçın Akdoğan'ın Mersin ve Adana'da yapılan saldırılar sonrasında kendisini aradığını ve geçmiş olsun dileklerinde bulunduğunu belirten Önder, "Arayıp geçmiş olsun demekle geçiştirecek bir şey değildir. Siz bu kadar nefret dilini körükleyeceksiniz, sonra geçmiş olsun diyeceksiniz. Teşekkür ederiz ama 2 gün önce 'Demokrasi için bir partinin sandık altında kalacağını süper olacağını' söylediniz. Kavramanız gereken şey şudur. Biz saldırılara uğradığımızda geçmiş olsun dilekleri göndermek değil. Kavramanız gereken şey zehirli dilinizi üstelik utanç verici bir şekilde dün söylediğinizi bugün yalayıp yutan dilinizi hayra çalıştırmanızdır" sözleriyle Akdoğan'a tepki gösterdi. 

'Bu kaymakam kimin kaymakamı, bu adam kendini ne zannediyor'

Yasal olarak seçim çalışmalarını yürüten partililerine ilişkin saldırıları görmezlikten gelindiğini dile getiren Önder, "Hükümete sesleniyorum, 'Tabelasını indireceğiz bunlar buradan gidecekler' diyen kaymakamını görevden al. Sonra bende senin geçmiş olsun mesajına teşekkür edeyim. Bu kaymakam kimin kaymamı, bu adam kendini ne zannediyor. Kaymakam, 'Siz gidin biz bunları buradan göndereceğiz'. Siz kimi kimin memleketinden kovuyorsun. Sayın Davutoğlu, YSK bir kaymakam bunları diyebilir mi? YSK sen ne yapıyorsun, sen ne işe yararsın. Saray ilçesinde bu olay olalı 3 gün oldu. Ne yaptın?" diyerek YSK ve hükümete tepki gösterdi. 

'Adaya gitme ile ilgili sorun var'

Çözüm sürecine ilişkin konuşan Önder, "Heyetimiz adaya gitmesi için müracaat etmesine gerek yok. Hükümetle yaptığımız mutabakatta en fazla 15-20 gün içinde rutin bir şekilde ada ziyaretlerimizin gerçekleşmesi lazımdı. Aynı şekilde KCK ile de görüşmelerimiz olacaktı. KCK ayağını arkadaşlarımız gerçekleştiriyor. Ama ada ile ilgili sorun var. Sorduğumuzda da seçimden sonra falan gibi cevaplarla geçiştiriyorlar" dedi. Kaynak: ANF

Bu haber toplam 2885 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim