• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

ÖZBEK İLE İKİNCİ KEZ…

H. Aziz Hatipoğlu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendisine tevdi edilen AK Parti Hakkâri İl Başkanlığını önceki hafta yapılan AK Parti İl Kongresinde resmiyet kazanan ve geçen hafta mazbatasını alarak görevine başlayan Abdulmutalip Özbek böylelikle Hakkâri AK Parti İl Başkanlığı koltuğuna ikinci kez oturmuş oluyor.

Görev aldığının haftasında Hakkâri’ye gelen Özbek büyük coşkuyla karşılanmış ve taraftarları ve AK Partililerce uzun bir araç konvoyu eşliğinde Hakkâri’ye giriş yapmıştı.

22 Şubat 2021 Pazartesi günü Hakkâri Kapalı Spor Salonunda yapılan kongre coşkulu geçmiş ve burada yaptığı konuşmada Özbek "Kapısının tüm Hakkârili hemşehirlerine açık olduğunu, halkına hizmet için bu koltukta bulunduğunu, bu dava için çalışacağını ve halk arasında hiçbir fark gözetmeksizin çalışmalarına ve hizmetlerine devam edeceği" sözünü vermişti.

Bu karşılık bulmuş olacak ki Hakkari İl Başkanlığına getirilmesinin ardından her gün onlarca insanımız ta Derecik'ten Şemdinli'den Çukurca ve Yüksekova ile Hakkari il merkezinden ziyaretçiler Ak Parti İl Başkanlığına gerek kendisini kutlamak ve gerekse dert ve dileklerini sunmak için akın etmekteler

Yıllardır tanıdığımız ve komşuluk yaptığımız Özbek ile rahmetli babalarımızın baba dostluğundan bu yana tanış ve dostluğumuz mevcut.

Kendisini ziyarete gittiğimiz o kısacık zaman diliminde şunları aktardı.

"Aziz abi, bu yöreye sizde babanızdan bu yana gerek öğretmenliğinizle ve gerekse basın kanalıyla çok emekler verdiniz. Bu yöre için çok çabaladınız, çalıştınız.

Size şu itirafta bulunmak istiyorum.

İktidar partisi il başkanlığı o yörede ateşten gömlek durumundadır.

Vatandaş ve yöre halkı haklı olarak derdini, sıkıntılarını ve taleplerini en yakın bildiği iktidar partisi il başkanlığına götürerek çözüm bulmak ister. Ondan beklentilerini sıralar. Bu beklentiler günün şartlarına göre hemen çözülecek olanlar olduğu kadar çözümü zamana bağlı veya çözümü kendilerini aşan konular olduğunun da bilincindedir.

Ama vatandaş ve halk illaki bu sorununun çözülmesini ve bir çare bulmasını ısrarla başkandan ister. Başkanın elinde sihirli bir değnek olduğunu var sayarak olumsuz bir durumda tavır alarak küser veya sitem eder.

Daha önce de Milletvekilliği yaptım ve akabinde AK Parti Hakkâri il Başkanlığı. Biliyorsunuz bu ikinci Hakkâri AK Parti il Başkanlığı görevim. Bu süre zarflarında Hakkâri halkım için olumlu işler yapmaya çalıştım. Hiçbir fark gözetmeksizin hizmet etme amacını güttüm.

Şimdi ikinci kez üstlendiğim Hakkari Ak Parti İl Başkanlığını başta Ak Parti Hakkari Milletvekilimiz Husret Dinç ve Valimiz İdris Akbıyık ile el ele vererek bu yöre için hizmetlerin en iyisini yapma azmi ve kararlığı içerisinde olacağım. Bunda kimsenin şüphesi olmasın. Hiçbir vatandaşı ve hemşehirlimi dışlamayacam ve herkese eşit mesafede kalarak dertlerine derman olma ve bu  insanların gönlünde yer edinmeye çalışacağım.  

Şuna kanaat getirdim. Her yönetimde yardımcılar ve danışılacak insanlar vardır. Neden partilerin il başkanlıklarına da yardımcı ve başkanın ayda bir kez bile olsa toplanıp danışacağı akil insanları olmasın.

Her işi bir kişiden beklemek kolay! Ama acaba o bir kişi tüm yaptığı işleri olumlu yapabiliyor mu? Hata yapmıyor mu? Tüm bunları partinin il başkanı bile yapsa olumsuz işlerde  dolaylıda olsa iktidar partisi yara alıyor ve iş dönüp dolaşıp iktidar partisinin hanesine eksi puan olarak yansıyor.

Bunun önüne geçmek ve başkanın da yükünü hafifletmek bazında beş veya on kişilik bir akiller grubu oluşturacağım. Gerek milletvekilliğim ve gerekse birinci kez yapmış olduğum Hakkâri AK Parti İl Başkanlığında ve daha sonraki görev almış arkadaşlardan edindiğim izlenim bu.

Bu arkadaşlarla ayda bir kez toplanarak Hakkâri’de yapmış olduğumuz işleri masaya yatıracak olumlu ve olumsuz giden işlere neşter vuracağız. Böylelikle hem benim yüküm azalır hem de her yere ulaşmamız ve çözüm bulmamız kolaylaşacaktır.

Tüm bunlar da iktidar olarak bize ve partimize olumlu yansıyarak taraftar ve halktaki memnuniyet sayısını ve oranını artıracaktır.

Hakkâri’mizin çok sorun ve sıkıntılarının olduğunun farkındayım. En büyük sıkıntımız buradaki işsizlik sorunudur. Buna çözüm bulmak için çabalayacağız." dedi.

Bizde ikinci kez Hakkari Ak Parti İl Başkanlığına seçilen Abdulmutalip Özbek'i kutluyor olumlu her icraatta yanında olacağımızı bildiriyor görevinde başarılar diliyoruz.     

Bu yazı toplam 2601 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim