• BIST 9497.56
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C

Önder: Tutuklanacağız, durum öyle gösteriyor

Önder: Tutuklanacağız, durum öyle gösteriyor
HDP’li Sırrı Süreyya Önder, DTK kongresi sonrası başlatılan ‘özyönetim’ soruşturmalarına dikkati çekerek, “Dokunulmazlığımızı kaldıracaklar. Durum öyle gösteriyor. Ve tutuklanacağız,” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) olağanüstü kongresinin ardından başlatılan soruşturma furyasına işaret ederek, tutuklanacaklarını öngördüğünü söyledi.

“Tutuklanacağız”

T24’ten Hazal Özvarış’a açıklamalarda bulunan Önder, konuyla ilgili olarak şunları dile getirdi:

“Dokunulmazlığımızı kaldıracaklar. Durum öyle gösteriyor. Ve tutuklanacağız. Ama bunun bu meselenin çözümüne hiçbir katkısı olmayacak. Kişisel olarak HDP grubunun hiçbir vekilinin hiçbir cezaevi kaygısı, korkusu taşımadığını biliyorum. Ben de taşımıyorum. Yapacaklar bunları, ama bir Tansu Çiller derbederliği ile değil, daha sofistike yapacaklar. Önce teamülleri zorlayarak dokunulmazlık dosyalarımızı öne alacaklar, kendi oylarıyla dokunulmazlıklarımızı kaldıracaklar. Belki Meclis’ten alıp beyaz Renaultlara bindirmezler, ama mahkeme ilk duruşmada tutuklama kararı verir. Olacak olanlar bunlar. Ama memleketin ihtiyacı bu mu, içine düştükleri darboğazdan çıkarır mı onları sorusunun cevabı olumsuz.”

“Dolmabahçe fotoğrafındaki herkes tasfiye olacak”

dolmabahçe

Önder, ayrıca Dolmabahçe’deki görüşmeyi de anımsatarak, oradaki fotoğrafta yer alan tüm siyasetçilerin tasfiye edileceğini öne sürdü.

1 Kasım’la birlikte AKP’de bir paradigma değişimi olduğunu söyleyen Önder, Abdullah Gül, Bülent Arınç, Tayyip Erdoğan, Cemil Çiçek gibi isimlerin ya tasfiye edildiğini ya da bağımsız çıkış alanlarının tamamen daraltıldığını ifade ederek, “Ben Dolmabahçe fotoğrafındaki herkesin -eğer, Sayın Tayyip Erdoğan’ın paradigması başarılı olursa- tasfiye edileceğini düşünüyorum. Buna Efkan Ala da dahil. Şu an cemaat operasyonu yürüyene kadar Efkan Ala bu işin içerisinde yer alacaktır. Ondan sonra yer alacağını düşünmüyorum, belki yanılırım. Yalçın Akdoğan canını zor kurtardı, akraba Türkler bakanlığına kaydırılarak kabinede varlığı devam ettirildi. Bu anlamda süreçten tasfiye edilmiş gözüyle bakabiliriz…” dedi.

Söz konusu Dolmabahçe fotoğrafının bir “hafıza” olduğuna dikkati çeken Önder, “Eğer yeni bir başlangıç olacaksa bu hafızayı sıfırlayacaklar ve yeni aktörlerle devam edecekler,” dedi. İMC

 

Bu haber toplam 6588 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim