• BIST 9090.31
  • Altın 2324.753
  • Dolar 32.3724
  • Euro 34.9675
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Onlar hepimizin gururu

Murat Taş

Her hafta köşemde spor kulüplerimizle sohbetimize devam ediyorum. Bu haftaki konuğumuz Hakkâri Bedensel Engeliler Derneği, Sümbül Engelliler Spor Kulübü Başkanı, Bedensel Engelliler Hakkâri İl Temcisi, yöneticileri ve sporcuları.

Hakkâri Sümbül Engelliler Spor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Bölgesel Lig D Grubunda mücadele etmektedir.

İlimizi en iyi şekilde temsil eden tekerlekli sandalye basketbol takımımız grubunda lider durumunda.

Tüm imkânsızlıklara rağmen Hakkâri’de faaliyet gösteren dernek ve spor kulübü bu başarıları faaliyetleri maalesef İlde ciddi bir kamuoyu oluşturamamaktadır. Bu durum bu aktiviteleri tamamıyla gönüllülük esasına dayalı yapan dernek ve kulüp çalışanlarını son derece üzmektedir.

engelli-001.jpg

Başkanım sizleri tanıyalım?

İsmim Ali Mesut KESKİN Hakkâri Bedensel Engeliler Derneği Başkanı ayrıca Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu üyesiyim 18 yıldır gönüllü arkadaşlarımla bir ekip halinde çalışmalarımızı yürütmekteyiz.

Sümbül engeliler spor kulübü başkanı İlhan ERTUŞ, tekerlekli sandalye Basketbol takım Koçu Cengiz ÇATAL ve sporcu arkadaşlarımla faaliyetlerimize devam etmekteyiz.

engeli-3.jpg

Faaliyetleriniz nelerdir?

Spor kulübümüz 72 Lisanslı engelli sporcumuz var.4 Branşta faaliyet yapmaktayız tekerlekli sandalye basketbol takımı, masa tenisi, havalı silahlar ve okçuluk alanlarında mücadele etmekteyiz.

2000 yılında tekerlekli sandalye basketbol takımını kurduk. Basketbol takımımız şu an Bölgesel Ligde mücadele etmektedir.

engeli-4.jpg

Basketbol takımın hedefi nedir?

Tekerlekli sandalye takımımız tek hedefi 2.Lige çıkarmaktır bunun için elimizdeki tüm imkânları kullanarak bu hedefimize ulaşmak istiyoruz.

Sıkıntılarınız nelerdir.

Engeli bir sporcunun spor faaliyeti sağlam sporcu gibi değildir meşakkatli bir iş sporcularımızın çoğu işsiz yapacak herhangi bir işleri yok bazılarının maddi sorunlar var. sporcuyu antrenmana getirmek,

götürmek onun malzemesini taşımak zor bir iş her antrenman veya müsabaka olsun deplasman müsabakaları olsun onun sandalyesini değneğini taşımak kolay iş değil tüm bunlara rağmen sportif faaliyetlerimiz yürütmek için tüm arkadaşlarımızla beraber canla başla bir ekip halinde mücadele etmekteyiz.

engeli-5.jpg

Bu sıkıntıları aşmak için başta bu arkadaşlarımıza iş imkanı sağlanmalı tekerlekli sandalye sıkıntılarımız var sandalyeler yurt dışından gelmektedir. Her birinin maliyeti 2.800 EORU bunu alma durumumuz yok en büyük sıkıntılardan biri sporcuları getirip götürecek kulüp aracımız mevcut ancak eski ve ihtiyacımızı tam olarak karşılamamaktadır.

Bundan dolayı daha geniş ve konforlu bir araca ihtiyacımız var. Sponsorluk konusunda da destek bekliyoruz.

Federasyonunuz veya başka bir kurumdan destek alıyor musunuz?

Deplasman müsabakalarının giderleri Federasyonumuz tarafından karşılanıyor. Yukarıda belirttiğim icra etiğimiz spor branşı fazlasıyla külfetli bu konuda Sayın Valimiz Cüneyit Orhan TOPRAK’IN bizlere ciddi katkılar sağlamaktadır.

Sayın Valimiz, Komutanlarımız, Emniyet müdürümüz, bazı kurum amirlerimiz müsabakalarımıza gelip bizlere manevi destek sağlıyorlar. Şunu da ifade etmek istiyorum bizim en büyük destekçimiz ve taraftarımız Sayın Valimizdir.

engeli-1.jpg

Hakkârili iş adamları, halktan destek var mı?

Maddi konumunda bir destek almadık bizler halkımızdan manevi desteklerinin devamını istiyoruz. Son zamanlarda halkımız bizlere manevi desteğini sağlıyor aynı özveriyi iş adamlarımızdan da bekliyoruz.

Türkiye Bedensel Engeliler Federasyonu Yönetim Kurulu üyesisiniz bir Hakkârili olarak bulunduğunuz görevden memnun musunuz, nasıl bu göreve geldiniz?

18 Yılık birikim ve bu dernekte faaliyet yürüttüğüm için Bölge illerinin tamamında yani doğu ilerinin tamamının isteği doğrultusunda Federasyonun yönetim kurulu görevine getirildim.

engeli-2.jpg

Konuya geniş bir çerçeveden baktığınızda yıllardır spor camiasında bulunmuş ancak bağlı bulunduğu federasyonda basit kurullara bile alınamazken birçok kişi, bizlerin kendi federasyonumuzun en üst organı olan yürütme kurulunda bulunmamız bizleri son derece memnun etmektedir. Bizi bu göreve layık görenlere sonsuz teşekkürü bir borç biliriz.

Devlet büyüklerimizden, İşadamlarımızdan ve Halktan istekleriniz nelerdir?

Yukarda belirttiğim gibi zor ve meşakkatli bir görev yapıyoruz görev diyorum çünkü engelli bir sporcunun sportif faaliyetleri çok ama çok zor bizler bu zor görevi en iyi şekilde devam etmek istiyoruz.

Bu konuda herkesin desteğine ihtiyacımız var. Devlet büyüklerimizden, iş adamlarımızdan ve halkımızdan büyük destek bekliyoruz. Bu konuda İnancımız hep vardır. Unutmamalıyız ki bizler bu toplumun gerçek aynasıyız.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şeyler var mı?

Bizim tek isteğimiz herkesin bizlere gereken desteği vermesi bizlere kucak açmalarıdır. Bizlere gereken ilgi ve desteği sağlasınlar son olarak şunu belirteyim.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Kulüp başkanı kardeşim İlhan ERTUŞ ve ekibine Takım koçu olan ama engelli olmayan ve bu işi hiçbir karşılık beklemeden yapan sevgili kardeşim Cengiz ÇATAL’A büyük emeklerinden dolayı sonsuz teşekkürler.

 

Bu yazı toplam 8254 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim