• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Örnek Futbolcu Halil EDİŞ

Murat Taş

Değerli okuyucularım çok uzun zamandır köşemizde sürekli Hakkari futbolunun geçmiş yıllarını ve o yıllarda futbolumuza gönül vermiş bu uğurda büyük emekler harcamış spor adamlarımızı kaleme alıyoruz. Gördüğümüz kadarıyla da yazılarımızı spor severlerimiz ve futbolumuza emek vermiş değerli büyüklerimiz tarafından oldukça büyük bir ilgi ile takip edilmekte.

Bu çalışmamızda ki amacımız ilimizde futbol oynayan genç futbolcu kardeşlerimize ve futbola yeni başlamış ve başlayacak olan çocuklarımıza büyüklerinin futbol geçmişlerini anımsatarak onlardan güzel örnekler ve büyük dersler çıkarmaları.Böylece futbol hayatımızın geleceği olan bu kardeşlerimizin sağlam bir şekilde futbol hayatlarını sürdürmeleri.

Unutulmamalı ki geçmişini bilmeyen bir nesil geleceğini sağlam bir temel üzerine kuramaz. Zaman zaman aldığımız eleştirileri de dikkate alıp saygı duymaktayız. Ancak eleştirinin de yapıcı olması ve art niyetle yazılmayan olanına saygı duyarız. Yıpratma amaçlı ve iyi niyetle yaptığımız hizmeti lekeleyici eleştirileri de halkımızın takdirine bırakıyoruz.

Köşemizin bu hafta ki konuğu futbolumuza büyük emekler vermiş taraflı tarafsız herkesin sevgisini, saygısını kazanmış futbolumuzun en bey efendi futbolcularından biri olan, halen futbol oynayarak gençlere abilik yapan sevgili kardeşim Halil EDİŞ.

halil,1,.20130413225023.jpg

Halil Bey Hoş Geldiniz

Hoş bulduk

Halil EDİŞ kimdir kendinizi tanıtır mısınız?

1977 Hakkâri Merkez doğumluyum futbola ilk Kavaklı sporda başladım ardından Sümbül spor, Tedaş sporda amatör futbol hayatıma devam ettim.1 sezon sonra profesyonel futbolcu olarak Hakkâri sporda oynadım Hakkâri spor kümeden düşünce tekrar amatöre dönüş yaptım. Yüksekova Belediye sporda 1 sezon oynadıktan sonra tekrar Tedaş sporda futbol hayatıma devam ettim.

halil,2,.jpg

Hakkâri spor neden profesyonel ligde tutunamadı küme düşme nedeni neydi?

Bilindiği gibi Hakkâri spora en büyük desteği dönemin valisi veriyordu. O Vali gidince yeni gelen Vali destek vermeyince maddi konuda sıkıntı çeken takım maalesef küme düştü. Çok üzücü bir durumdu yani Hakkâri spor sahipsizlikten ve imkânsızlıklardan dolayı düştü desek daha doğru olur.

halil-3-.jpg

Hakkâri sporda top oynarken dışarıdan gelen teknik kadro veya sporcularla uyumunuz nasıldı?

Takımın başına getirilen teknik hoca kendi adamlarını getiriyorlardı. Yerli futbolcu kendi seyircisi önünde fırsat verilip oynattırılamıyordu. Dışarıdan gelen iyi veya kötü futbolcu banko ilk on bir de oynama fırsatı bulabiliyordu. Yerli Futbolcuya ise bu şans verilmiyordu, ancak dışarıdaki maçlarda bizlere fırsat veriliyordu onunda nedeni zor deplasmanlardı mesela bazı deplasmanlarda yabancı sporcu oynama cesareti olmayınca Hoca bizleri sahaya sürüyordu. Bizlerde canı gönülden oynardık hem oynardık hem de bazı yerlerde bize kötü davranıp tartaklandığımız çok deplasman maçlarına şahit olduk.

halil-4-.jpg

Hakkâri sporunun daha doğrusu futbolunun temel sorunu nedir?

Tüm spor branşlarında başarının temel ilkesi tesis ve alt yapıdır. Bu futbolda da böyledir eğer ki tesisiniz olmasa alt yapınızda fazla verim alamasınız futbolcu ancak modern tesislerde iyi bir alt yapı eğitimini görürse başarılı olur onun için ilimizde en büyük sorun tesisleşmedir bunu sağlayabilirsek o zaman başarıdan söz edebilirsiniz.

halil-5-.jpg

Tekrar profesyonel lige dönersek, Yani o eski günleri tekrar yaşama durumu var mı?

Yukarda ifade ettiğim gibi eğer tesisleşmeye gidersek ve buna Halk desteğini de katarsak neden olmasın. Burada yani Hakkâri de çok yetenekli sporcular mevcut ama maalesef sahipsizlikten kendilerini gösterme imkânları olmadığı için sıkıntı yaşıyorlar bu gençlerin elinde tutarsak onlara gereken ilgi ve alakayı gösterirsek inanıyorum ki Hakkari spor eski günlerinden daha iyi günlere şahit olur yeter ki onların elinde tutmayı bilelim.

halil-6-.jpg

Hakkâri halkının spora daha doğrusu futbola bakışı nasıl?

Hakkâri halkı sporu seven bir halktır hele ki futbolu çok ama çok seviyorlar. Halkın zaten fazla eğlenme imkânı yok sosyal hayat burada çok kısıtlı halkın tek eğlencesi spordur. Bizler profesyonel ligde iken bize manevi destekleri çok olmuştur hatta idmanlarımızı dahi bile seyretmeye gelirlerdi.

Futbol hayatınızda dışarıdan teklif aldınız mı?

Evet, bize teklifler gelirdi. Bölgeden çok teklifler gelirdi, bana tek değil arkadaşlarıma da gelirdi. Ama bizler Hakkâri’nin başarısı için bu teklifleri geri cevirdik. Van’da takım kampından iken Van sporla birkaç kez hazırlık maçları yaptık Van spor o zamanlar süper ligde idi başlarında Giray Bulak vardı beni ve kalecimiz Bülent’i beğenmişti. Teknik hocamız olan Cevdet Uzunköprü’ye Hakkâri’de böyle futbolcu var mı? Cevdet hocada evet çok yetenekli sporcular var ama hepsi sahipsizlikten dolayı kendilerini kanıtlayamıyorlar dedi.

halil-7-.jpg

Hakkâri Halkına Futbol konusunda bir mesajınız var mı?

Hakkâri Halkı kendi sporcusuna sahip çıkmalıdır. Onlara gereken desteği sağlamalıdır. Bizim gençlik her şeyi hak ediyor yeter ki onlara güven kapısı açalım. Eğer ki kendi gençlerimize sahip çıkarsak dışarıya bağımlı kalmaya gerek yok bölge sporcu membası burada olan sporcu yeteneği başka Hakkâri gibi yerlerde yok onlara sahip çıkalım gençlerde kendilerine güvenleri olur onlarda mutlu olurlar Hakkâri sporda başarılı olur.Şunuda belirtmekte yarar var beni küçük yaşta yanına alarak iyi bir futbolcu olmamı sağlayan buna vesile olan  yani benim amatör Futbol olsun Profesyonel Futbol hayatım olsun bana büyük emeği geçen değerli abim Adnan Aykut Hocama sizin aracılığınızla sonsuz teşekkürlerimi sonuyurum.Adnan Hoca Hakkari Futbolu için büyük bir kazançtır değerini bilmemiz gerek.
 

halil-8-.jpg

 Futbol yaşantınızda yaşadığınız bir anınızı bizlerle paylaşabilir misiniz?

Cizre deplasmanın da Cizre taraftarı bizlere öyle kötü bir tezahürat yaptı ki yapmadıkları kötülük kalmamıştı. Cizre taraftarı yetmezmiş gibi Yönetim güvenlik güçleri hatta Cizre kaymakamı bile bizlere yapamadıkları kötü muamele kalmamıştı. Hocamız olan Mahmut hocaya saldırdılar ve hocamızı hastaneye kaldırmak zorunda kaldık.

Unutamadığım bir diğer anımda Nusaybin maçında sahaya seyirciler tarafından köpek getirilmiş ve o köpekler üstümüze salıverilmişti.

halil-9-.jpg

Son olarak Hakkâri Haber TV Spor köşemizi nasıl buluyorsunuz?

Haber sitenizi özelikle takip ediyorum spor köşeniz bence çok olumlu güzel konuları dile getiriyorsunuz. Eski Hakkâri futbolunu bizlerle paylaşmanız bunun en büyük örneğidir. Sizleri bu güzel çalışmalarınızdan dolayı da ayrıca kutlarım.

Bu yazı toplam 5448 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 13
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim