• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Özbek ile teke tek!

Hakan Taş

Ak Parti eski Milletvekili A. Muttalip Özbek ile ofisinde bir araya geliyoruz. Böyle mesai ve yoğunluk görmedim. Masasında notlar, odasında biriken vatandaşlar, yoğunluk adına ne arasan var.

Vatandaşlara karşı iç içe samimi ve koltuğundan kalkarak girişte karşılıyor, kucaklaşıyor, yoğun ilgi ve alakayı eksik etmiyor.

Eski vekil dense de yeni ve görevinin başında bir vekil gibi çalışıyor. Herkese yardım elini uzatıyor. Ben oradayken birçok vatandaş; “sayenizde o iş gerçekleşti” diyerek teşekkür ziyaretlerinde bulundular.

ozbek-m.jpg

Masasında biriken talepleri yerine getirmek için Ankara’yı aradı ve ricalarda bulundu. Daha sonra baş başa kalarak gündemi değerlendiriyoruz…

BELEDİYE VE KAYYUM

Kayyum, hukuki anlamda belli bir işin yapılması için görevlendirilmesi amacıyla atanan kişilerdir. Sadece Hakkâri değil, birçok şirket ve belediyeye kayyum atanması yapılmıştır.

Sayın Cüneyt EPCİM, tanıdığım kadarıyla çalışkan ve fedakâr bir kişiliktir. Hükümetin de desteğini alarak hizmet kalitesini arttırabilir. Kendisine bu konuda vatandaş olarak da yardımcı olmalıyız.

Yeni bir seçim yapılıncaya kadar bu görevde kalacağı süre içinde Hakkâri’nin özellikle altyapı sorununa ( içme suyu, kanalizasyon, asfalt çalışmaları) köklü çözüm getireceğini umuyoruz.” Bu konuda da büyükşehir belediyelerimizin ve özellikle hükümetimizin kendilerine destek olmaları çok önemlidir.

HDP VE TUTUKLAMALAR

Gündemi en çok meşgul eden konudur. Bir liderin tutuklanması hoş değil. Hakkâri’de de büyük bir sessizlik ve üzüntü dikkat çekiyor. Ama bizler de Anayasaya, hukuka saygı göstermeliyiz, keşke bunlar olmasa ama maalesef oluyor. Bu konuda herkes her şeyi söylüyor ve yazıyor. Bize de çok şey söylemek düşmüyor. Hepimizin tek arzusu ülkemize huzur ve barışın gelmesidir.

VAN YOLU

Van yolu kan yolu olmaya devam ediyor. Biliyorsunuz ağabeyim Fevzi Özbek’i de Van yolunda trafik kazasında kaybettik.

Özellikle bu trajik olayların yaşanmaması için, Hakkari- Van duble yol çalışmalarının bir an önce bitmesi gerekir. Önem arzeden yollardan biri de Berçelangüzergâhındaki yeni yol projesidir.

Bu yol devreye girerse hem alternatif bir yol olur hem de Van’a 1,5 saatte ulaşacağız ve aynı zamanda turizmin ilgisini çekecek muhteşem doğa güzelliklerimizle ilgi çekeceğiz.

Eski valilerimizden Nasuhbeyoğlu döneminde ihalesi yapılmış olup yaklaşık 15 kilometre yapıldı. Güvenlik gerekçesiyle yarıda kaldı. Bu projenin tekrar hayata geçirilmesiyle insanlarımız için çok iyi hizmet olacağına inanıyorum.

ozbek-d-001.jpg

HAKKÂRİ VE İŞSİZLİK

İşsizlik en ciddi meseledir. Her yerde olduğu gibi ilimizde de bu sorun var. İş-Kur için yapılan yoğun müracaatlar bunun bir kanıtıdır.

Hakkâri, Türkiye’de en genç nüfusa sahip ilimizdir. Gençlerin hem ülkemize hem de kendi ailelerine katkı sunabilmek için gençlere yönelik proje ve yatırımların yapılması gerekmektedir.

Özellikle de tekstil yatırımlarıyla genç kızlarımıza katkı sağlamalıyız. Ekonomik anlamda hükümetimizinçiftçilerimiz içinde tarım ve hayvancılık alanında bölgemize yaptığı katkıları da takdirle karşılamaktayız.

HAKKÂRİ İL KALMAYA DEVAM EDER Mİ?

Çok büyük bir tehlike yaşadık. Başta sayın valimiz Cüneyt Orhan Toprak olmak üzere sivil inisiyatif ve halkımızla beraber çok fedakar bir çalışma sergiledik.

Bizler Yüksekova ilçemizin il olmasına karşı bir tavır içerisinde değiliz. Yüksekova’nın il olmasını tabiki isteriz; ancak Hakkâri’nin il olma statüsünden düşürülmesini arzu etmeyiz.

Çünkü Hakkâri tarihi geçmişiyle medeniyetlere ışık tutan bir kentimizdir.Hükümetimizden ve özellikle Sayın Cumhur Başkanımızdan ricamız bu konuda ilimizin mağdur edilmemesidir.

HAKKÂRİ VE ÜNİVERSİTE

Bu konuda çok talihsizlik yaşadık, iki dönemde boşa geçti, her iki Rektörümüzde ilimizde istenilen performansı maalesef gösteremedi.

Bizler Oxfortlu Rektörden ziyade sadece işini yapacak vicdanlı ve donanımlı Hakkâri’ye bir ivme kazandıracak bir rektör istiyoruz.

Bir kentin kalkınmasına öncelik eden en büyük güç üniversitedir. Geçenlerde Ağrı ilimizi ziyaretimizde Ağrı’lı vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmede, Ağrı’yı ayakta tutan ve ekonomisine katkı sunan en büyük etkenlerden biri Ağrı üniversitesidir.

Üniversiteler bir ilin ekonomisini canlandıran ve modernleşmesini sağlayan önemli kurumlarımızdan biridir. Şuan görevde bulunan sayın Prof.Dr Ömer Pakiş Rektörümüz, üniversitemizin tamamlanıp faaliyete geçirilmesi için yoğun bir çaba içerisindedir. Bundan dolayı bizlerinde bu konuda kendisine gerekli olan desteği sağlamamız gerekmektedir.

ozbek-2.jpgAK PARTİ İL ÖRGÜTÜ DEĞİŞİYOR MU?

Gündemde bu konu çok konuşuluyor. Bana da hep soruyorlar. Şimdiki başkanımız ve yönetimi görevlerinin başındalar. Ülkemizde çok ciddi sorunlar varken il yönetiminin değişimi gibi konular gündemde olduğunu düşünmüyorum.

Ben Ak Parti’yi 2013 yılında çok zor şartlarda sahiplendim ve başkanlığını yaptım. Partime ve dava arkadaşlarıma hizmet binası kazandırdım. İlimizde siyaset yapmanın ne kadar zor olduğunu bilen ve yaşayan biriyim. Özellikle ilimizin stratejik konumu itibariyle siyaset yapmak çok zordur.

Yeniden il başkanı olmak gibi bir başvurum da yok. Değişim gerektiğinde buna karar verecek olan Sayın Başbakanımız ve teşkilat başkanlığımızdır.

BenHakkâri halkının seçtiği ve kendimi ömür boyu halkına borçlu hisseden ve Hakkâri halkına hizmet etmekten onur duyan biri olarak her zaman Hakkâri halkına elimden geldiği kadar hizmet etmeyi görev addediyorum.

VALİ TOPRAK BİR ŞANSTIR

Hakkâriili olarak vali konusunda çok şanslıyız. Vatandaşlarla görüştüğüm kadarıyla Sayın Toprak’ı küçükten büyüğe herkes takdirle karşılıyor.

Halkın içinde bir vatandaş olarak girmesi, kapısının kısa süreli bile olsa herkese açık olması takdire şayan bir davranıştır. 

Düşündüğü projelerle çok güzel şeyler yapmak hedefindedir. Sayın valimizdeki bu enerji ve çaba bizleri gelecek konusunda umutlandırıyor.

Hakkâri, valisiyle, bürokratıyla, siyasetçisiyle, kanaat önderiyle ve halkıyla el ele vererek Hakkâri’nin sorunlarını çözme konusunda ilimize katma değer sağlayabiliriz. Sayın valimizin bu hassasiyete sahip olduğunu görmekteyiz. Kendisine bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diliyorum.

VE AYRILIK VAKTİ

Siyasetçiler virüs gibidirler. Yakaladıkları zaman kolay kolay bırakmazlar. Ve konuşmayı çok severler. Dört saat boyunca kendisini dinledim. “Bizler toplum olarak birbirimizle konuşmalıyız, Dili, dini, rengi, siyaseti ne olursa olsun birbirimizi dinlemeliyiz.’’  

Bir yazarın dediği gibi; ‘’Bir insana hakaret etmek dünyanın en kolay işidir, onu anlamak dünyanın en zor işidir” Çünkü insanlar birbirini anladıktan sonra sorunları çözmek çok daha kolaylaşıyor.

Diyerek herkesi özlemi çekilen günlere kavuşmak için kucaklaşmanın ve sevmenin şart olduğunu, barış, adalet ve huzurun herkes için gereklilik olduğunu vurguladı ve zevkli bir yemekle Sayın Özbek’i yoğunluğuyla baş başa bırakarak ayrıldım.

 

Bu yazı toplam 5534 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim