• BIST 9783.64
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

ÖZBEK; “BU DAVA KARDEŞLİK DAVASIDIR”

Hakan Taş

Saat 13.00 da Kapalı Spor Salonunda programlanan kongreye saat 10.00 dan itibaren partililer gelmeye başladı. 3 ilçe ve 2 belde ’den dolmuşlar dolusu partili ellerinde parti flaması ve Türk bayraklarıyla geldiler. Yüzlerce polis içerde ve dışarda geniş güvenlik önlemleri aldı.

GÖRSEL ŞÖLEN

Kentin çeşitli yerlerine ve özellikle kongrenin yapılacağı salonda adeta görsel bir şölen vardı. Türk bayrağı, Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dev posterlerinin yanı sıra üç renkten oluşan parti bayrakları ve rengârenk balonlar dikkat çekti. Kapalı spor salonunda neredeyse boş alan kalmamıştı.

SİNEVİZYON

Program başlamadan dev sinevizyon ekranda önceki başkan Emrullah Gür’ün arşiv resimleri ve yeni başkan Özbek’in karşılama töreni coşkusuna ait resimlere yer verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hakkari hakkındaki şiirsel güzel sözlerine de geniş yer verildi.

GÜR; “HAKKINIZI HELAL EDİN”

Kürsüye il başkanı sıfatıyla son kez gelen Gür, her zaman olduğu gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a övgüler yağdırdı, Ak Parti’nin başarılarından söz etti. GARA şehitlerini yad ederek ve teröre lanet okuyarak sözlerini sürdürdü. Gür, uzun süren konuşmasında ince mesajlar da verdi; “Liste savaşlarımız olmadı.

Çığır açmış bir siyasi harekâtız. Mazimizle övünüyoruz. İnsanız hata yapmış olabiliriz. Bilerek veya bilmeyerek kırdıklarım olabilir. Hakkınızı helal edin, ben hakkımı helal ediyorum. Tehdit ve şantajlara taviz yoktur. Gerekirse sayın Erdoğan’ın arkasından seve seve ölürüz”… dedi.

MİLLETVEKİLİ HUSRET DİNÇ

Ak Parti Hakkari Milletvekili Husret Dinç yine yoktu. Ne çiçeği nede mesajı vardı. Sonradan yaptığım araştırmada rahatsız olup ameliyata alındığı, mesajının ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın canlı bağlantısına denk gelmesinden dolayı okunmadığı yönündeydi.


TÜM FOTOĞRAFLARI  GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


ÖZBEK VE EŞİ

Ak Parti Hakkari il başkanlığını yapanları hep yalnız görmeye alışığız. Eşleriyle objektiflerimize ne yazık ki giremediler. Abdulmüttalip Özbek, siyasete ilk kez adım atar gibi çok heyecanlıydı. Oysa daha öncesinden hem il başkanlığı hem de milletvekili görevlerinde bulunmuşlardır.

Elleri hep göğsünde ve herkese karşı sıcak temas kurmayı çok iyi biliyor. Oldukça içten ve samimidir. Eşi Gülşen Özbek, kendisini bu mutlu gününde yalnız bırakmadı. Fistan-kiras dediğimiz kültürümüzü yansıtan yerel kıyafetlerle kongreye renk kattı. Özbek’in başarılı olmasında şüphesiz Gülşen hanımın katkısı da büyüktür. Kompleksli ve havalı değildi.

Özbek, yüzünde beyaz maskesi, omuzunda beyaz atkısı, ağaran beyaz saçlarıyla alkışlar eşliğinde, sevgi gösterileriyle salona girdi. Kürsüye çıktı, önce Kürtçe herkesi selamladı. Ak Parti’nin her kesim ile gönül bağı kuran parti olduğunu söyledi. Kısa konuşmasında uzun mesajlar verdi. Bir emaneti devir aldığını, hak ve hukuka riayet edeceğini belirtti. Özbek, “Makamlar bizim değil halkındır. Çünkü bizi bu makamlara getiren halktır. Bu dava kardeşlik davasıdır.

Telefonum 24 saat açık, evimin ve partimizin kapısı her daim açıktır. Hiç kimse kendisini bir adım geride his etmesin. Ben Hakkâriliyim ve partimiz Hakkari’de yaşayan herkese hizmet etmek için vardır. Allah’ın izniyle hep beraber, birlikte hareket ederek daima muaffak ve başarılı olacağız. Bana bu yetkiyi veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, bana bu denli sorumluluk yükleyen ve sevgisini veren siz saygıdeğer halkımıza şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.

ERDOĞAN İZMİR’DEN SESLENDİ

Ak Parti genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir’den Hakkari’ye canlı bağlandı. Eski il başkanlarına, gençlik, kadın, Emrullah Gür ve Özbek’e isimleriyle hitap ederek selam gönderdi. Erdoğan, Refah Partisi Hakkari İl Başkanı Rahmi Çiftçi ve MHP İl Başkanı Fatih Özbek’e de canlı yayında selam gönderdi. Fatih Özbek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a MHP selamıyla karşılık verdi.

LİSTEDE ESKİ İSİMLER YOK

Yeni Başkan Özbek, yönetimi komple değiştirdi. Listede yeni ve genç simalar dikkat çekti. Bakalım kimlere hangi sorumluluklar verilecek.

Özbek, bana göre çok avantajlı. Çünkü siyasette usta sayılır. Halkın beklentilerini, kentimizin sorun ve sıkıntılarını çok iyi bilen biri. Ak Parti Genel Merkezi ve parti yöneticilerin çoğunluğu tanışı ve yakın arkadaşıdır. Bugüne kadar binlerce vatandaşımızın derdine dermen bulmuş, Ankara ile diyaloğunu geliştiren bir kardeşimizdir.

Halk kendisini coşkuyla karşıladı, kucakladı. İl Başkanlığına seçilmesi ılımlı ve olumlu bir hava estirdi. İşi çok zor ve ağır. Ama herkese dokunmayı başaran esnek ve yapıcı mesajlar vererek sempati topluyor. Tercübesi ve halk desteğiyle güzel hizmetlere imza atacağına inanıyorum.

Yolun açık olsun sayın Özbek…

 

Bu yazı toplam 4904 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim