• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

ORHAN GÜLTEKİN

Murat Taş

Sevgili okuyucularım bu haftaki konuğumuz İlimiz Hakkari’nin yetiştirmiş olduğu mütevazi, dürüst, efendi kişiliği ile tanınan inşaat mühendisi rahmetli Orhan Gültekin.Aramızdan erken bir şekilde ayrılan bu değerli ağabeyimizi anıp onun gerek sosyal,iş ve sporculuk hayatını çok sevdiği arkadaşlarına sorduk.Bizlerde aramızdan genç yaşta ayrılıp hepimizi derinden üzen rahmetli Orhan Gültekin'e ALLAH’TAN rahmet diler ailesine ve sevenlerine sabırlar versin. 

ooooooooooooooooooo.20130601000352.jpg

Aysal ERDOĞAN-Takım arkadaşı-Orhan’la 1975–1976 senesinde Sümbül Spor alt yapısında Futbola başladık. Orhan anlatılamaz bir arkadaştı. Harika bir insandı onunla uzun süreli bir beraberliğimiz oldu. Çok iyi bir orta saha oyuncusuydu. Saha içinde centilmen, başarılı ve dürüst bir karaktere sahipti. Orhan saha dışında da iyi bir dosttu; arkadaşını seven, sayan, beyefendi bir kişiliğe sahipti. İş hayatında da çok başarılıydı. Ölümü hepimizi derinden etkiledi. Onu asla unutmayacağız, o hep kalbimizde yaşayacaktır. Yüce ALLAH Mekanını cennet etsin, ailesine de sabırlar versin.

orhan-2-..jpg

Mehmet Yaşar KAÇMAZ-Tekniker mesai arkadaşı-Orhan çok değerli bir arkadaşımdı. Ayrıca mesai ve yakın aile dostumdu. Orhan’ı nasıl anlatayım ki. Onu anlatacak kelime bulamıyorum. O harika bir arkadaş, mükemmel bir mesai arkadaşımdı. Kendisi çok dürüst bir kişiliğe sahipti. İşini seven, Hakkâri’yi ve halkını çok ama çok seven biriydi. Orhan ayrıca cana yakın biriydi. İnsanları kırmayan beyefendi biriydi. Orhan’ının Hakkâri’mize çok güzel okul ve projeler kazandırdı. İyi bir sporcu kimliği vardı. Futbolu çok severdi sahada da iyi bir futbolcuydu. Ayrıca Hakkâri Spor profesyonel ligde iken iyi bir yöneticilik yaptı. Orhan'ın ölüm haberini çok soğuk bir kış gününde öğrendim ölümüne inanamadım ve halada inanmak istemiyorum. Onun ölümü ailesini, Hakkâri halkını şahsen beni de çok ama çok üzdü. Merhuma Allah'tan rahmet, acılı ailesine sabırlar dilerim. Mekanı cennet, ruhu şad olsun. Nur içinde yatsın toprağı bol olsun.

orhan-3-..jpg

Tahirhan TAŞ-Mali müşavir arkadaşı-Orhan sakin, efendi kendi halinde bir arkadaştı. Dürüst, Uyumlu biriydi. Gerek sosyal hayatta gerekse iş hayatında da mükemmel bir kişiliğe sahipti. Çok çalışkan biriydi Orhan. Ayrıca benim askerlik arkadaşımdı.1993 yılında Bodrum’da beraber kısa dönem askerlik yaptık. Genç yaşta aramızdan ayrılmasına çok üzüldüm. Onu unutmak mümkün değil. Yüce ALLAH Mekanını cennet etsin, ailesine ve sevenlerine de sabırlar versin.

orhan-4...jpg

Hikmet KAYA-Tekniker mesai arkadaşı-Orhan’ı kelimelerle anlatmak mümkün değil. O harika mükemmel bir arkadaştı. Onunla 12 sene boyunca beraber çalıştık. Çok güzel anılarımız oldu. Orhan Hakkâri’de çok güzel eserler bıraktı. Yaptığı güzel okul projeleri vardı. Daha çok çalışmak istiyordu. Kendi memleketine, çocuklarına, gençlerine iyi eserler bırakmak istiyordu ama maalesef ömrü buna yetmedi. Orhan’ının çok güzel bir anısına şahit oldum. Orhan yemek konusunda çok seçici biriydi, özen gösterirdi. Bir gün beraber derya lokantasına yemeğe gittik Orhan sulu yemeğin yanına pilav istedi. Pilav üstü kuru fasulyeyi çok severdi. Pilav geldi ama üstünde 3 tane kuru fasulye vardı Orhan’da dönüp Mehmet amcaya amca kuru fasulye bu kadar pahalımı sen 3 tane kuru fasulye getirdin diye mizahi bir dille söyledi. Mehmet amca ona bir tabak kuru fasulye ikram etti. Orhan’ının ölümüne inanmak istemedim sanki bir gün çıkıp gelecekmiş gibi bana geliyor. Onu çok ama çok özledim. Mekânın cennet olsun sevgili dostum.

orhan-5-...20130531233957.jpg

Nihat GÜLTEKİN-Amca çocuğu-Orhan ağabeyimi birkaç cümle birkaç satır ile anlatmak imkânsız olsa bile ben hayatımda yer edinmiş, kişiliğini karakterini doğru kararlar vermemde örnek aldığım ölünceye kadar yüreğimde yaşatacağım o güzel insanı kısaca anlatmaya çalışacağım.

Rahmetli çok mütevazi, hayırsever, akraba eş dost gözetmeksizin herkese yardımcı olma gayreti gösteren bir kişiliğe sahipti. Kültürel, sportif aktivitelere katılımı, başarısı, edindiği sosyal çevre yine aile ve akrabaları arasında olgunluğu, çalışkanlığı sayesinde edindiği saygınlık daha o yaşlarda gelecekte ne kadar başarılı olacağına dair ipuçları veriyordu. Daha o yaşlarda onu örnek almaya çalışıyordum.

orhan-6.jpg

Daha sonra Hakkâri’nin geri kalmışlık politikaları doğrultusunda eksik, yetersiz olan eğitime rağmen bugün bile Türkiye’nin en iyi teknik üniversiteleri arasında gösterilen İstanbul Teknik Üniversitesi mühendislik fakültesini kazanmıştı. Ailenin maddi imkânları elverdiğinden okulu başarılı bir şekilde bitirip mezun oldu.

Kendisini daha iyi geliştirebileceği metropollere gitmek yerine halkına insanına hizmet etmek için memleketi Hakkâri’ye gelmeyi tercih etti. Bu tercihi bile onun halkını ne kadar çok sevdiğini fedakârlığını ispatlamaya yetiyordu. Ancak Hakkâri’de bu fedakârlığı, bu birikime dayalı emeği anlamayan birkaç kişinin menfaatine ters geldiği için şikâyet edilmiş ve o sebeple Ağrı il milli eğitim müdürlüğüne tayin edilmişti.

orhan-9.20130531234322.jpg

Vefatından kısa bir süre önce kendisini en son ziyaret eden ben oldum onunla geçirdiğim süre zarfında burada tanıdığı herkesi sordu bana ama çok durgundu belli ki özlem duyuyordu memleketine eşine dostuna kendisiyle vedalaştığımda gözleri doldu arkadaşının kullandığı araçla uzaklaştığında uzunca bir süre arkamdan bakıp el salladı sanki neden bu kadarını hak edecek ne yaptım dercesine…..

Taktiri ilahi ama ailesinin,sevenlerinin yanında son nefesini vermek varken neden haksız bir nedenle başka bir diyarda ebediyete göçmek………..

Seni asla unutmadık, unutmayacağız. Mekânın Cennet olsun Orhan abim.

orhan-7-..jpg

Abuzeyt KAYA-Arkadaşı-Orhan kendini bilen, Hakkâri’nin ileri gelen bir ailenin evladıydı. Çevresine, arkadaşlarına, Hakkâri toplumuna faydası olan biriydi. Açıkçası dürüst beyefendi yapıcı pratik bir kişiliğe sahipti. Sporu seven biriydi. İyi bir orta saha futbolcusuydu. Milli Eğitim Müdürlüğünde iyi bir mühendisti. Çok çalışkan, halkını seven halkların kardeşliğinden yana biriydi. Her zaman kendi halkı için iyi şeyler yapmak istiyordu ve bunu da başardı. Ölümünü duyunca inanmak istemedim, aylarca onun etkisi altında kaldım.

Hakkâri için büyük bir kayıptı. Onu asla ve asla unutmayacağız. Mekânı cennet olsun ALLAH Rahmet etsin, ailesine ve tüm sevenlerine de sabırlar versin.

orhan-8.jpg

Mahmut AŞKAN-Mesai arkadaşı-Orhan benim için her zaman değerli bir arkadaştı. Mütevazi bir kişiliği vardı sporculuk geçmişi de çok iyiydi iyi bir orta saha oyuncusuydu sahada centilmen ve sakin bir karaktere sahipti. Onun ölümü beni de çok derinde etkiledi. Yüce ALLAH Mekânını cennet kılsın ailesine ve dostlarına da sabırlar versin.

orhan-10-...jpg

Şemsettin TATLI-Mesai arkadaşı-Orhan GÜLTEKİN abimiz ile ilgili söylenecek çok şey var elbette fakat ben onun gibi mert bir insanı anlatabilecek doğru sözleri bulamıyorum. O herkesin örnek gösterebileceği bir insandı. Sıcak yaklaşımlarıyla mazlum insanlara yüreği açık bir abimiz olarak tanıdık onu.

Memleketimizin yetiştirdiği ender kişilerden biriydi. Eğitimini tamamladıktan sonra kendi memleketine hizmet yapmak için gelmişti.
Mesleğinde kendini iyi yetiştirmiş, memleketini seven, memleketin sorunlarına ilgisiz kalmayan ve sahip çıkan, memleketinin kalkınması için gayret gösteren ve Hakkâri’de ki eğitim öğretim kurumlarının yapımında çok emeği geçmiştir. 

sssssssssssssstttttt.jpg

Memleketin dar imkanlarında kendi gayretleri sayesinde kurumumuz başarılarına imza atmıştır.  Fakat hepimiz için hak olan ölüm; onu da Hakk’a kavuşturdu. Hepimiz mutlaka bir gün öleceğiz. Baki dostlukları ölüm bile ayıramaz, o hala gönlümüzün bir köşesinde... Allah rahmetiyle kuşatsın. Ailesine Allah’tan sabırlar diliyorum.

gggggggggggggggggg.jpg

 

Bu yazı toplam 13158 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 17
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim